Ryhti palasi koti kaukaloon voitokkaasti.
Julkaistu: 05.02.2024 16.24

KuRy – APV6-1 (3-0, 1-1, 2-0)

Ryhti palasi kolmen vieraspelin jälkeen koti kaukaloon. Vastaan luisteli jälleen APV, joka kaadettiin viikkoa aikaisemmin tiukasti Alavudella. Kotijoukkue on ollut viime ajat hyvässä lennossa ja onkin menettänyt viimeisessä seitsemässä pelissään täydet pinnat vain kerran hävittyään jatkoajalla. Viimeksi Ryhti jäikin ilman pisteitä juuri APV:tä vastaan. Muutenkin on APV ollut Ryhdille haastava vastustaja, joten helppoa peliä ei ollut nytkään ennakoitavissa.

Ensimmäisen erän heti alusta näki että, kaukaloon oli luistellut päättäväinen kotijoukkue. Jo ajassa 00.29 sai runsas kotiyleisö ilon aihetta. Ryhti sai heti myllytyksen vieraiden päätyyn ja Tino Karppinen iski 1-0 osuman, Ville Niemen ja Oliver Sundströmin toimiessa syöttäjinä. Ottelu eteni selvästi Ryhdin hallinnassa ja paikkoja maalin tekoon luotiin tasaisesti. Seuraava onnistuminen nähtiinkin kun, Ville Niemi ohjasi Mikko Männistön viivasta lähettämän täsmä ohjuksen nuottaan ja taululle lukemiksi 2-0. Tässä vaiheessa APV yritti katkaista Ryhdin hurmosta aikalisällä. Tämä ei kuitenkaan pelin luonnetta tässä vaiheessa muuttanut vaan Ryhti vei peliä edelleen selvästi. Ajassa 13.54 Ryhti lisäsi johdon 3-0. Tino Karppinen (Niemi, Sundström) napautti tarkalla laukauksella illan toisen osumansa. Ryhti ei erän lopussa onnistunut enää kasvattamaan johtoaan hyvistä tilanteista huolimatta. Erää kuvaa hyvin maalissa pelanneen Anssi Ojanperän 4 torjuntaa.

Toiseen erään lähdettiin Ryhdin päästessä yrittämään lisä osumaa ylivoimalla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Hetkeä myöhemmin kuitenkin Antti Pöllänen (Männistö, Siekkinen) pääsi läpiajoon ja hassutteli varmasti kotijoukkueelle 4-0 johdon. Tämän jälkeen Ryhdin oma peli hieman sakkasi ja ottelu meni sekavaksi. Tämä sopi tietenkin APV:lle joka pääsi paremmin peliin mukaan. Ryhdin ottaessa muutaman jäähyn putkeen pääsi vieraat tekemään kavennuksen 4-1 ylivoimalla. Tämän jälkeen tilastoihin ei erässä merkitty enää kuin yksi kaksi minuuttinen Ryhdille.

Kolmanteen erään Ryhti tuli taas paremmalla otteella ja ajassa 43.23 Ville Niemi (Karppinen, Lehto) siirsi Ryhdin turvalliseen 5-1 johtoon. Tämän jälkeen ei ottelun voittajasta enää ollut epäselvää. Ryhti piti pelin hallinnassaan, eikä antanut vieraille juurikaan mahdollisuuksia taistella voitosta. Vielä kun Oliver Sundström (Niemi, Karppinen) teki hienon kuvion jälkeen 6-1 Ryhdille oli peli taputeltu. Torjunnat ottelussa. Ryhti, Ojanperä 23 ja APV, Laasala 51. Ryhdin tehokkaimmat olivat tällää kertaa, Niemi 2+3, Karppinen 2+2, Sundström 1+2 ja Männistö 0+2.

• -Joukkue oli valmiina alusta asti, pelattiin vahva ensimmäinen erä ja pakotettiin vastustaja virheisiin. Hyvän ensimmäisen erän jälkeen pelin intensiteetti hieman tippui, mutta joukkueena pelattiin hyvä 60 minuuttia ja pidettiin vastustaja pois vaarallisimmilta paikoilta. Tino Luoma joukkueesta tiivisti pelaajien tuntemuksia pelistä.
  • -Aloitettiin peli erittäin hyvin ja nopea avausmaali toi vielä lisää virtaa koko jokkueelle. Kaikki neljä ketjua saivat varsinkin ensimmäisessä erässä jatkuvan paineen vastustajan päätyyn. Toinen erä oli sitten meille varsin vaikea ja oman liikkeen selvä heikkeneminen päästi APV:n turhaan peliin mukaan. Pystyimme kuitenkin pitämään ensimmäisessä erä hankkimamme johdon kolmanteen erään, vaikka vastustaja pääsi muutaman kerran ylivoimallakin kokeilemaan maalintekoa. Kolmas erä oli sitten taas parempaa ja ennen kaikkea fiksumpaa pelaamista johtoasemassa. Kokonaisuudessa varsin hyvä esitys koko joukkueelta, toki aina löytyy parannettavaa, mutta tyytyväinen täytyy olla otteluun. Kertaili valmennuksesta Ari Kiviniemi ottelun jälkeen.

Ryhti jatkaa otteluitaan kotona, kun vieraaksi saapuu Hela-Kiekko Kauhavalta. Toivotaan että, yleisö löytää jälleen tiensä hallille, se verran hieno tunnelma katsomossa oli jälleen.