Ryhti voittoputkessa.
Julkaistu: 20.11.2023 20.09

He-Ki – KuRy 2-5 (0-2, 2-1, 0-2)

Ryhdin edustusjoukkue kohtasi perjantaina Kauhavan Hela-Kiekon kolmannen kerran tällä kaudella. Kaksi aiempaa kohtaamista oli päättyneet Ryhdin voittoon voittomaalikilpailun jälkeen, joten odotettavissa oli jälleen tasainen ottelu.

Ryhti aloitti ottelun melkoisella rytinällä ja hallitsi alkua varsin selvästi, pelin painopiste saatiin painettu vastustajan päätyyn ja sitä kautta myös laadukkaita maalipaikkoja. Ykköskenttä järjesti ottelun toisella minuutilla hyvän päätypelin kautta maalintekopaikan kokoonpanoon palanneelle Mikolan Eero, jonka kuti yllätti He-Kin maalivahdin ja Ryhti 1-0 johtoon. Erän jatkuessa Ryhti sai pari jäähyä ja sitä kautta myös kotijoukkue pääsi paremmin mukaan peliin, mutta Ryhdin hyvin toiminut alivoima ja maalivahti Oskari Vainionpään varmat otteet estivät tasoitusmaalin syntymisen. Avauserää oli pelattu runsaat kahdeksantoista minuuttia, kun Ryhdin Antti Pöllänen riisti kiekon He-Kin pelaajalta ja pääsi laukomaan varsin pienestä kulmasta vierasjoukkueen toisen maalin. Erätauolle siirryttiinkin Ryhdin kahden maalin johdossa.

Toinen erä olikin sitten hieman erikoinen vierasjoukkueen tekimisen osalta. Erän alussa He-Kille vihellettiin jäähyä, sitä ehti kulua reilut kolmekymmentä sekuntia ja Ryhti siirtyi ylivoimamaalilla 3-0 johtoon. Maalin viimeisteli jälleen Antti Pöllänen, joka on löytänyt varsin hyvän maalintekovireen viime otteluissa. Ottelu jatkui Ryhdin hallinnassa ja se pääsi kokeilemaan illan toista ylivoimaakin, mutta nyt ylivoimapeli ei oikein toiminut. Ylivoiman jälkeen Ryhdin peli muuttui todella kurittomaksi ja jopa ylimieliseksi. Viisikon tiiviys katosi, oman pään merkkaus oli huolimatonta ja tällaiset virheet myös kostautuivat. Kotijoukkue onnistuikin kaventamaan vajaan minuutin aikana kahdella maalilla ja näin ottelu oli saanut aivan uuden käänteen. Ryhti kuitenkin kesti kotijoukkueen rynnistyksen ja erässä ei enää nähty maaleja. Toiselle erätauolle siirryttäessä tulostaululla lukemat 2-3 osoittamassa Ryhdin niukkaa johtoa.

Ryhdin valmennuksen kovasanainenkin puhe pelin kunnioittamisesta, kurinalaisuudesta ja pelaajan vastuusta herättikin Ryhdin aivan toisenlaiseen tekimiseen ottelun päätöserään. Viisikon tiiviys parani, puolustaminen oli jämäkämpää ja hyökkäyspelaaminen oli suoraviivaisempaa. Erän ainoat tilastomerkinnät oli Ryhdin kaksi maalia. Ryhdin neljäs maali syntyi hyvän suorahyökkäyspelin päätteeksi. Maalin teki Ville Niemi, jonka tarkka laukaus maalin ylänurkkaan yllätti kotijoukkueen maalivahdin. Ottelu viimeinen ja Ryhdin viides oli sitten illan erikoisin. Ryhti sai hyvän pitkän hyökkäyksen He-Kin päätyyn ja sen seurauksena Tino Karppinen viimeisteli 5-2 lukemat laukauksella, mikä kimposi maalivahdista ylöspäin ja putosi maalivahdin selän taakse. Summerin soidessa ottelun päättymisen merkiksi oli tulostaululla lukemat 2-5 ja Ryhdille kolme arvokasta pistettä sarjataulukkoon.

Aloitettiin peli hyvin ja ensimmäinen erä oli täysin meidän kontrollissa. Meillä on ollut pieniä ongelmia peleissä toisen erän kanssa ja tänäänkin ote hieman herpaantui. Onneksi pelaajat pääsivät omalle tasolleen ja saatiin hyvä kolmas erä. Tärkeät pinnat jatkoa ajatellen, kommentoi valmentaja Aki Kulkula ottelua.

Ottelussa kaksi maalia tehnyt Antti Pölläsen kommentit ottelusta: Hyvä ja ehjä peli meiltä kokonaisuudessaan. Toisessa erässä vastustaja sai hetkellisesti omat paikkansa, mutta muuten peli oli meillä hyvin hallinnassa koko ajan. Onnistumisia on nyt tullut laajalla rintamalla ja onneksi meillä on hyvät maalivahdit, jotka antavat joka ilta mahdollisuuden voittoon. Tärkeät pisteet taas meille.

Pisteet: Antti Pöllänen 2+0, Eero Mikola 1+1, Ville Niemi 1+1, Tino Karppinen 1+1, Juuso Teini 0+1, Tomi Siekkinen 0+1, Akseli Lehto 0+1, Niilo Niemelä 0+1, Oskari Vainionpää 39 torjuntaa.

