Ryhdille tappio kotiluolassa
EdustusJulkaistu: 13.02.2024 08.54

Ryhdille tappio kotiluolassa

KuRy-He-Ki 5-7 (1-2, 3-3, 1-2)

Lauantai-illan paikalliskamppailussa Ryhti kohtasi kauhavalaisen Hela-Kiekon. Joukkueiden edelliset kohtaamiset olivat olleet melko tasaisia, mutta päättyneet Ryhdin voittoon. Tällä kerralla Hela-Kiekko kuitenkin korjasi pistepotin.

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla vierasjoukkue onnistui maalinteossa kahdesti. Vajaan 13 minuutin pelin jälkeen Kauhavan pelaaja kuitenkin passitettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta. Hirvimiehistö tarvitsi vain 14 sekuntia ylivoimapeliä, kunnes tilanne valotaululla oli 1-2. Ryhdin ensimmäisen maalin tälläsi maalin takakulmalle hiipinyt Tomi Siekkinen, jonne Antti Pöllänen syötti kiekon maalin toiselta puolelta. Toinen syöttöpiste merkittiin Patrik Nevanpäälle. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Toisen erän alussa Ryhdin pelaajalle tuomittiin rangaistus kiinnipitämisestä. Tällä kertaa oli Hela-Kiekon vuoro hyödyntää tilaisuus. Vain minuuttia myöhemmin Ryhti kuitenkin kavensi tilanteeksi 2-3, kun Valtteri Hangan veto siniviivalta painui nuottaan. Syöttöpisteet kirjattiin Patrik Nevanpäälle ja Anttoni Hillille. Seuraavaksi oli vierasjoukkueen vuoro kuluttaa rangaistuspenkkiä. Ryhti hyödynsi myös tämän tilaisuuden ja tasoitti lukemiksi 3-3. Maalista vastasi Patrik Nevanpää, joka veti kiekon maaliin aloituspisteen tuntumasta. Tilannetta edelsi hyvä maskipelaaminen. Osumalla syöttöpistetiliään kartuttivat Antti Pöllänen ja Mikko Männistö. Toisessa erässä nähtiin vielä kolme ylivoimamaalia. Erä puolivälin jälkeen Oliver Sundström tälläsi Ryhdin johtolukemiksi 4-3. Osuma syntyi aloituksen jälkeen. Ville Niemi kamppaili kiekosta, joka päätyi siniviivalle Akseli Lehdolle ja siitä edelleen Sundströmille, joka otti tyhjän tilan pois ja laukoi kiekon maalin yläkulmaan. Erän lopussa vieraat pääsivät kahden pelaajan ylivoimalle ja tekivät vielä kaksi maalia.

Kolmannen erän puolivälissä Hela-Kiekko lisäsi johtoaan, mutta Ryhdin Niilo Kiviniemi kuittasi tilanteen tulisella vedolla heti seuraavassa vaihdossa. Syöttöpisteet merkittiin Aleksi Saloselle ja Ville Perälälle, jotka kaivoivat kiekon laidasta maalin edustalle. Tämän jälkeen vierasjoukkue sai kiekon vielä kerran maaliverkkoon. Ottelun lopussa Ryhti haki tasoitusta ilman maalivahtia, siinä kuitenkaan onnistumatta. Siten loppulukemiksi jäi 5-7.

Ryhdin maalia vartioinut Oskari Hanka pysäytti kiekon 25 kertaa ja kauhavalaisten maalivahti 36 kertaa.

- Ei ihan saatu ulosmitattua sitä mitä viime viikot ovat olleet meidän pelien osalta. Puolustuspelaaminen ei ollut ihan parasta mitä se muuten on ollut, tuumi päävalmentaja Ilari Lehto ottelun jälkeen.

- Paikkoja kyllä oli mutta tällä kertaa ei vain nyt osunut ihan kaikki, mitä oli tarjolla. Toki viisi maalia tehtiin ja yleensä sillä määrällä voittaa, mutta nyt vastustaja teki vieläkin enemmän. Tämä osoittaa myös sen, että sarja on tasainen, Lehto pohti.

Puolustaja Mikko Männistö harmitteli kotijoukkueen heikkoa viimeistelyä ja kiitteli vastustajan tehokkuutta rangaista vastahyökkäyksistä.

- Erikoistilanne pelaamista pitää vielä parantaa. Pelit ja panokset kovenee, ja erikoistilanteilla ratkaistaan tiukkoja pelejä, Männistö arvioi. Kauhavaa vastaan aina mahtava pelata, kun on tunnetta pelissä.

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi