Ryhdin jääkiekon edustusjoukkueen kausi reilusti plussan puolelle.
Julkaistu: 23.03.2024 17.35

Ryhdin jääkiekon edustusjoukkueen kausi reilusti plussan puolelle.

Ryhdin jääkiekon edustusjoukkueen yli seitsemän kuukauden taival päättyi edellisviikonloppuna pelattuihin finaali otteluihin. Tähän kun lisätään kesällä tehdyt, oheisharjoittelut on kaudelle tullut reilusti mittaa. Päävalmentaja Ilari Lehto aloitti jo keväällä kartoittamaan joukkuetta ja lopullisen muotonsa se sai elokuulla muutaman pelaajan vielä liittyessä joukkueen vahvuuteen. Joukkueen rakentamisen punaisena lankana oli laadukas harjoittelu arjessa ja tähän kasattu joukkue vastasi kyllä täydellisesti ja se myös näkyi kauden edetessä. Tavoitteeksi asetettiin kotietu paikka pudotuspeleihin.

Joukkue aloitti pelien osalta kautensa perinteisellä Kurikka-lehti turnauksella syyskuulla. Turnaukseen ei vielä päästy ehjällä kokoonpanolla mutta viitteitä oli jo tässä vaiheessa että, oikealla tiellä ollaan. Sarja-avaus oli 16.9.-23 kotihallissa ja joukkue sai 7-1 voitolla hyvän startin kauteen. Tämän jälkeen pelattiin muutamia pelejä maalin, kahden erolla voittaen ja häviten. Loka- marraskuulla joukkue joutui kohtalaisen tiukkaan tilanteeseen, kun loukkaantumissuma iski. Tässä vaiheessa esiin tuli juuri tuo arjessa tehty työ, joukkueen pelaajat nostivat tasoaan ja raapivat näistä peleistä todella tärkeitä pisteitä ajatellen sijoitusta sarjan lopussa. Marraskuun puolenvälin paikkeilla alkoi joukkueen peli loksahdella tosissaan kohdilleen. Ryhti pelasi todella vahvan jakson, johon sattui joukkueelle muutama ohi peli, jotka herättelivät joukkuetta sopivasti. Tosin valmennus ei välttämättä tässä tilanteessa asiaa näin heti nähnyt. Viimeisestä 10 runkosarja ottelusta Ryhti nappasi 7 voittoa mikä loi hyvän pohjan pudotuspelejä ajatellen.

Joukkue ansaitusti finaaleihin

Joukkue saavutti tavoitteensa ja aloitti pudotuspelit kotikaukalossa kohdaten puolivälierässä Kauhavan Hela-Kiekon. Vieraat laittoivat Ryhdin ahtaalle ja ensimmäinen ottelu ratkesi vasta jatkoerässä kotijoukkueelle. Toisessa ottelussa Kauhavalla ei Ryhti antanut mahdollisuuksia kotijoukkueelle vaan marssi ansaitusti välieriin Pietarsaaren Higsticks HT vastustajaksi.

Ensimmäisessä välierässä Pietarsaarelaiset olivat odotetun kovia kotikaukalossaan ja veivät voiton maalin erolla. Ryhti ei saanut pelissä parastaan irti koneestaan missään vaiheessa ottelussa. Kotiottelussaan Ryhti oli sitten astetta valmiimpi ja taisteli voitosta heti ensi minuuteista lähtien. Kaksi erää tahkottiin tasan ja kolmannessa Ryhti ratkoi pelin nimiinsä ja ratkaisu siirtyi seuraavalle päivälle. Kolmannessa ottelussa näkyi ero joukkueen liikkeessä, ja kotijoukkue ei enää pystynyt vastaamaan Ryhdin pelaamiseen. Ryhti hoiti ottelun alkupuolella todella ison alivoiman, jonka jälkeen ei voittajasta juurikaan ollut epäillystä.

Finaaleihin Ryhdin vastustajaksi luisteli MIF Maalahdesta, joka pelasi aivan loistavan kevään sarjassa. Ensimmäinen ottelu Kurikassa oli tasaista vääntöä ja näki että, molemmat joukkueet välttivät iso virheitä. Ottelu ratkesi Ryhdin onnistuessa paremmin käyttämään maalinteko tilanteet ja loppulukemat 3-1 kotijoukkueelle.

Toinen kohtaaminen Maalahdessa oli sitten kotijoukkueen näytöstä, ja Ryhti ei päässyt omalle tasolleen missään vaiheessa. MIF onnistui laajalla rintamalla, vieden ottelun selvin 5-1 lukemin.

Ratkaiseva fiinali pelattiin jälleen Ryhdin kotihallissa. Alku näyttikin lupaavalta, kun Ryhti siirtyi 1-0 johtoon. Kahden erän jälkeen oltiin 1-1 tasalukemissa ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon. Kolmas erä käänsi pelin tällä kertaa vieraille ja MIF juhli ansaitusti mestaruutta summerin soidessa kolmannen erän päättymisen merkiksi.

Joukkue saa olla kuitenkin ylpeä kakkossijasta ja koko kauden tuloksista. Kausi oli kaikin puolin mahtava ja pelkät tulokset eivät aina määritä kauden onnistumista, vaikka harmitus on se ensimmäinen tunne tuollaisten pelien jälkeen.

Kaukalon ulkopuolelta

Ryhdin kauden 23-24 joukkue oli todella sitoutunut ja todella yhteisöllinen. Allekirjoittanut on saanut kokea niin pelaajana kuin valmentajana todella kovia ja upeita joukkueita. Tämän kauden joukkue kuuluu ehdottomasti näihin top joukkueisiin.

Aine pitää muistaa että, joukkue ei koostu vain pelaajista vaan joukkueeseen kuulu valmentajia, huoltajia, joukkueenjohtoa eikä vähiten taustahenkilöt, jotka kovalla työllä mahdollistavat tämän kaltaiset onnistumiset.

Tämän kauden aikana on myös Kurikan Ryhdin jääkiekon yhteisöllisyys kasvanut valtavin harppauksin. Mikään ei ole hienompaa kuin nähdä kuinka seuran junioreiden, ja edustusjoukkueen pelaajien kohtaamiset ovat todella lämpimiä. Eikä tämä jäänyt vain kotiottelujen herkuksi vaan nämä huimat joukkueen kannattajat ilmestyivät paikalle lähes joka paikkakunnalla missä joukkue oli reissussa.

Yksi iso tekijä kaiken tämän mahdollistajana ovat kaikki kannattajat ja yhteistyökumppanit, jotka ovat toiminnassa mukana. Ilman katsojia ei tämä varmaan tuntuisi miltään. Pudotuspelien ja varsinkin finaalien kahden kotiottelun noin 600 katsojan luoma tunnelma oli jotain mitä ei kaikki pelaajat tai muut toiminnassa mukana olijat usein koe. Oli mahtava huomata kuinka, Kurikan jäähalliin löysi paikalle myös paljon katsojia muualta maakunnasta. Toivotaan että, katsojat saivat peleistä kipinän lähteä myös ensi kaudella katsomaan Ryhtiläistä kiekkoa ja saadaan kevään kiekko buumi jatkumaan. Näin saadaan otteluista kunnon tapahtuma, jossa viihtyvät kaiken ikäiset kannattajat. Vielä iso kiitos myös kaikille joukkueen yhteistyökumppaneille ympäri maakuntaa, teillä on iso rooli kaiken onnistumisessa.

Nyt vedetään hetki henkeä ja sitten aloitetaan tulevaan kauteen valmistautuminen.

Aki Kulkula

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi