Ryhti voittoon Närpiössä
Julkaistu: 22.01.2024 11.48

Ryhdin jääkiekon edustusjoukkue matkasi lauantaina Närpiöön, jossa vastaan luisteli kotijoukkue Kraft. Ottelu oli joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella ja aikaisemmat pelit olivat päättyneet kotijoukkueiden voittoihin. Niin kuin aina näiden joukkueiden kohdatessa, oli nytkin odotettavissa tunnerikas ja kovan kamppailupelaamisen kohtaaminen. Ottelusta tulikin juuri sellainen ja siitä ei todellakaan puuttunut tapahtumia.

Ottelun alku oli varsin tunnustelevaa ja kumpikaan joukkue ei päässyt kovinkaan vaarallisille maalintekopaikoille. Kotijoukkue pystyi erän edetessä lisäämään luistelua ja tuntui kuin Ryhdin jalat olisivat jääneet bussiin, sen verran verkkaista sen liike oli. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli Ryhdille vihelletty kahden minuutin jäähy, tällä kertaa kuitenkin alivoimalle joutunut oli se, joka teki maalit. On harvinaista, että joukkue onnistuu alivoimalla peräti kaksi kertaa tekemään maalin. Ryhdin ensimmäisen teki Oliver Sundström, joka karkasi läpiajoon ja viimeisteli tarkalla laukkauksella tilanteeksi 0-1. Alivoiman viimeisillä sekunneilla kapteeni Juuso Teini toisti tempun ja karkasi Tino Luoman syötöstä myös läpiajoon ja pujotti maalivahdin längistä tilanteeksi 0-2. Erän lopulla kotijoukkue onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2 ja niistä lukemista erätauolle.

Toiseen erään luistelikin sitten ihan erinäköinen Ryhti, luistin liikkui ja peli painettiin väkisin vastustajan päätyyn. Ryhti loi hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa niitä ei pystytty hyödyntämään. Ryhdin painostus oli sen verran kovaa, että kotijoukkue joutuu turvautumaan aikalisään. Erän viidennellä minuutilla alkoi sitten tapahtumaan melkoisen erikoisa asioita. Ryhdille vihellettiin erän aikana peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä ja tämä tietenkin sekoitti viisikkopelin täysin. Ryhdin koko kauden hyvin toiminut alivoima oli nytkin rautaa ja erinomaisesti torjuneen Anssi Ojanperän johdolla se pystyi nollaamaan kotijoukkueen ylivoima yritykset. Näin ollen erässä ei nähty maaleja ja toiselle erätauolle siirryttiinkin Ryhdin maalin johdossa.

Kolmas erä olikin sitten todellista maalijuhlaa, sillä erässä nähtiin peräti kahdeksan maalia. Maalinteon aloitti kotijoukkue, joka onnistui tasoittamaan ottelun Ryhdin merkkausvirheen seurauksena. Tasoitusmaalin jälkeen Ryhti pääsi kokeilemaan ylivoimaa ja juuri kun se loppui, niin Patrik Nevanpää laukoi kiekon maaliin. Esityön maaliin tekivät Mikko Männistö ja Antti Pöllänen. Ryhdin neljäs maali oli sitten ylivoimalla tehty ja siitäkin vastasi Patrik Nevanpää. Patrik sai ohjata kiekon lähes tyhjään maaliin, Mikko Männistön erinomaisesta syötöstä, toinen syöttöpiste Tomi Siekkiselle. Tämän jälkeen nähtiin varsin ikävä tilanne, kun vastustajan pelaajaa taklasi kapteeni Juuso Teiniä päähän ja sai siitä ansaitun ulosajon. Seurannut ylivoiman alku oli varsin heikkoa ja kun vielä Ryhti otti jäähyn, niin Kraft onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-4. Loppu ylivoima olikin sitten parempaa ja ennen kaikkea tehokkaampaa. Ryhdin viidennestä maalista vastasi Aleksi Salonen, jonka tarkka laukaus yllätti kotijoukkueen maalivahdin. Syöttöpiste merkattiin Patrik Nevanpäälle. Vielä ennen ison jäähyn päättymistä, onnistui Ryhti kolmannen kerran ylivoimalla.Maalinteosta vastasi Vili Yli-Hannuksela, jonka painava laukaus painui maalin yläkulmaan ja Ryhti 3-6 johtoon. Esityön maalin teki Oliver Sundström. Erän lopussa Kraft onnistui vielä kaksi kertaa maalinteossa, mutta sen lähemmäs se ei päässyt ja loppusummerin soidessa oli taululla lukemat 5-6 osoittamassa Ryhdin voittoa.

• -Pelin alkuun ei oikein oltu parhaalla latauksella liikkeellä ja annettiin vastustajalle helppoja maalipaikkoja. Saatiin onneksi erän loppupuolelle tehtyä pari alivoimamaalia mitkä nostivat joukkueen fiilistä. Toiseen erään otettiin ihan älytön määrä jäähyjä, mikä sekoitti peliä aika roimasti. Alivoima pelaaminen oli todella vahvaa ja Ojanperä toimi viimeisenä muurina maalilla. Vastustaja ei tainnut saada koko ottelussa ainuttakaan yv-maalia. Kolmanteen erään tehtiin hyvä tason nosto ja naulattiin tarvittavat maalit. Hiukan annettiin vastustajalle vielä mahdollisuutta nousta lopussa rinnalle, mutta saatiin pidettyä johtoasema ja tärkeät kolme pistettä mukaa Kurikkaan, kommentoi ottelu Patrik Nevanpää, joka teki ottelussa tehot 2+1.

• -Närpiön iso kaukalo ei ole oikein sopinut viime kausina meille, eikä tämäkään ottelu tuonut siihen suurta muutosta.Ensimmäisessä erässä luisteluvoima jäi vajaaksi, mikä sitten näkyi varsinkin karvauspelaamisessa. Onneksi Anssi maalissa piti meitä alussa pystyssä ja hyvällä alivoimalla pystyimme tekemään jopa pari maalia. Toisen erän alussa olimme hyviä, mutta sitten jäähyt sotkivat pelin kulun, onneksi alivoima toimii tällä hetkellä hyvin ja säästyimme takaiskuilta. Kolmannessa erässä sitten pystyimme tekemään tarvittavat maalit ylivoimalla ja puolustamaan hyvin Kraftin viimeisen kahden minuutin vyörytyksen ilman maalivahtia. Tärkeät pisteet kotimatkalle ja säilytimme mahdollisuuden runkosarjan kakkossijaan, kommentoi valmentaja Ari Kiviniemi pelin kulkua.

Ryhdin seuraava ottelu on Alavudella 27.1. jolloin se kohtaa kotijoukkue Peli-Veljet neljännen kerran tällä kaudella.