Jääkiekkojaostolle Tähtiseura-laatuohjelman tunnustus
Julkaistu: 24.09.2022 17.10

Jääkiekkojaostolle Tähtiseura-laatuohjelman tunnustus

Ryhdin jääkiekkojaosto on saavuttanut Olympiakomitean ja Suomen jääkiekkoliiton myöntämän Tähtimerkki-tunnustuksen osoituksena laadukkaasta seuratoiminnasta.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta, seuratoimintaa. Tähtiseurat edustavat toimintavoiltaan modernia, vastuullista ja ketterää urheiluseuratoimintaa. Tähtiseura kehittää kotimaista seurakulttuuria päivittäin parempaa kohti. Tähtiseurassa olet parhaassa seurassa ja voit luottaa, että toiminta on laadukasta ja vastuullista.

Suomen jääkiekkoliitto auditoi Ryhdin jääkiekkojaoston viime keväänä. Auditointia edelsi prosessi, jossa jaostossa käytiin läpi seuran toimintatapoja ja kehittämiskohteita neljällä Olympiakomitean määrittämällä osa-alueella, joita olivat johtaminen ja hallinto, urheilutoiminta, seuran ihmiset sekä aineelliset resurssit.

Ryhti on alueen ensimmäisiä jääkiekkoseuroja, jotka ovat läpäisseet auditoinnin. Moni asia on Ryhdissä hyvällä tasolla. Esimerkiksi valmennus ja muu toiminta on suunnitelmallista ja valmentajia koulutetaan, kertoo valmennuspäällikkö Marko Haapala.

Tähtiseura-prosessi antoi eväitä seuratoiminnan kehittämiseen. Esimerkiksi nettisivujen tietosisältöä parannettiin ja lajimarkkinointiin ja toiminnan vuorovaikutteisuuden lisäämisessä tunnistettiin kehittämistarpeita ja keinoja, kertoo jääkiekkojaoston puheenjohtaja Jarkko Niemi.

Kuten laatujärjestelmissä yleensä, myös Tähtiseurassa tärkeää on paitsi päämäärä, myös matka. Laatujärjestelmissä periaatteena on toiminnan jatkuva kehittäminen, joten jaoston toimintaa kehitetään tunnistettujen kehityskohteiden osalta ja seuraava auditointi tehdään kolmen vuoden kuluttua, kertoo Niemi.

Tähtiseura-ohjelman laatutekijät täyttävät seurat tunnistaa Tähtimerkistä. Jääkiekkojaostolle merkin luovutti edustusjoukkueen lauantain kotiottelun yhteydessä Suomen jääkiekkoliiton Keskimaan alueen Aluepäällikkö Mari Parkkali.

Lisätietoja: Jarkko Niemi, puh. 050 561 4973

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi