Ryhti ratkaisi pelin voittolaukauskilpailussa.
Julkaistu: 24.10.2023 11.00

KuRy - HeKi 6- 5 VL. (1-3, 1-1, 3-1, 0-0 JA)

Ryhti loi ensimmäisen erän aikana huomattavasti enemmän maalipaikkoja kuin He-Ki, mutta vierasjoukkue käytti harvat paikkansa tehokkaasti hyväksi. Ensimmäisen erän loppupuolella He-Ki pääsi rankaisemaan vielä kahdesti, joten erätauolle marssittiin vierasjoukkueen johtaessa 1-3.

Toisessa erässä Ryhti pääsi paremmin peliin mukaan. He-Ki teki kuitenkin vielä neljännen maalinsa ylivoimalla, kun Ryhti kärsi kahden minuutin rangaistusta estämisestä. Ryhdin peli tuotti tulosta toisen erän loppupuolella. Mikko Männistö voitti kamppailun Ryhdin puolustuspäässä ja syötti kiekon läpiajoon päässeelle Aleksi Saloselle, joka kavensi Männistön lukemiksi 2-4. Tämän jälkeen Ryhti pääsi vielä kahdesti pelaamaan ylivoimaa, mutta yritys ei tuottanut tulosta.

Kolmanteen erään jäälle marssi sisuuntunut kotijoukkue, joka takoi kahdessa minuutissa kolme maalia. Erän puolivälissä He-Ki sai kahdesti rangaistuksen estämisestä, ja kotijoukkue kiitti. Aluksi Niilo Niemelä kavensi lukemiksi 3-4 lyömällä maalivahdin torjuman irtokiekon maaliin. Esityön maaliin tekivät Antti Pöllänen ja Akseli Lehto Ryhdin pelatessa kahden miehen ylivoimamyllytystä. Kavennuksen jälkeen Ryhti jatkoi ylivoimalla. Noin puolen minuutin myllytyksen jälkeen punalamppu syttyi vieraiden päädyssä toistamiseen. Ryhdin neljännestä maalista vastasi Antti Pöllänen, joka veti tulisen vedon maalin kulmaan saatuaan kulmakamppailun voittaneelta Ville Niemeltä syötön. Ryhdin tasoituksesta ehti kulua vain minuutti, kun Santeri Lehtinen latasi maalin takakulmalta kotijoukkueen 5-4 johtoon. Maalin syöttäjinä olivat Pöllänen ja kiekon hyökkäysalueelle kuljettanut Niemi. Ryhdin johtomaalin jälkeen vierasjoukkue otti aikalisän, ja juoni uusia kuvioita. Valitettavasti tämä tuotti tulosta ja He-Ki tasoitti varsinaisen peliajan lopputulokseksi 5-5.

Koska jatkoajalla ei nähty maaleja, jatkettiin voittolaukauskilpailuun. Ryhdin ensimmäinen vetäjä Akseli Lehto onnistui maalisteossa. Tämä riitti kotijoukkueen voittoon, sillä maalilla pelannut Oskari Hanka torjui kaikki voittomaalikilpailun laukaukset. Hanka venyi kiekon eteen peliajalla 23 kertaa. Vierasjoukkueen maalivahdille kirjattiin peräti 54 torjuntaa.

Tiukka vääntö taas pitkän kaavan kautta. Pelin alkuun saatiin kyllä luotua hyvin maalipaikkoja ja paljon laukauksia, mutta maalit jäivät vain puuttumaan. Vastustaja taas viimeisteli kovalla prosentilla omista paikoistaan, sanoi Ryhdin tasoitusmaalin tehnyt Antti Pöllänen pelin jälkeen.

Onneksi saatiin myöhemmin myös omat maalihanat auki ja kaksi tärkeää pistettä joukkueelle. Myös henkisesti iso voitto joukkueelle, koska loukkaantumiset ja flunssa-aalto on jonkun verran tuonut haastetta arkeen viime viikoilla, Pöllänen jatkoi.

Ottelu lähti varsin mukavasti liikkeelle, luotiin muutama paikka, mutta ei onnistuttu maalinteossa. Vähän halvalla päästettiin vastustaja johtoon ja jotenkin oma peli katosi siihen maaliin, summasi valmentaja Ari Kiviniemi ottelun alkua.

Toinen erä oli jo vähän parempaa tekemistä, mutta maalinteon tuska jatkui, eikä saatu kuin yksi kavennusmaali erän aikana. Kolmas erä oli sitten meidän selvästi paras ja siinä noustiin jo johtoon, mutta valitettavasti emme pystyneet pitämään sitä. Onneksi sitten voittomaalikilpailussa saatiin lisäpiste mukaan. Ihan hyvä taistelu hieman loukkaantumisista kärsivältä joukkueelta ja tärkeä voitto kotiyleisön edessä, sanoi Kiviniemi.