Ryhdille tappio voittolaukauskilpailussa Pedersöressä.
Julkaistu: 16.01.2024 10.48

IFK Lepplax-KuRy

6-5 VL (4-1, 1-1, 0-3, JA 0-0, VL 1-0)

Sunnuntaipäivän ratoksi hirvimiehistö matkasi viime viikonloppuna jääkiekko-otteluun Pedersöreen, jossa vastaan asettui IFK Lepplax. Kummallakin joukkueella oli viime syksyn keskinäisistä kohtaamisistaan taskussaan yksi kotivoitto.

Kotijoukkue IFK Lepplax aloitti maalinteon. Kun ottelu oli ehtinyt vanheta noin neljä minuuttia, kotijoukkueen Ville Rajalan tulinen veto painui maaliin. Nelisen minuuttia myöhemmin Ryhdin nuori puolustaja Jiri Heikkilä laukoi kiekon laidasta kohti maalia ja Tino Luoma ohjasi pikkumustan ilmasta maaliin. Ilo Ryhdin 1-1 tasoituksesta oli hetkellinen, sillä IFK Lepplax onnistui survomaan kiekon verkkoon pian tasoitusmaalin jälkeen. Ensimmäisen erän loppupuolella Ryhdille tuomittiin useampikin rangaistus, joista yksi koitui Ryhdin turmioksi. Kotijoukkueen Rajala teki 3-1-osuman myötä hattutempun. Lepplaxin neljäs maalin syntyi hyvän onnen saattelemana, sillä kiekko pomppasi maaliin Ryhdin pelaajan jalasta. Erätauolle mentiin tilanteessa 4-1.

Toinen erä alkoi Ryhdin kannalta mieluisasti, kun Niilo Kiviniemi katkaisi kotijoukkueen purkukiekon ja veti sen siniviivalta maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin Ville Niemelle ja Oliver Sundströmille. Toisessa erässä nähtiin vielä yksi maali, joka kirjattiin IFK Lepplaxille. Maali syntyi ylivoimalla Ryhdin pelaajan kärsiessä kampitusrangaistusta. Vaikka toista erää sävyttivät useat rangaistukset, Ryhdin peli-ilme oli iloinen.

Hyvä liike jatkui kolmannessa erässä, jossa maalinteosta vastasi Ryhti. Aluksi Juuso Teini ja Ville Niemi kamppailivat kiekon hyökkäyspäässä Ryhdille. Teini syötti aloituspisteiden väliin hiipineelle Aleksi Saloselle, joka veti kiekon maaliin. Seuraavassa vaihdossa Ryhdille tuomittiin jälleen rangaistus kampituksesta, mutta Hirvimiehistö kesti alivoiman ilman takaiskuja. Rangaistuksen lähestyessä loppuaan kaksikko Sundström-Niemi riistivät kiekon Ryhdille ja painoivat pelin IFK Lepplaxin päätyyn, jossa Sundström iski lukemiksi 5-4. Kolmannen erän puolivälissä oli Lepplaxin vuoro kuluttaa jäähypenkkiä. Ryhdin hyvä ylivoimapeli jatkui ja tuotti tällä kertaa tulosta. Vilho Yli-Hannuksela veti kiekon laidasta maalia kohti ja Niemi ohjasi sen maaliin. Toinen syöttöpiste kirjattiin Eero Mikolalle. Ryhdin painostus jatkui ottelun loppuun asti. Kiekot kilahtivat maalitolppaan ja ylärimaan, mutta Ryhdin harmiksi eivät maaliin. Näin varsinaisen peliajan tulos oli 5-5.

Ryhdille hallitsi jatkoaikaa ensimmäiset kaksi minuuttia, kunnes sille tuomittiin rangaistus. Loppuerän Lepplax painosti, mutta Ryhdin hyvä alivoimapelaaminen esti maalinteon, joten ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailulla. Ryhti ei saanut kiekkoa maaliin, joten IFK Lepplaxin Ilya Denisovin voittolaukauksen myötä yksi sarjapiste matkasi Kurikkaan ja kaksi jäi Pedersöreen.

- "Peli oli kovavauhtinen ja fyysinen. Sorruttiin liikaan jäähyilyyn. Vastustajan ylivoima oli todella tehokas ja oli taitavia pelaajia pyörittämässä. Tehtiin itselle vaikeaksi pelin voittaminen kun kolmasosa pelistä jäähyboxissa", analysoi Oliver Sundström ottelun kulkua.

Pelissä ei varsinaisesti ollu hätää missään vaiheessa, vaan tiedettiin, että peli tuottaa tarvittavat maalit. Saatiin hieno kiri aikaan, mutta se ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti. Seuraavassa pelissä jätetään jäähyt pois, niin paluu voittokantaan on varma, Sundstrom katsoi luottavaisena ensi viikonloppuun.

Anssi Ojanperä pelasi Ryhdin maalilla kauden ensimmäisen ottelunsa ja venyi kiekon eteen 51 kertaa. Kotijoukkueen maalivahti pysäytti kiekon 42 kertaa.

”Otteluun lähdettäessä meillä oli hyvin tiedossa kotijoukkueen vahvuudet ja miten niihin vastataan. Ottelun alku olikin ihan hyvää tekemistä, mutta meidän ottamat rangaistukset sotkivat peli rytmin ja kotijoukkue pääsi käyttämään sitä kautta omaa parasta osa-aluettaan”, pohti valmentaja Aki Kulkula ottelun jälkeen.

”Ottelun loppua kohden pystyttiin pelaamaan enemmän omilla vahvuuksilla ja kolmas erä oli taas meiltä tosi hyvä. Joukkue osoitti jälleen sitkeytensä ja lopulta saatiin kaivettua se yksi piste matkaan, mikä voi vielä osoittautua tärkeäksi sarjan lopussa, kun sijoitukset ratkeavat.”

”Totuus on kuitenkin että, jos pelataan 20 minuuttia alivoimaa, on todella vaikea voittaa kiekko-ottelua, vaikka alivoima peli olisi kuinka hyvää. Tästä otetaan oppia ja lähdetään valmistautumaan seuraavaan otteluun Kraftia vastaan.” Kulkula päätti.