Legenda:

Juha Miedolle metsä on paikka, jossa hän pääsee toteuttamaan itseään ja testaamaan rajojaan. Metsä ja latu tekivät Miedosta taistelijan ja kouli hänestä voimakkaan persoonan. Kirvelevän tappionkin hetkellä ajatus oli "rauhoottumahan mettähän, koska mun mielestä se oli sen hetken arvoonen, jotta siellä ajatukset vähä tuli oikiahan järjestyksehen"

Tekninen toteutus:

Juha Miedon veistos muovaillaan kolmiulotteiseksi pronssiveistokseksi. Lähtökohtana on valokuva Lahden MM-kisoista 50km matkalta vuonna 1978. Veistokseni on hyvin uskollinen hienon valokuvan hahmolle tarkasti yksityiskohtia myöten, muodoille, liikkeelle, voimalle ja päättäväisyydelle. Kuva on myös visuaalisesti hyvin veistoksellinen ja harmoninen. Juha Miedon hahmo valetaan pronssiin Koposen Taidevalimolla Lapinlahdella.

Teoksen mitat:

Juha Miedon hahmon korkeudeksi tulee 197cm, ja metsän korkeus on 2 metriä. Teoksen kokonaiskorkeus on 4metriä.

Metsä laserleikataan 10mm paksuisesta teräksestä ja hitsataan kasaan ja maalataan metsänvihreäksi, kuten pienoismallissa. Vastaavalla lasertekniikalla olen tehnyt Jyväskylään "Puutarhurintaivaan" 2014 sekä Helsinkiin hotelIi St.Georgen Wintergardeniin teoksen "LearningtoFly" 2018. Laserleikkaus, kasaus ja maalaus tehdään Kokkolassa Laser Steel Oy:ssä, jossa muutkin terästeokseni on leikattu.

Juha Miedon hiihtäjähahmo valaistaan erikseen spottivaloilla teoksen ulkopuolelta. Metsän sisään tulee valaistus maahan upotettavilla led-valoilla, jotka luovat siitä pimeään aikaan hienontunnelman.

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi