Ryhti pelaa 2-divisioonan finaaleissa!!!
Julkaistu: 10.03.2024 12.49

Ryhti pelaa 2-divisioonan finaaleissa!!!

Ryhti pelasi viikonloppuna kaksi välieräottelua HT Highsticksiä vastaan. Ryhti voitto sekä lauantaina pelatun kotiottelun että sunnuntaina Pietarsaaressa pelatun ratkaisevan kolmannen ottelun. Voiton myötä Ryhti eteni 2-divisioonan finaaleihin ja pelaa sarjan mestaruudesta Malax IF vastaa. Ryhdillä on ottelusarjassa kotietu, joten ensimmäinen finaaliottelu pelataan Kurikassa keskiviikkona 13.3 ja toinen Maalahdessa lauantaina 16.3. Tarvittaessa pelataan vielä kolmas ottelu sunnuntaina Kurikassa. Seuraa nettisivujamme ja sosiaalista mediaamme, jossa kerromme otteluista.

Toinen välieräottelu: Ryhti voitti tiukan kohtaamisen 5-3

KuRy-Highsticks 5-3 (2-1, 1-2, 2-0)

Ryhdin ja HT Highsticksin toinen välieräkohtaaminen Ryhdin kotiluolassa oli odotetun tasainen. Ryhti sai otteluun hyvän alun ja teki avausmaalinsa kuudennella peliminuutilla. Osumasta vastasi Mikko Männistö, joka purjehti laidasta aloituspisteiden väliin ja iski kiekon maalin perukoille. Syöttöpisteet kirjattiin Antti Pölläselle ja Patrik Nevanpäälle.

Erän puolivälin paikkeilla vierasjoukkue pääsi tuikkaamaan kiekon maalinedusmylläkän päätteeksi Ryhdin maaliin ja tasoittamaan tilanteeksi 1-1.

Erän jälkipuolella Ryhti pääsi näyttämään ylivoimaosaamistaan. Männistö soitatti Ryhdin maalilaulua jo toistamiseen, upottaen kiekon nuottaan siniviivavedolla. Ylivoimakuvion syöttöpisteet merkittiin Ville Niemelle ja Oliver Sundströmille, jotka syöttelivät kiekkoa vastustajan päädyssä. Siten erätauolle siirryttiin lukemissa 2-1.

Toisen erän alkuminuuteilla Highsticks voitti aloituksen Ryhdin päädyssä ja sai tasoitettua tilanteeksi 2-2.

Erän puolivälin paikkeilla Ryhdille tuomittiin lyhyessä ajassa kolme rangaistusta. Vastustaja otti tässä vaiheessa aikalisän ja haki ratkaisua otteluun. Ryhti kesti kahden pelaajan alivoiman, mutta ennen viimeisen rangaistuksen päättymistä vierasjoukkueen pelaaja sai iskettyä maalin takakulmalta vieraat 2-3 johtoon.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Petteri Hanka kuljetti kiekon vastustajan maalin taakse ja syötti pelivälineen maalin eteen. Paikalla ollut Niilo Kiviniemi iski pelivälineen maalin perukoille ja tasoitti tilanteeksi 3-3.

Kolmas erä mentiin tasaisissa merkeissä. Ottelun 48. peliminuutilla Ryhti onnistui jälleen maalinteossa. Männistö antoi avaussyötön keskialueelle Eero Mikolalle, joka kuljetti pelivälineen vierasjoukkueen maalin taakse. Mikolan kamppaillessa vastustajan kanssa Patrik Nevanpää käänsi kiekon maaliin ”vanhanaikaisella” ja siirsi Ryhdin 4-3 johtoon.

Ottelun lopussa vierasjoukkue haki osumaa ilman maalivahtia, mutta Ryhti puolusti viisaasti. Maalissa pelannut Oskari Hanka torjui ne harvat laukaukset, jotka vastustaja sai aikaan.

Puoli minuuttia ennen ottelua Kiviniemi sai kiekon haltuunsa ja vapautti koko ykköskentän osittaiseen läpiajoon. Tino Karppinen kuljetti pelivälineen haltuunsa ja syötti Oliver Sundströmille, joka viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 5-3.

Ryhdin maalissa Hanka venyi 28 kertaa kiekon eteen. Vierasjoukkueen maalivahdille kirjattiin 33 torjuntaa.

Ryhti sai pelin alussa heti painetta vastustajan päätyyn, joka palkittiin johtomaaleilla. Puolustaja Petteri Hangan mukaan vastustaja sai avauserässä melkeinpä ainoat maalipaikkansa kotijoukkueen omista virheistä.

”Toinen erä oli tasaista vääntöä, jossa paikkoja oli puolin ja toisin, vaikka hallittiinkin peliä. Kolmas erä oli jälleen pienten marginaalien taistelua mutta saatiin tehtyä johtomaali, jota puolustettiin hyvällä pelillä. Ei annettu vastustajalle mitään huippupaikkaa viimeisillä minuuteilla.”

”Kolmannesta pelistä tulee tiukka pienten marginaalien ansiosta. Meidän omalla pelillä on mahdollisuus mennä jatkoon tästä sarjasta. Pystytään hallitsemaan peliä liikkeellä ja uskomalla omaan tekemiseen, kuten eilisessä voittopelissä.”, Petteri Hanka pohti sunnuntain kolmatta ottelua.

Myös valmentaja Ari Kiviniemi oli tyytyväinen joukkueen esitykseen. Saimme otteluun hyvän alun ja hallitsimme alkua. Pystyimme paineistamaan vastustajan puolustus kannalle ja loimme sen kautta maalipaikkoja. Vastustaja keskittyi vastaiskuihin ja käänsi peliä todella nopeasti, Kiviniemi sanoi.

”Toiseen erän alussa olimme hieman ottavana osapuolena ja jouduimme välillä puolustamaan pitempiä jaksoja. Osaltaan myös jäähyt sekoittivat peliämme. Erän lopussa pääsimme taas paremmin pelin päälle ja onnistuimme tasoittamaan ottelun.”

”Kolmas erä oli taas meidän ja onnistuimme siirtymään hyvän päätypelin päätteeksi siirtymään ottelussa johtoon. Nyt pystyimme pelaamaan viisaasti johtoasemassa, joten tuloksena oli ansaittu voitto”, Kiviniemi totesi.

Kolmas välierä: Ryhdillä kaveria parempi pöhinä

Highsticks-KuRy 2-6 (1-1, 0-2, 1-3)

Ryhdin ja Highsticksin kolmannen välieräkohtaamisen kaksi ensimmäistä erää olivat tasaista vääntöä.

Highsticks teki ottelun avausmaalin yhdeksännen minuutin tienoilla. Avauserässä Ryhti kärsi useista rangaistuksista. Vastustaja pääsi pelaamaan peräti yhdeksän minuuttia ylivoimalla, mutta ei kuitenkaan saanut tehtyä ylivoimamaalia.

Alivoiman aikana Ryhdin Tino Luoma oli pääsemässä läpiajoon, mutta hänet kampitettiin keskialueella. Tilanteesta tuomittiin rangaistulaukaus. Eero Mikola hyödynsi tilaisuuden ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

Ottelu puolivälin paikkeilla Ryhti pyöritti peliä hyökkäyspäädyssä, kun Patrik Nevanpää syötti kiekon kentän toiselle laidalle. Antti Pöllänen kiiti kiekkoa vastaan maalin takakulmalle ja siirsi Ryhdin 1-2 johtoon. Toinen syöttöpiste kirjattiin Mikko Männistölle.

Aivan toisen erän viime sekunneilla Ryhti pääsi ylivoimalle. Pian tulostaululle syttyivät lukemat 1-3, kun Nevanpään tulinen veto aloituspisteen tuntumasta veti verkon tötterölle. Syöttäjinä olivat Männistö sekä Tomi Siekkinen.

Kolmannen erän alussa Ville Perälä lisäsi maalin edestä Ryhdin johtolukemiksi 1-4. Syöttömerkinnät tästä maalista menivät Chris Mäkivaaralle sekä Niilo Kiviniemelle, joka syötti kiekon maalintekosektorille.

Hetkeä myöhemmin Petteri Hanka tälläsi tulisen laukauksen kentän laidasta maaliin. Syöttäjinä tässä 1-5-maalissa olivat Santeri Lehtinen ja Juha-Pekka Luukkainen.

Päätöserän puolivälissä myös kotijoukkue sai ylivoimapelinsä vihdoin toimimaan ja kavensi tilanteeksi 2-5. Ottelun lopussa kotijoukkue haki kavennusmaalia ilman maalivahtia, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Sen sijaan kiekko päätyi Ryhdin maalivahti Oskari Hangalle, joka teki harvinaisen tempun ja viimeisteli tyhjään maaliin lukemiksi 2-6.

Ryhdin maalissa pelanneelle Hangalle merkittiin ottelussa 31 torjuntaa ja kotijoukkueen Jonas Holmbergille 35 torjuntaa.

Viikonlopun voittojen ansiosta Ryhti eteni rautaliigan finaaleihin ja pelaa mestaruudesta MIF Maalahden kanssa. Highsticks puolestaan eteni pronssiotteluun IK Kruunupyytä vastaa.

Päävalmentaja Ilari Lehdon mukaan Ryhdillä oli lauantaisen ottelun jälkeen sellainen tunne ja henki päällä, että pysäyttäjää ei tästä sarjasta löydy. Olimme pelillisesti välieräsarjan parempi joukkue. Keskiviikon peli oli unohdettu lauantaina, josta voitolla saatiin miehet vielä kerran bussiin ja Pietarsaareen, Lehto sanoi.

Painoimme alusta asti neljällä kentällä kaveria köysiin, vaikka vastustaja loikin ajoittain vaarallisia maalipaikkoja. Oskari Hanka maalissa kuitenkin hoiti nämä todella ammattimaisesti. Oli hieno kokea, kun maalivahtimme Hanka painoi vielä maalin ottelun loppuun.

Lehdon mukaan sunnuntaina jäällä oli erittäin kypsä ja kauden aikana luodulla pelitavalla rutinoitunut Ryhti. Joukkueessa on ollut koko kauden mahtava pöhinä päällä ja tästä on hyvä jatkaa finaaleihin. Joukkue on kyllä ansainnut tämän.

Kuva: Pasi Palo

Teksti: Jarkko Niemi

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi