Ryhti tippui välierissä, MIF finaaleihin ansaitusti.
EdustusJulkaistu: 04.04.2022 16.37

Ryhti tippui välierissä, MIF finaaleihin ansaitusti.

Ryhti tippui välierissä, MIF finaaleihin ansaitusti.

MIF – KuRy4-3 (0-1, 2-0, 2-2)

Välierät alkoivat Ryhdin osalta keskiviikkona Maalahdessa. Alkusarjan viimeisessä kohtaamisessa Ryhti kävi ryöväämässä voiton jo välierä paikan varmistaneelta kotijoukkueelta. Nyt pelin luonne ja panokset olivat korkealla, kun pelataan paikasta fiinallissa.

Ottelun oli tasaista vääntöä ensi hetkistä lähtien. Molemmat joukkueet pyrkivät välttämään virheitä ja se näkyikin pelissä, kaikki hienoudet jätettiin pelistä pois. Ryhti onnistui siirtymään johtoon ajassa 4.33. Jukka Saikkonen (Muikku, Lehtonen) iski vastahyökkäyksestä koti yleisön harmiksi taululle 0-1 vastahyökkäyksestä. Erän edetessä kotijoukkue sai otetta pelistä mutta vieraat pelasivat taistellen ja pienistä virheistäkin huolimatta tauolle siirryttiin Ryhdin maalin johdossa.

Toinen erä jatkui tasaisena vääntönä ja molemmat joukkueet rakentelivat aina hetkittäin hyviä tilanteita. Ryhdillä oli muutamia tosi herkullisia tilanteita lisätä johtoa mutta viimeistely oli jostain syystä kateissa. Erän puolessa välissä kotijoukkue käytti muutaman tilanteen hyväkseen. Se hivuttautui kuin yllättäen tasoihin ja hetkeä myöhemmin johtoon 2-1. Tilanteet eivät sinällään olleet mitään pelattuja kuvioita mutta tälläistä jääkiekko joskus on. Jälkimmäisen maalin syntyessä myös Ryhdin maalivahti Oskari Hanka jätti kaukalon loukkaantumisen takia. Erässä ei enempää osumia nähty ja tauko kärkkäriä siirryttiin nautiskelemaan kotijoukkueen johdossa 2-1.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä näytti, että MIF marssii selvään voittoon. Se onnistui vajaan kympin aikana iskeä kaksi lisä maalia ja johti peliä 4-1. Ryhti kaivoi kuitenkin vielä yhden vaihteen jostain lisää. Ajassa 55.38 Jukka Saikkonen (Muikku, Lehtonen) iski illan toisen osumansa ylivoimalla ja herätti vieraat vielä taisteluun. Hetkeä myöhemmin Mikko Kojola (P.Hanka, Luukkainen) kavensi tilanteeksi jo 4-3. Ryhti haki ottelun lopusta vajaat 2 minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia mutta tällä kertaa ei maalia saatu, vaikkakin se muutaman kerran olikin tosi lähellä.

KuRy – MIF5-4 ja. (2-2, 1-2, 1-0, ja. 1-0)

Joukkueet kohtasivat lauantaina uudelleen, tällä kertaa oli pelipaikkana Ryhdin kotiluola. Vieras pelin lopulla sai Ryhtikin koneet käyntiin ja odotukset kotiotteluun olivat kovat, voitot tasoihin sekä ratkaisun siirtäminen sunnuntaille Maalahteen.

Ottelun alku oli taas tuttua pudotuspeli kiekkoa ja mitään hienouksia ei juurikaan nähty. Peli oli tasaista taistelua irtokiekoista ja mies miestä vastaan. Paikalle oli löytänyt mukavasti yleisöä ja vielä kun Vaasassa Ryhti juniorit pitivät omaa kisa studiota, oli kannustusta hienosti. Kotiyleisö saikin ajassa 11.31 nannaa. Joni Muikku jatkoi Petteri Hangan syötön ykkösellä Oliver Sundströmille, joka pelasi tilanteen loppuun ja niittasi 1-0 johdon Ryhdille. Joitakin minuutteja myöhemmin vieraat käyttivät kuitenkin kotijoukkueen pienen nukahduksen hyväkseen ja tasoitti pelin. Erän loppupuolella MIF:n maalin edustalla oli melkoiset kiekon pomputtelu talkoot mutta lopulta Joni Muikku (Lehtonen, Siekkinen) oli terävin ja sipaisi kotijoukkueen jälleen johtoon. Taisi osalla olla vielä tuuletukset menossa ja jo 10 sekuntia myöhemmin kaivettiin pikku mustaa taasen Ryhti maalista. Jälleen osoitettiin maalin jälkeisen vaihdon tärkeys. Näistä lukemista mentiin väliaika sumpille.

Toisen erän alussa Ryhdin niskaan kaadettiin enemmän kuin saavillinen kylmää vettä. Vieraiden Joackim Ahrner karkasi jo ajassa 20.31 läpiajoon ja napautti tilanteeksi 2-3. Ryhti joutui välillä puolustamaan pitkiäkin aikoja omalla alueella mutta vastustaja saatiin pidettyä kurissa. Ajassa 24.52 Ryhti pääsi kokeilemaan ylivoima pelin toimivuutta. Akseli Lehto toimitti kiekon Tino Karppiselle, joka laittoi jalat töihin ja tarjoili maukkaan syötön Antti Pölläselle ja tuloksena laadukas laukaus, joka tasoitti pelin 3-3. Vieraiden Joackim Ahrner oli kuitenkin päättänyt että MIF jatkaa matkaansa illan ottelun jälkeen finaaleihin ja tykitti aivan erän lopussa ajassa 39.32 taululle 3-4.

