Jalkapallon Ryhti experience yläloppusarjaan.
Julkaistu: 29.06.2023 13.51

Jalkapallon Ryhti experience yläloppusarjaan.

Ryhdin jalkapallon miesten harrastejoukkue experience raivasi yllättäen tiensä miesten kutosen yläloppusarjaan. Joukkue perustettiin vuonna 2019 ajatuksella että, kauan lajia harrastaneet pelimiehet pääsevät edelleen pelailemaan tykkäämässään lajissa. Miesten kutoseen lähdettiin siitä syystä että, alueella ei futiksessa ole niin sanottua harrastesarjaa.

Kausi 2023 on siis joukkueen viides sarjassa ja tulokset ovat vaihdelleet rökäle tappiosta aina vastaaviin voittoihin. Tämän kauden alkusarjassa experiecellä oli kolme kotiottelua, joista kaikki hoidettiin kotiin maalierolla 18-4. Tosin vastaavasti vieraspelit jäivät pahasti pakkaselle mutta, tämä kuitenkin riitti joukkueen ensimmäiseen yläloppusarja paikkaan. Tiedä sitten toiko tarvittavan lisä buustin ne kaksi kevään hallivuoroa, joka oli keskimäärin yksi lisää edellisvuosien harjoitteluun ennen pelejä. Joukkueen maaliruiskuja alkusarjassa olivat Aleksanteri Pakka 5 osumallaan ja Mikko Lenkkeri 4 onnistumisella. Kolmen maalin miehiä olivat Samuli Järvelä sekä Markus Männistö.

Tälle kaudelle joukkueeseen saatiin lisää muutama kokenut kehäkettu Kauhajoelta vahvistamaan jo ennestään ei niin nuorekasta joukkuetta. Joukkueessa onkin ollut kiva pöhinä koko alkukauden ja vain yhdessä pelissä on kärsitty totaalisesta pelaaja kadosta. Lisäksi joukkueessa on käynyt miesten peleihin tuntumaa hakemassa Ryhdin P15 joukkueen pelaajia. Joukkueen pelaajien ikäjakauma onkin ollut tällä kaudella 49 vuotiaasta 14 vuotiaaseen. Toivotaankin että, näistä nuorista saataisiin lähivuosina Ryhdin jalkapallolle kunnon edustusjoukkue.

Helpolla ei varmasti tule joukkue yläloppusarjassa pääsemään mutta lähdetään haastamaan hurtilla huumorilla nuorempia joukkueita ja tietenkin kokenutta aina vaarallista SJK-Apolloa. tärkeintä joukkueelle kuitenkin että, päästään nauttimaan hienosta lajista, no ehkä se voittokin aina on takaraivossa, kun kyseessä kuitenkin kilpailuhenkisiä pelimiehiä. Ottelut tulevat jatkumaan viikolla 29 ja tarkempi otteluohjelma selviää lähiviikkoina. Seuratkaahan Kurikka lehteä ja Ryhdin nettisivuja, johon ottelut ilmestyvät, kunhan varmistuvat. Samoin juniorijoukkueiden syksyn sarjat löytyvät samoista paikoista.

Kuva: Joukkueen virallinen valokuvaaja Kim Hammarberg

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi