Ryhti hävisi sarjakakkoselle Pietarsaaressa.
Julkaistu: 19.02.2024 18.17

Higsticks HT - KuRy 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Ryhti matkasi kauden viimeiseen runkosarjan vierasotteluun Pietarsaareen Higsticks HT:n vieraaksi. Kotijoukkue oli sarjataulukossa Ryhdin yläpuolella toisena yhden pisteen erolla. Voitot kahdesta edellisestä kohtaamisesta olivat menneet tasan 1-1.

Ensimmäisen erän alussa peli aaltoili päädystä päätyyn. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä avaus maali mutta taululla säilyi 0-0 lukemat. Ryhdin peli ei kuitenkaan lähtenyt oikein kunnolla rullaamaan ja ajassa klo 6.47 kotijoukkue isku 1-0 johdon. Ryhti kuitenkin kokosi itsensä ja tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin. Ville Niemi iski tasoituksen Eero Mikkolan ja Petteri Hangan toimiessa syöttäjinä. Kotijoukkue kuitenkin hallitsi tapahtumia ja menikin taas 2-1 johtoon muutama minuuttia myöhemmin. Erän loppu oli sekavaa pelailua, jossa tuomareillakin omat kuvionsa ja tauolle mentiinkin samaisista 2-1 lukemista.

Toiseen erään kotijoukkue tuli terävästi ja iski jo reilun minuutin jälkeen 3-1 johdon. Ryhtikin pelasi jo lähempänä omaa tasoaan vaikkakin tulos jäikin tulematta. Valoa näkyi kuitenkin tunnelin päässä ajassa 36.16. Maalin iski Tino Karppinen (Männistö, Siekkinen) joka oli terävänä maalin edustalla. Erän lopussa ei juuri pelillisesti tapahtunut mutta jäähyjä jaettiin kyllä molemmille joukkueelle samasta tilanteesta parilla kaksi minuuttisella, väkivaltaisuudesta. Joskin taisi tilanteesta jäädä antamatta se alkuperäinen jäähy, joka oli hulapaloon aiheuttaja.

Kolmanteen erään siis lähdettiin Ryhdin maalin takaa-ajo asemista. Ryhti saikin erän alussa painetta kotijoukkueen päätyyn mutta todellinen uhka jäi vähän vaisuksi. Kylmää vettä kaadettiinkin Ryhdin niskaan peli kellon näyttäessä aikaa 46.05, kun koti joukkue iski taululle 4-2 johdon. Vierailla oli riittävästi vieläkin aikaa laittaa kotijoukkue ahtaalle. Mutta nyt ei Ryhdin peli antanut tähän mahdollisuutta ja lopussa tullut muutama jäähykin vähän esti kovemman takaa-ajoa. Kotijoukkue iski vielä lopussa tyhjään maaliin 5-2 lukemat. Torjunnat ottelussa Ryhti, Ojanperä 25. Higsticks, Holmberg 43.

Ryhdillä on viimeisissä parissa pelissä ollut hieman vaikeuksia oman pelin kanssa. Pelistä on puuttunut tietynlainen raikkaus ja se ollu hieman pakottamista. Ryhdillä on vielä yksi ottelu runkosarjassa, kun se kohtaa lauantaina 24.2 MIF:n Maalahdesta. Pudotuspelit alkavat heti seuraavalla viikolla ja Ryhti pelaa ensimmäisen pelinsä keskiviikkona 28.2 kotihallissa. Vastustaja selviää tosin vasta viimeisten runkosarja pelien jälkeen.

Kevään huipennus joukkueiden osalta lähestyy pudotuspelien muodossa. Tätähän varten koko kausi tehdään töitä että, keväällä päästään ratkomaan tosissaan lopullisia sijoituksia. Joukkueet tekevät töitä taustaryhmineen viedäkseen kauden läpi kunnialla ja kehittääkseen toimintaansa. Puhutaan kymmenistä tuhansista euroista ja puhumattakaan tuhansista vapaaehtoistunneista. Siksi väkisinkin hiipii mieleeni myös asia, josta on käyty monia keskusteluja muidenkin seurojen edustajien kanssa. Niin paljon kun arvostankin lajissa toimivia tuomareita, en voi välttyä välillä miettimästä ovatko kaikki mukana omasta intohimostaan lajiin vai pakosta. Toki pitää muistaa että, myös tuomarit käyttävät toimintaan omaa aikaansa. Tuomarit odottavat varmasti kunnioitusta ja arvostusta joukkueilta, mutta mielestäni se ei saa johtaa siihen että, tuomarit ovat pelin yläpuolella. Näin kevään huipennuksen alkaessa toivon että, molemmat osapuolet arvostavat toistensa tekemistä ja se myös näkyy kaukalossa. Tähän suurena apuna varmasti toimisi avoin keskustelu, joka koskee myös pelien aikana tapahtuvissa erilaisissa tilanteissa. Lopuksi toivotan kaikille joukkueille ja tuomareille tsemppiä kevään tosi koitoksiin. Toivotaan että, myös yleisö löytää kaikkialla katsomoihin sen verran mahtavaa viihdettä rautaliigan pudotuspeliottelut ovat.