​Ryhdille tappio ensimmäisessä välierässä Pietarsaaressa.
Julkaistu: 07.03.2024 20.34

Varsin erikoinen oli Ryhdin ensimmäinen välierä ottelu Highsticksiä vastaan Pietarsaaressa. Tuntui että Ryhti oli ottelussa niskapäällä lähes koko ajan, mutta niin vaan kotijoukkue voitti ottelun kolmannen erän maaleilla.

Ottelu alkoi varsin tasaisesti, mutta erän edetessä Ryhti pääsi enemmän kuskin paikalle. Ryhti pystyi pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja kotijoukkue pakotettiin puolustusasemiin. Runsaan kuuden minuutin pelin jälkeen Ryhdin painostus tuotti tulosta ja se onnistui tekemään ottelun avausmaaliin. Maalin teki Vili Yli-Hannuksela, jonka siniviiva laukaus painui maalin ylänurkkaan. Syötön maalin antoi Ville Perälä. Ryhdin toinen maali oli sitten Perälän Villen käsialaa, Ville pääsi hyvän vastaiskun jälkeen nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, tarkka laukaus maalin yläkulmaan ja Ryhti 2-0 johtoon. Esityön maaliin tekivät Chris Mäkivaara ja Tino Luoma. Erän lopulla kotijoukkue onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2, kun Ryhdin merkkauspeli omassa päädyssä oli huonoa.

Toisen erän alkuun Ryhti joutui alivoimalle, mutta vastustaja ei onnistunut tasoittamaan ottelua, kun Ryhdin av-nelikko toimi hyvin. Erän puolessa välissä Ryhti onnistui siirtymään uudestaan kahden maalin johtoon. Tino Karppinen vapautti Ville Niemen puolittaiseen läpiajoon ja Ville onnistui ujuttamaan kiekon maalivahdin selän taakse. Erän loppupuolella ei tilastomerkintöjä tullut ja näin toiselle erätauolle 1-3 lukemissa Ryhdille.

Jääkiekko on siitä ihmeellinen peli, että momentum voi kääntyä yhtä äkkiä toiselle joukkueelle. Nyt kävi näin ja valitettavasti kotijoukkueelle. Highsticks teki vajaaseen kahteen minuuttiin kolme maalia, jotka syntyivät Ryhdin avustamina. Kotijoukkueen johtomaalin jälkeen Ryhti otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia. Tämä herätys auttoikin ja Ryhti pääsi takaisin peliin mukaan. Ryhti pääsi kokeilemaan erän aikana ylivoimallakin tasoitusta, mutta tällä kertaa ei vaan kiekko löytänyt tietään maalin perukoille ja näin loppusummerin soidessa oli valotaulla lukemat 4-3 osoittamassa kotijoukkueen voittoa.

Tiedettiin että vastustaja on hyvä maalipaikoissa ja tekee kovalla prosentilla maaleja. Saatiinkin pidettyä vastustaja pois pahimmilta paikoilta. Ne mitä paikkoja tuli, niin Anssi hoiti. Mutta liika on liikaa ottaen huomioon sen 1.5 minuuttia, mitä tapahtui 3 erässä meille joukkueena, on hämärän peitossa. Tämän ottelun pelikirjasta tuota ei löytynyt. No tällaista se joskus on...voittaminen ei ole helppoa välillä. No kaikki omissa on vielä omissa käsissä, kommentoi ottelua päävalmentaja Ilari Lehto.

Mikko Männistön kommentit ottelusta: 58,5 min hyvää ja 1,5 min huonoa tekemistä ratkaisi tämän ottelun. Nuori joukkue vielä harjoittelee osaltaan voittamista ja kaikki pelaajat eivät ymmärrä virheiden merkitystä, jotka sitten viime kädessä ratkaisee nämä pelit. Nyt vaan unohdetaan tämä tappio ja keskitytään tasoittamaan ottelusarja lauantain kotipelissä. Mitään ei olla vielä hävitty tai voitettu, vaan jatkoon pääsemiseen tarvitaan kaksi voittoa.

Toinen välierä pelataan Kurikassa lauantaina 9.3 klo 17.00 ja mahdollinen kolmas ottelu jo seuraavana päivänä Pietarsaaressa klo 16.45