Jousiampujille viisi SM-mitalia.
JousiammuntaJulkaistu: 17.04.2024 18.12

Ryhdin jousiampujat toivat maksimimäärään SM-mitaleita Teuvan SM-kisoista 6. ja 7. huhtikuuta. Teuvalle sisäkisoihin lähti viisi ampujaa ja tuliaisena lyhyeltä kisareissulta oli viisi SM-mitalia. Nuorin ja tuorein SM-mitalisti oli Minja Rintanen, 11, joka sarjansa ainoana edustajana pokkasi helposti ensimmäisestä kilpailustaan kultamitalin. Hän ampui taljalla 12 metrin etäisyydeltä tauluun kovat lukemat 524. Tulos jäi itse asiassa vain 10 pistettä Suomen ennätyksestä, jossa Minja oli kiinni vielä neljänneksi viimeisessä nuolessa.

– Sitten vähän lipsahti. Ei se nyt harmittanut yhtään, Minja totesi, mutta lupasi ampua SE:n vielä kesän aikana.

Hyvin tähtäsi junioreissa myös Atro Laine. Hän on ampunut reilu kolme vuotta ja voitti nyt SM-hopeaa. 17-ikäisten sarjassa kilpaili viisi ampujaa. Atron tulos 420 jäi reippaasti voittaneen Kaapo Piittisjärven tuloksesta, 509, mutta hopeamitali tuli selkeällä 33 pisteen marginaalilla.

– Voittaja oli aika paljon parempi ja jos olisin treenannut enemmän, niin olisin päässyt varmasti lähemmäksi.

Sunnuntaina Teuvalla oli vuorossa Maastojousiampujain Liiton alainen flint-kilpailu, josta kokeempi kolmikko toi jokainen mitalin. Vesa Kankaanpää ampui sarjassaan kultaa ja päihitti seurakaveri Teemu Rajalan kahdeksalla pisteellä. SM-mitaleja hänellä on ”kenkälaatikollinen” 1988 alkaneen uran myötä.

– Ensimmäisessä vaiheessa ammuin 15 vuotta ja sitten pidin 15 vuotta taukoa ja lähdin uudestaan mukaan, Kankaanpää kertoo.

Teemu Rajala otti nyt kolmannen SM-mitalinsa jousiammunnassa. Aiemmat pronssit kirkastuivat hopeaksi, mutta tappio tuli seurakaveri Kankaanpäälle.

– Tämä hopea on hävitty, hän heittää.

Fanni Ala-Fossi ampuu kuudetta vuotta ja nappasi nyt uransa kolmannen SM-mitalinsa ja toisen flintistä. Kultamitaliin jäi Teuvalla 34 pisteen käppi.

– Oma ennätys parani kuudella pisteellä, joten voi olla tyytyväinen, Fanni totesi.

Junioreiden SM-kisat Teuva, tuloksia, 17v: 1) Kaapo Piittisjärvi PoJo 509 (257, 252) 6 6, 2) Atro Laine KuRy 420 (204, 216) 6 2, 3) Niklas Kojola KoSu 387 (194, 193) 0 6 (5 osallistujaa). 11v, talja: 1) Minja Rintanen KuRy 524 (265, 259). Flint-SM, Teuva AFFS-R: 1) Sanna Leivonen Ascella 120 126 246, 2) Fanni Ala-Fossi KuRy 99 113 212. AMFS-R: 1) Vesa Kankaanpää KuRy 127 130 257, 2) Teemu Rajala KuRy 126 123 249, 3) Asko Korkeamäki TeJa 115 114 229.