Ryhti – Kraft 6-3 (1-1, 4-1, 1-1)

Ryhdin ottelut jatkuivat lauantaina ja tällä kertaa se pääsi pelaamaan kolmen vierasottelun jälkeen kotihalliin. Vastaan asettui tomaattipitäjän ylpeys Kraft, joka on ollut varsin vaikea vastustaja Ryhdille. Tämän illan ottelussa kotijoukkue oli varsinkin viisi vastaan viisi pelissä selvästi vastustajaa parempi ja ansaitsi ottelusta voiton. Voiton myötä Ryhti nousi jo sarjataulukossa toiselle sijalle ja voi hyvillä mielen lähteä kahden viikon tauolle otteluista.

Ensimmäinen erä kuvasti hyvin koko ottelua. Ryhti pyrki pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä, Kraft tyytyi puolustamaan tiiviinä ja iskemään nopeasti pitkillä syötöillä. Kraft onnistuikin terävässä vastaiskussa ja siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Kotijoukkue ei tästä lannistunut, vaan jatkoi hyvää omaa tekemistä. Erän puolessa välissä Ryhti onnistuikin tasoittamaan ottelun. Maalintekijänä kunnostautui jälleen oivaan pelivireeseen päässyt Antti Pöllänen, joka maalin edestä onnistui ujuttamaan kiekon ohi Kraftin maalivahdin. Erä jatkui Ryhdin pienoisella painostuksella, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Toinen erä on ollut kotijoukkueella tilastojen mukaan vaikea tällä kaudella. Tänään kuitenkin tilastot valehtelivat ja Ryhti voitti erän selvästi lukemin 4-1. Kotijoukkueen maalinteon aloitti siirretyn rangaistuksen aikana vauhdilla kokoonpanoon palannut Chris Mäkivaara, joka pienestä kulmasta onnistui yllättämään vierailijoiden maalivahdin. Vain reilut kaksi minuuttia edellisestä maalista ja Ryhti onnistuu siirtymään jo kahden maalin johtoon. Maalintekijä oli tällä kertaa siniviivalaukauksella Anttoni Hilli. Kraft onnistui vielä ylivoimalla kaventamaan lukemiksi 3-2, mutta erän lopuista maaleista vastasi Ryhti. Ryhdin neljäs maali syntyi maalinedushässäkän jälkeen, kun hurjasti ottelussa raatanut Ville Niemi onnistui ohjaamaan kiekon maaliin. Erän viimeisellä minuutilla ”Krisun” terävä rannelaukaus painui sinne kuuluisaan ylämummoon ja Ryhti johti ottelua lukemin 5-2. Näissä lukemissa toiselle erätauolle.

Kolmas erä ehti vanheta vain puoli minuuttia ja ”Krisu” onnistui jo kolmannen kerran maalinteossa. Hattutempun Mäkivaara varmisti rannelaukauksella, jolle vierasjoukkueen maalivahti ei voinut mitään. Erän loppu oli varsin sekavaa pelaamista puolin ja toisin. Tunteetkin hieman kuumenivat erän aikana ja lisäksi tuomareiden työskentely ottelussa ei varsinkaan kotijoukkuetta miellyttänyt. Kraft onnistui vielä kaventamaan lukemiksi 6-3, mutta sen lähemmäksi se ei päässyt, vaikka pääsi erässä yrittämään parikin kertaa ylivoimalla lisämaalien tekoa. Loppusummerin soidessa, olikin taululla lukemat 6-3 osoittamassa Ryhdin voittoa. Tästä olikin kotijoukkueen hyvä lähteä viettämään parin viikon ottelutaukoa. Seuraavan kerran Ryhti pelaa vasta joulukuun toinen päivä, kun hirviareenalle saapuu Alavuden Peli-Veikot.

Tehopisteet: Chris Mäkivaara 3+1, Antti Pöllänen 1+3, Patrik Nevanpää 0+4, Ville Niemi 1+1, Anttoni Hilli 1+0, Männistö Mikko 0+1, Oskari Hanka 39 torjuntaa.

Ilari Lehdon kommentit illan ottelusta: Pystyttiin pelaamaan lähestulkoon ehjä 60 minuuttinen. Karvauspelillä pidettiin vastustaja kyllä todella ahtaalla välillä heidän puolustusalueella. Lisäksi pystyttiin luomaan maalipaikkoja toisensa perään kiekonhallintapelillä hyökkäysalueella. Vastahyökkäyksillä ja ylivoimalla vastustaja loi vaarallisimmat maalipaikat meidän päähän. Puolustuspeli oli myös meillä hyvää ja alivoima mallikasta, joten ansaittiin voitto. Loistavaa oli nähdä myös Mäkivaara ja Luoma kokoonpanossa viikonloppuna pitkien loukkaantumisien jälkeen. Molempien paluu tuo taas lisää leveyttä rosteriin. Täytyy mainita kyllä Mäkivaaran 3 kaappia ja syöttöpinna... oli kyllä kova suoritus. Nyt ensi viikolla vedetään vähän kevyemmin arki, kun ei ole peliä. Sit mennäänkin jalka suorana Joulutaukoa kohti.

Hyvällä asenteella lähettiin alusta asti. Jäähyjä otettiin liikaa ja annettiin kraftille tsäänssiä mutta alivoima hoiti hyvällä prosentilla niitä alta pois. Lauottiin paljon ja se näkyy tulostaulullakin. Oli mahtava voittaa kotiyleisön edessä, kun sikakatsomon mylvintä kuuluu jäälle asti, kommentoi hattutempun tehnyt Chris Mäkivaara ottelua.