Ryhdille Kurikka-lehti turnauksesta voitto ja tappio
EdustusJulkaistu: 05.09.2022 14.29

Ryhdille Kurikka-lehti turnauksesta voitto ja tappio

Ryhdin jääkiekon edustusjoukkue polkaisi kauden 2022–2023 pelit käyntiin viikonloppuna perinteikkäässä Kurikka-lehti turnauksessa. Tämän vuoden turnauksessa joukkueita Ryhdin lisäksi oli kaksi, mikä tarkoitti sitä, että otteluiden peliaikoja pidennettiin kahdesta erästä kolmeen. Aamun ensimmäisessä ottelussa Ryhti sai vastaansa tuttuakin turvallisemman Närpiön Kraftin. Tämä ottelu päättyi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen Ryhdille 4–3. Ryhdillä tämän pelin jälkeen oli pidempi tauko, kun turnauksen vierasjoukkueet Kraft ja Kankaanpään Jääkarhut (KJK) ottivat mittaa toisistaan. Ottelun lopputulos KJK:n hyväksi 1–4. Päivän viimeinen ja turnaus voiton ratkaiseva ottelu pelattiin siis Ryhdin ja KJK:n välillä. Ottelu päättyi vieraiden hyväksi 2–4 ja voitto pokaali matkasi tänä vuonna Kankaanpäähän.

Päivän kaikki ottelut olivat erittäin tiukkoja vääntöjä ja tapahtumia riitti kentän molemmissa päissä, pienet marginaalit ratkaisivat otteluiden voittajat. Ryhdille jäi käteen paljon hyviä asioita kauden ensimmäisistä peleistä, mutta kehitettävääkin valmennuskolmikko suojattiensa otteista löysivät. Päivän ensimmäisessä pelissä maalinteossa onnistunut ja muutenkin molemmissa peleissä pirteästi esiintynyt Santeri Lehtinen nimesi isoimmaksi puutteeksi huolellisuuden.

- Peli rullasi hyvin eteenpäin aina kun pidettiin vauhtia päällä ja kaikki teki sovittuja asioita kentällä. Liian vähän näkyi kuitenkin ne asiat, mitä on alkukausi jäällä treenattu. Isoimpana puutteena joukkueella sekä itselläni oli huolellisuus. Omassa pelissä se näkyi helppoina virheinä, mutta onneksi vastustaja ei tehnyt yhtään maalia näistä huolimatta silloin, kun itse olin kentällä. Siihen voin ainakin olla tyytyväinen! Muutenkin meidän kenttämme ei kummassakaan pelissä pahemmin joutunut vaikeuksiin. Kauden ensimmäiset höyryt on nyt päästelty ulos ja valmistautuminen tosipeleihin jatkuu! Lehtinen uhkuu.

Valmentaja Ari Kiviniemi oli tyytyväinen ”nelosketjun” Mäkivaara – Hakamäki – Perälä peliesityksiin molemmissa peleissä, joissa he pelasivat vahvuuksillaan ja pelasivat jämäkkää kiekkoa, vaikka sen tarkemmin yksittäisiä onnistujia hän ei esiin halua nostaa.

- Turnaus Ryhdin osalta meni pääsääntöisesti ihan hyvin. Kahteen otteluun pelasimme viisi erää pelikirjan mukaista jääkiekkoa ja yksi erä pelattiin sitten ihan, miten sattui ja se myös valitettavasti näkyi tulostaululla. Joukkue on paljon yhtenäisempi jo tässä vaiheessa kautta kuin viime kaudella ja pystyimme pelaamaan neljällä ketjulla sekä kuudella puolustajalla molemmat ottelut. Hyökkäysalueen puolustuspeli toimi pääsääntöisesti hyvin, varsinkin Kraftia vastaan emme antaneet viisi vastaan viisi pelissä montakaan paikkaa vastustajalle, mikä kertoo hyvää joukkueen sitoutumisesta puolustamiseen. Kankaanpäätä vastaan sitten sattui huono erä ja siinä vastustaja pääsi rokottamaan neljä kertaa osaltaan meidän lepsun pelaamisemme takia. Molemmissa peleissä loimme maalipaikkoja enemmän kuin vastustaja, mutta maalinteon vaikeus korostui ja se onkin selkeästi kehitettävä osa-alue yhdessä ylivoiman ja aloitusten kanssa, Kiviniemi niputtaa.

Tänä viikonloppuna Ryhdillä ei pelejä ole, mutta ensi viikolla pelataan vielä viimeinen kenraaliharjoitus ennen runkosarjan ensimmäistä peliä. Tästä lisää myöhemmin.