Ryhdille voitto finaalisarjan avauksesta
Julkaistu: 14.03.2024 20.10

Ryhdille voitto finaalisarjan avauksesta

KuRy-MIF 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Rautaliigan finaalit saivat arvoisensa avauksen, kun Ryhti ja Malax IF kohtasivat keskiviikkoiltana lähes täpötäydessä Kurikan kiekkopyhätössä. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvällä sykkeellä ja pelasivat vauhdikasta ja luistelevaa jääkiekkoa. Ryhti voitti finaalisarjan avausottelun ja otti näin ensimmäisen kiinnityksen pokaalista.

Ryhti aloitti ottelun hyvällä intensiteetillä ja hallitsi avauserän pelitapahtumia. Ensimmäinen maali nähtiin 17. peliminuutin tienoilla. Mikko Männistö riisti pelivälineen Ryhdin puolustuspäädyssä vastustajalta. Hän antoi pitkä avaussyötön juuri kentälle tulleelle Ville Niemelle, joka karkasi läpiajoon ja upotti kiekon maalin yläkulmaan.

Ryhdin toinen maali nähtiin aivan avauserän loppusekunneilla. Patrik Nevanpää lähti hyökkäykseen ja syötti kiekon Eero Mikolalle. Tämä palautti pelivälineen Nevanpäälle, joka upotti kiekon nuottaan.

Toinen erä oli tasaista kamppailua ja peli aaltoili päädystä toiseen. Kumpikin joukkue pääsi vuorollaan kokeilemaan ylivoimakuvioitaan, mutta toisen erän ainoa maali nähtiin vasta sen viimeisellä minuutilla. Vastustaja pyöritti ylivoimaansa ja pääsi laukomaan. Ryhdin epäonneksi vierasjoukkueen pelaaja ehti ensimmäisenä irtokiekkoon ja sai nostettua sen maalin perukoille.

Kolmannessa erässä Ryhdin tempo laski samalla kun vierasjoukkue sai nostettua tempoa, ja sai pelin hallintaansa. Erän puolivälin paikkeilla MIF:lle tuomittiin joukkuerangaistus ja Ryhti pääsi testaamaan ylivoimaansa. Aivan ylivoiman viime sekunneilla Oliver Sundström onnistui maalinteossa aivan maalin edestä. Syöttöpisteet merkittiin Ville Niemelle ja Ville Perälälle. Villet pitivät kiekon päädyssä Ryhdillä ja Sundström kiskaisi sen maaliin längistä.

Ryhdin maalissa erinomaisesti pelannut Oskari Hanka torjui kiekon 48 kertaa, joista puolet kirjattiin päätöserässä. Vierasjoukkueen maalivahti venyi kiekon eteen 30 kertaa.

Ryhdissä tiedettiin ennakkoon että, finaalissa vastaan tulee liikkuva ja taisteleva joukkue. Valmentaja Aki Kulkulan mukaan voisi sanoa että, vastustaja pelaa melko samanlaista kiekkoa kuin Ryhti.

”Heti ottelun alusta näki että, molemmat välittivät virheitä ja pelattiin aika yksinkertaista jääkiekkoa. Joukkue hoiti tänään niin sanotun ykkössektorin puolustamisen kiitettävästi omassa päässä ja Oskari maalilla hoiti loput. Olimme myös tarvittavan tehokkaita maalinteossa”, Kulkula sanoi.

Kulkulan mukaan lauantaiksi täytyy vielä löytää lisävaihde, sillä kotijoukkue tulee varmasti laittamaan kroppaa likoon mitään säästämättä.

Lopuksi täytyy vielä kiittää aivan käsittämättömän hienoa yleisöä, joka oli saapunut kannustamaan meitä, Kulkula kiittää.

Peli oli meiltä hyvä ja kokonaisuudessaan vahva, vaikka kaverilla olikin pari vahvaa hetkeä. Oltiin parempi joukkue ja ansaittiin voitto, sanoi illan toisen maalin tehnyt Patrik Nevanpää.

”Oskari pelasi taas loistavan pelin maalissa ja pelin yleensä voittaa, jos vaan yksi menee omiin. Oli hieno fiilis pelata mahtavan yleisön edessä ja tästä on hyvä jatkaa kohti lauantaita!”, Nevanpää iloitsi.

Kuva: Pasi Palo.

Teksti: Jarkko Niemi

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi