Jääkiekon edustus Lehdon komentoon.
Julkaistu: 06.05.2022 20.04

Jääkiekon edustus Lehdon komentoon.

Ryhdin jääkiekon edustusjoukkueen valmennus ensi kaudeksi on selvillä. Ryhdissä pelaajanakin tunnettu Ilari Lehto ottaa joukkueesta veto vastuun. Ilari aloitti valmennuksen Ryhdissä juniori puolella aktiivi pelaamisen jälkeen ja matka vei muutaman kauden kautta Vaasaan Sportin juniori valmennukseen. Sportissa Ilari oli mukana ensin C ja myöhemmin B SM junioreiden valmennuksessa.

- Oli hieno mahdollisuus päästä Sportissa näkemään koko juniori pelaajapolku ja mitä se vaatii kun panoksena on pelaaminen huipulla. Sportille iso kiitos tästä mahdollisuudesta, Lehto kertaa Sport kausia.

Lehtoa houkuteltiin jo aikaisemminkin Ryhdin valmennukseen mutta hän halusi ensin rauhassa katsoa juniori valmennuksen salat ensin loppuun. Ilari astui edustuksen valmennusryhmään jo viime kaudella marraskuun tienoilla ja toi uusia positiivisia juttuja mukanaan.

Valmennusryhmä jatkaa muuten samana kuin viime kaudella. Ari Kiviniemi ja Aki Kulkula jatkavat ryhmässä mukana. Kolmikolla on yhteisiä kokemuksia lähes kymmeniä vuosia. Lehdolla ja Kulkulalla jo pelaajina ja Kiviniemi on valmentanut molempia. Lisäksi kaksikko Kiviniemi ja Kulkula valmensivat vuosia kun Lehto taisteli kaukalossa joukkueen kapteenina.

- Yhteistyö toimi loistavasti viime kaudella ja meillä on aikalailla samanlainen näkemys pelistä. Tosin välillä pitääkin asioita toisiamme haastaa ja tämä on vain hyvästä, kommentoi Kiviniemi

Joukkueen rakentaminen on aloitettu jo ja Lehto on ollut useisiin pelaajiin yhteydessä. Joukkueeseen pyritään saamaan nuoria nälkäisiä kavereita ja heitä tukemaan kokeneita pelimiehiä.

- Tarkoitus olisi saada joukkueen runko sellaiseksi että, arki eli harjoittelu viikolla olisi laadukasta ja motivoivaa. Tätä kautta joukkueen tekeminen ja pelaaminen kehittyvät varmasti. Tosin tämä on osoittautunut isoksi haasteeksi, tähän vaikuttaa pelaajien opiskelu ja työ kuviot. Tämä vaatii varmasti töitä, mutta parhaamme yritämme tehdä asian suhteen, Lehto kertoo ajatuksistaan tulevan kaudesta joukkueesta.

Töitä siis tehdään jo kovasti tulevaa kautta ajatellen ja sopimus uutisia laitetaan tulille heti kun mahdollista.