Ryhti haki pisteet maalikarkelosta Alavudelta
Julkaistu: 30.01.2024 08.56

APV-KuRy

6-7 (1-3, 1-3, 4-1)

Lauantaina Ryhti matkasi Alavudelle, jossa vastaan asettui APV. Ottelussa nähtiin peräti 13 maalia, joista Ryhti teki seitsemän. Ryhti hallitsi peliä, mutta ottelun lopussa APV kiri maalin päähän.

Ryhti aloitti maalinteon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Tino Karppinen sivalsi kiekon maaliin. Tilanne sai alkunsa, kun ja Jiri Heikkilä riisti kiekon hyökkäykseen lähteneeltä APV:lta. Hän syötti kiekon vastahyökkäykseen karanneelle Patrik Nevanpäälle, joka siirsi pelivälineen toista laitaa luistelleelle Karppiselle. APV kuitenkin kuittasi tilanteeksi 1-1 kolme minuuttia myöhemmin. Pelikello ehti käydä kuitenkin vain minuutin, kun Ville Niemen veto painui maalin yläkulmaan. Syöttöpisteet kirjattiin Juuso Teinille ja Oliver Sundströmille. Ennen erän puoliväliä Ryhti pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla tehdystä kolmannesta maalista vastasi Niilo Kiviniemi. Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla kummallekin joukkueelle kirjattiin vain yksi rangaistus, joten erätauolle mentiin hirvimiehistön johttaessa 1-3.

Kotijoukkue aloitti toisen erän vahvasti ja onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-3. Ryhti otti kuitenkin pian pelin hallintaansa, ja teki erän toisella puoliskolla kolme maalia. Aluksi läpiajoon karannut Eero Mikola kihautti lukemiksi 2-4. Syöttöpisteet merkittiin Karppiselle ja Heikkilälle.Seuraavaksi Ryhti pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla, jonka aikana aloituspisteiden välistä lähtenyt Akseli Lehdon veto painui maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin Karppiselle ja Niemelle. Ylivoimapeli jatkui ja joukkueen kapteeni Juuso Teini iski maalin edestä lukemiksi jo 3-6. Syöttöpisteet merkittiin Niemelle ja Sundströmille syötöistä. Maali oli Teinille Rautaliigauran 98. osuma. Maalin myötä Teinistä tuli nykyisen tilastointihistorian aikana eniten 2-divisioonan maaleja Ryhdissä tehnyt pelaaja.

Kolmannen erän alussa Ryhdin hyvä ote jatkui. Pelin aaltoillessa päädystä päätyyn Karppinen pääsi vastahyökkäykseen ja viimeisteli Ryhdin voittomaalin. Ottelun lopussa APV sai kirivaihteen päälle ja teki vielä neljä maalia. Niitä ensimmäinen tehtiin ylivoimalla Ryhdin pelaajan kärsiessä estämisrangaistusta. Erän lopussa Ryhdille tuomittiin rangaistuksia ja APV pääsi kaventamaan vielä kahdesti ilman maalivahtia.

Ryhdin maalinsuulle palannut Oskari Hanka torjui 36 vetoa. APV:n Jesse Laasalalle kirjattiin 60 torjuntaa.

Erikoinen tunne jäi voitetun pelin jälkeen. Olimme selvästi parempi joukkue 55 minuuttia. Pelissä näkyivat sovitut asiat ja olimme hyvin pelissä kuljettajan paikalla. Ottelun statistiikkakin kertoo sen, pohti Ryhdin päävalmentaja Ilari Lehto ottelun jälkeen.

Mutta viimeinen 5 minuuttia ... ajatukset eivät enää olleet sillä tasolla, mitä joukkueelle pelaaminen vaatii. Vastustaja järjesti kovan takaa-ajon, kun huomasi että meillä meni karstapiikki tulppaan. Saatiin kuitenkin kolme pistettä, hän jatkoi.