Kurikan sheriffi Petteri Hanka #5 jatkaa Ryhdissä!
EdustusJulkaistu: 03.08.2022 15.50

Kurikan sheriffi Petteri Hanka #5 jatkaa Ryhdissä!

Ryhti puolustuksen ja Kurikan oma sheriffi Petteri Hanka, 27, on kirjoittanut jatkosopimuksen Ryhdin kanssa! Urallaan Ryhtiä sekä S-Kiekkoa edustanut Petteri pelasi viime kaudella 16 peliä tehoin 1+9=10. Miesten sarjoissa Suomi-Sarjaa neljä kautta, sekä II-divisioonaa kuusi kautta pelannut puolustaja on tärkeä vahvistus nimenomaan puolustuspäähän, jonne Petteri tuo kokemusta sekä kovuutta. Hangan suurimmat vahvuudet ovatkin alivoima- ja maalineduspelaaminen sekä fyysinen kovuus. Tämä raamikas oman pään luuta on kentän ulkopuolella kaikkien kaveri, ja kukaan ei ole häntä koskaan nähnyt huonolla tuulella. Kaukalossa kuitenkin Hangasta kuoriutuu iso ja paha, eikä kukaan saa hänen käsittelyssään armoa.

- Aluksi halusin rauhassa selvittää omat työkuviot, että näkee, voiko jääkiekon pelaaminen olla edelleen mahdollista. Lopulta asioiden ratkettua Helsinki tuli nähtyä, sekä paluu Pohjanmaalle toivat mieleen että jääkiekon pelaamista vielä voisi jatkaa Kurikassa! Valmennuksen kanssa käydyt keskustelut kevään ja kesän aikana vahvistivat omaa päätöstä ja jatkosopimus oli lopulta helppo tehdä Ryhtiin. Alkavaa kautta odotan jo innolla, sillä joukkueessa on sopivasti sekä kokemusta että nuoruutta! Oma tavoite ensi kaudella on tuoda kokemusta ja varmuutta puolustuspäähän. Kesä on mennyt vauhdikkaasti opintojen päätyttyä ja kunnosta on tullut pidettyä töiden ohella huolta, varsinkin punttisalilla on kesällä tullut aikaa vietettyä, kertoo Hanka mietteitään.

Kesällä ammattiin valmistunut Hanka on toimittanut epävirallista virkaansa Hirvi-paidassa useamman kauden ajan. Valmentaja Ari Kiviniemi pitää tärkeänä, että oman pään spesialistina tunnettu Hanka pystyy alkavallakin kaudella pelaamaan.

- Petterihän on sanan varsinaisessa merkityksessä joukkueen poliisi. Hän tuo kovuutta ja kokoa puolustukseen ja hänen vahvuuksiaan on nimenomaan puolustavan puolustajan hommat, kuten ali- ja ylivoimalla maalinedustan ”poliisin” työt. Hanka tykkää toki myös hyökätä ja välillä saattaa jopa löytää itsensä vastustajan maalin takaa karvaamassa. Joka tapauksessa Petteri tuo kokemusta ja kovuutta joukkueen muuten nuoreen puolustukseen, Kiviniemi kommentoi.