Kolmas erä oli jälleen yksi niistä joka jää varmasti ainakin hetkeksi aika hyvin muistiin. Joni Muikku oli juuri päässyt jäähyltä ja Tomi Siekkisen syöttö vapautti mailavirtuoosin maalin tekoon. Tästähän ei Joni epäonnistunut ja ottelua jatkettiin tasalukemista 4-4. Sitten ne pelin erikoisimmat hetket, MIF sai vajaan kolmen minuutin sisällä kaksi rangaistuslaukausta. Nämä tuomiot kyllä hivenen ihmetyttävät sillä ne eivät olleet mitenkään linjassa siihen asti olleeseen linjaan pelissä. No kuinkas ollakaan, tolppien välissä mahti peliä pelannut Elmeri Marjomäki pisti kavereille jauhot suuhun ja nollasi molemmat ampujat 100-0. Ottelun päättyessä näihin lukemiin siirryttiin ratkaisua hakemaan jatkoerästä.

Ottelu sai arvoisensa lopun kun 15 sekunnin pelin jälkeen Muikku riisti kiekon hyökkäysalueella ja häntä rikottiin maalinteko tilanteessa. Joni pääsi nyt vuorostaan kokeilemaan kikka kirjastostaan vastausta vieraiden yrityksiin. Rohkeimmat taisivat jo tässä vaiheessa kehottaa vieraita aloittamaan varusteiden pakkaaminen koti matkaa varten. No näinhän siinä myös käytiin, Muikku löysi sen tarvittavan raon luikauttaa kiekko maaliin. Ryhdille ansaittu taistelu voitto ja otteluparin ratkaisu siirtyi sunnuntaille.

MIF – KuRy 8-4 (1-2, 2-0, 5-2)

Sunnuntaina joukkueet kohtasivat ratkaisu ottelussa täydessä Targa-areenassa. Panoksena oli paikka finaaliotteluihin.

Edellisten pelien kaltaisesti ottelun alku väännettiin taas tasaisissa merkeissä. Ryhdin osalta ottelun alkupuolella tuli kuitenkin pientä harmitusta, kun yksi pelaajista sai 2+10 min jäähyn. Tämän kakkosen se kuitenkin hoiteli mallikkaasti. Pian perään tullut jäähy sitten kostautui ja kotijoukkue iski 1-0 johdon. Ryhti kuitenkin sisuuntui tästä ja erän loppu oli mallikasta pelaamista. Ajassa 12.32 kovassa kevät vireessä ollut Oliver Sundström (Lehtonen, Siekkinen) ohjasi maalinedustalta tasoituksen. Hetkeä myöhemmin Antti Pöllänen (Hanka) seurasi loistavasti irtokiekon maalinedustalla ja veivasi vieraat 1-2 johtoon. Erätauolle siirryttiinkin näistä samaisista lukemista.

Kotijoukkue aloitti toisen erän vauhdikkaasti ja se rakensi maalinteko tilanteita tasaiseen tahtiin. Pelikellon näyttäessä 22.43 se saikin palkinnon kun, kotijoukkueen Eemeli Rosing huudatti täyttä hallia tasoittaen pelin 2-2. Hetkeä myöhemmin sai Ryhti oman mahdollisuutensa tehdä tuhojaa. Se pääsi pelaamaan 5 vs 3 ylivoimaa. Tehot jäivät kuitenkin piippuun ja kaivattua osumaa ei saatu aikaiseksi. MIF rokotti vielä vieraita alivoimalla siirtyen johtoon 3-2.

Kotijoukkue löysi kolmanteen erään lisää tehokkuutta ja se painelikin vajaassa kahdeksassa minuutissa jo 6-2 johtoon. Näistä pari osumaa tulivat ylivoimalla. Ennen erän puolta väliä Ryhti kampesi vielä kavennuksen Jani Lehtosen (Muikku, Siekkinen) osumalla. Kotijoukkue ei kuitenkaan herpaantunut vaan se tekaisi ottelun lopussa pari lisä osumaa Ryhdin yhtä vastaan. Ryhdin maalista vastasi Tino Karppinen (Lehto, Pöllänen). Ottelun loppulukemat kirjattiin siis 8-4 kotijoukkueelle. MIF oli nyt tämän verran parempi ja ansaitsee paikkansa finaaleissa joissa vastaan asettuu Pietarsaaren Centers.

Tappiosta huolimatta Ryhdin kausi kääntyy kuitenkin plussan puolelle. Kauden aikana on, ollut vaikeita hetkiä ja pienellä ryhmällä on ollut omat haasteensa. Joka pelaaja on kuitenkin varmasti antanut jäällä kaikkensa ja se mahdollisti joukkueen etenemisen näinkin pitkälle. Vielä neljä viikkoa sitten ei monikaan uskonut, että Ryhti pelaisi vielä tässä vaiheessa. Nyt katseet kääntyvät ensi kauteen ja joukkueen rakentaminen pyörähtää käyntiin pienen ulos puhalluksen jälkeen. Vielä lopuksi iso kiitos tukijoille ja mahtavalle yleisölle joka on kannustanut joukkuetta vaikeillakin hetkillä. Tulevasta kaudesta ja joukkueesta kerrotaan sitä mukaa kun asiat loksahtelevat paikalleen, olkaahan kuulolla.

AK