Ryhti kylvetti Lepplaxin, sunnuntaina sarja kärki IKK vahvempi.
Julkaistu: 07.11.2023 09.37

Ryhti kylvetti Lepplaxin 9-0

KuRy-IFK Lepplax 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)

Lauantaina Ryhti kohtasi Kurikan kiekkopyhätössä IFK Lepplaxin Pedersörestä. Ennen ottelua joukkueet olivat 2-divisioonan sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. Ottelusta muodostui kuitenkin kotijoukkueen näytös, kun Ryhti viimeisteli yhdeksän näyttävää maalia.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja punalamppu syttyi ensimmäisen kerran vieraspäädyssä jo ajassa 3:50. Maali sai alkunsa, kun vastustajajoukkueen puolustaja antoi syötön siniviivaa kohti. Aloituspisteen kaarella päivystänyt Patrik Nevanpää katkaisi syötön ja sivalsi kiekon maalin alakulmaan.

Vieraspäädyssä helähti uudestaan pelikellon näyttäessä noin kahdeksaa minuuttia. Maali syntyi ylivoimalla Oliver Sundströmin mailasta. Akseli Lehto syötti Eero Mikolalle, joka kuljetti kiekon hyökkäysalueelle. Mikola syötti sen taakseen hyökkäysalueelle purjehtineelle Sundströmille, joka tinttasi kiekon yläkulmaan.

Kotijoukkue kartutti johtoaan vielä kolmannen kerran ennen erätaukoa. Ville Niemi vei kiekon kulmaan ja syötti takaisin siniviivalle Tomi Siekkiselle. ”Tossu” levitti pelin kaukalon toiselle puolelle, jossa Antti Pöllänen otti tyhjän tilan pois ja tälläsi kiekon maaliin.

Kotijoukkueen maali-ilottelu jatkui toisessa erässä. Ottelun neljäs maali syntyi alivoimalla Ryhdin pelaajan kärsiessä rangaistusta. Tilanne sai alkunsa Lepplaxin epäonistuneesta maalintekoyrityksestä. Nevanpää poimi irtokiekon ja karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi kiekko kaivettiin vierasjoukkueen maalista. Osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, mutta koukkaamiseen syyllistynyt Lepplaxin pelaaja ei saanut pysäytettyä Nevanpäätä. Syöttöpisteen tähän maaliin kirjautti Tino Karppinen.

Pari minuuttia myöhemmin Pöllänen harhautti maalivahdin ja lirutti kiekon maaliin Karppisen esityöstä. Tällöin jäähallin uudella tulostaululla komeilivat jo lukemat 5-0.

Tässä vaiheessa Lepplax otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan kolmisen minuuttia myöhemmin Pöllänen ohjasi illan kolmannen maalinsa ja viimeisteli kypärätempun. Maalitilanne sai alkunsa, kun Nevanpää syötti maalin kulmalta siniviivalle, josta Petteri Hanka veti kiekon maalille.

Kurikkalaiset vastasivat myös lopuista toisen erän tilastomerkinnöistä: kolme rangaistusta ja yksi maali. Kotijoukkueen seitsemännen maalin tälläsi Vilho Yli-Hannuksela alivoimalla (Niemi, Mikola) maalinedushässäkkää seuranneesta tilanteesta.

Myös kolmas erä oli Ryhdin hallintaa. Ottelun kaksi viimeistä maalia viimeisteli Niilo Kiviniemi (Niemi, Mikola ja Niemi). Molemmat maalit syntyivät Ryhdin lyhyen pyörityksen jälkeen.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ryhdin maalilla nollapelin pelannut Oskari Hanka (45 torjuntaa) ja kurikassakin aikoinaan pelannut IFK Lepplaxin Ilya Denisov. Vierasjoukkueen maalivahdit venyivät kiekon eteen yhteensä 39 kertaa.

Kotijoukkue sai onnistumisia laajalla rintamalla, joista keskeisimpinä mainittakoon Hangan nollapeli, kapteenin lakilla palkitun Pölläsen kypärätemppu ja Niemen neljä syöttöpistettä.

Päävalmentaja Ilari Lehto odotti pelistä kovaa ja fyysistä kamppailua, josta oli ensimmäisestä pelistä viitteitä. Todellisuus oli kuitenkin se, että oltiin selkeästi työteliäämpi joukkue koko 60 minuuttia. Onnistumisia saatiin ihan jokaisen kohdalla eri muodoissa. 9-0 taulussa kertoo sen myös paperilla, Lehto myhäili.

Oli kyllä pelaajien puolesta hyvä fiilis, koska vaikeuksia meillä vähän nyt on ollut ...aika paljon oikeastaan loukkaantumisien muodossa. Se, millä tahdolla ja ilolla äijät teki duunia koko illan oli hienoa katseltavaa. Tietenkin tähän vaikutti myös se, että rosteriin saatiin viikon aikana lisää leveyttä sairastuvalta, Lehto kiitteli.

”Tokikin uusia pilviä ilmaantui illan vanhetessa tuli taivaalle. Joka tapauksessa ehjä 60-minuuttinen. Omalla vahvuudella pelattiin ja ketsuppipullosta lensi korkki irti. Oli hieno nähdä jälleen myös Sundström, Karppinen, Kiviniemi kokoonpanossa pitkästä aikaa.”

”Ja vaikka vastustaja loi tukun varmoja maalipaikkoja, niin erityismaininta Hangalle maalissa. Kaveri pysäytti kaikki vastustajan yritykset rauhallisella otteella, ja tarvittaessa vaikka päällään seisten... nollapeli ei jätä jossiteltavaa”, Lehto päätti.

Myös puolustaja Tomi Siekkinen oli pelin jälkeen tyytyväinen. ”Peli lähti alusta asti rullaamaan oikeaan suuntaan ja saatiin vaihdosta toiseen luotua painetta vastustajan päähän. Pelissä oli muutama jakso pelissä, jolloin vastustaja sai annettua painetta meidän päätyyn, mutta Oskari pelasi maalissa aivan loistavan pelin. Tärkeät 3 pinnaa äänekkäästi ja hienosti kannustavan koti yleisön edessä maistuu hyvältä”, Siekkinen kehui.

Sarja kärki IKK sunnuntaina vahvempi

IKK – KuRy3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Sunnuntaina joukkueella oli vuorossa vierailu Kruunupyyssä. Ryhti vei kauden avaus pelissä voiton selvin numeroin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Kurikassa. Tämän jälkeen IKK on parantanut otteitaan ja komeilee sarjataulukon kärjessä. Ryhdillä oli lauantailta loistava voitto peli alla, kun se kukisti IFK Lepplaxin selvin lukemin. Huono uutinen oli, että jälleen kokoonpanosta tippui Lepplax pelin jälkeen pari pelaajaa loukkaantumisista johtuen.

Heti ensimmäisen erän alussa tuli selväksi että, pelin vaatimus taso oli korkea. Kotijoukkueella vyörytti peliä vaihto toisen perään Ryhdin alueelle. Vieraiden kiekollinen peli oli hakusessa ja muutenkin nihkeää. Ajassa 3.34 tuli Ryhdille pieni nukahdus ja keskikaistalle jäi tilaa. Kotijoukkueen Joni Laukkonen kiitti avoimista ovista ja iski IKK:n 1-0 johtoon. Peli jatkui kotijoukkueen pienellä hallinnalla mutta seuraava osuma nähtiin vasta ajassa 13.11 kun, kotijoukkue sai pienen pyörityksen jälkeen pelattua keskustaan mistä lähti suoraan syötöstä laukaus jolle maalissa torjunut O.Hanka ei voinut mitään. Erän loppu oli maaliton ja tauko makkaralle kotijoukkueen johtaessa 2-0.

Toinen erä jatkui edelleen kotijoukkueen hallinnalla, ja vieraat joutuivatkin rikkomaan pariinkin otteeseen erän alkupuolella. Ryhti kuitenkin taisteli nämä alivoimat ja nollasi kotijoukkueen ylivoiman tällä kertaa. Hetkinen tästä ja oli Ryhdin vuoro päästä hakemaan jopa kahden miehen ylivoimalla kavennusta. Muutamia hyviä tilanteita saatiinkin luotua mutta verkkoa ei vain saatu heilumaan.Ryhti paransi otteitaan erän loppua kohden mutta kuinkas muutenkaan kotijoukkue kuitenkin lisäsi erän loppupuolella johdon kolmeen, onnituen tällä kertaa ylivoimalla.

Kolmanteen erään kaukaloon sitten luistelikin jo tutumpi Ryhti. Pelaajat antoivat kaikkensa joka vaihdossa ja kotijoukkue oli aika lailla hätää kärsimässä. Kotijoukkue joutuikin tämän takia rikkomaan ja Ryhti pääsi useamman ylivoiman yrittää vielä mukaan taistelemaan pisteistä. Ajassa 52.40 vihdoin onnistuminen tuli. Niilo Kiviniemi (Yli-Hannuksela, Siekkinen) rymisteli kiekon kotijoukkueen nuottaan. Aikaa oli vielä kohtalaisesti tehdä muutama maali ja viedä peli, vaikka jatkoajalle. Ryhti saikin edelleen tilanteita kotijoukkueen maalille mutta nyt onneakaan ei ollut matkassa ja maaleja ei enempää nähty. Näin pisteet jäivät kotijoukkueelle ansaitusti.

-Oli käynnistymisvaikeuksia tänään varsinkin ekassa erässä. Vasta kolmannessa erässä saatiin hyvä vaihde päälle ja oltais ehkä ansaittukkin siinä enemmän maaleja, muttei pomppinut tänään. Yv llä pitää olla tehokkaampia ja kiekollisen pelin parempaa. Hyvä merkki oli kuitenkin, että joukkueesta näki pelin jälkeen, kuinka pettyneitä oltiin päivän tulokseen. Kertaili Ville Niemi tunnelmia pelin jälkeen.

Seuraavaan peliin onkin vajaa viikko, kun matkataan jo perjantaina Alavudelle kauden toiseen keskinäiseen kohtaamiseen. Viime kerralla kotijoukkue oli parempi voittolaukauksilla.

-Kolmas erä oli taas sitä Ryhtiä mitä nähtiin lauantain kotiottelussa ja siitä joukkue ottaa voimavarat käyttöön seuraavaan otteluun Alavudelle. Se ei taas tiedä mukavia oltavia Alavuden Peli-Veikoille. Näin kommentoitiin joukkueen lähipiiristä vielä myöhemmin kun peliä oli analysoitu tarkemmin.