P15 kakkonen Karhu-KuRy 2-3
Julkaistu: 01.06.2022 21.08

1.6 Kauhajoki

Ryhdin ensimmäisen sarjakierroksen viimeinen peli pelattiin Kauhajoen Karhua vastaan. Alkuviikosta Alavuden Apv ilmoitti luopuvansa sarjasta, joten sarja typistyi vaivaiseen neljään joukkueeseen.

Jos Apv: llä loppuivat pelaajat kesken, ei niitä meilläkään tunnu peleihin ruuhkaksi asti olevan. Keskiviikko aamuna kokoonpanossa oli vielä kaksitoista poikaa, mutta iltapäivällä yksi joutui jäämään flunssaisena sivuun. Siispä peliaikaa oli osallistuville pojille enemmän kuin riittävästi tiedossa.

Kapteeni Daniel Suomun käteltyä vastustajan, joukkue asettui 3-4-3 asemiin, joka toimi hyvin ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Karhulla oli suuria vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois ja Ryhti siirtyikin ajassa 11.00 0-1 johtoon puolustaja Aatu Viljanmaan kaukolaukauksella. Ryhtiläisten hienoinen hallinta alkoi menettää voimaansa puoliajan keskitietämillä Karhun saadessa aikaiseksi yhä enemmän vaarallisia hyökkäyksiä kohti Kristian Latva-Nikkolan vartioimaa maalia. Ajassa 19.00 he onnistuivat tasoittamaan pelilukemiksi 1-1. Ja vartti siitä eteenpäin, Karhu siirtyi jo 2-1 johtoon. Puoliajalle päästiin kuitenkin tasalukemissa, Juho Palomäen tasoitettua peli lukemiin 2-2.

Toiselle puoliajalle valmentaja muutti peluutuksen 4-3-3 muotoon. Puolustuksesta Aatu Viljanmaa ja Juha Isoniemi nousivat keskikentälle tuoden lähes täydellisen pelin hallinnan Ryhdille. Ajassa 41.00 Ryhti siirtyikin 2-3 johtoon Aapo Koivuniemen maalilla. Lisämaalejakin oli runsaasti tarjolla, mutta viimeistely ja tarkkuus eivät aivan olleet kohdillaan, vaan pallo pelattiin joko suoraan maalivahdille, ohi maalin tai tolppaan, johon oli kuulemma osuttu pelin aikana seitsemisen kertaa. Kun Ryhtiläisten viimeistely ontui ja väsymys alkoi painaa jalkoja, Karhu pääsi jälleen peliin paremmin mukaan. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty vaan peli päättyi 2-3 lukemiin Ryhdille.

Ensimmäinen kierros kevään peleistä on nyt pelattu ja Ryhti on sarjaykkösenä ennen Ik:ta. Toisen kierroksen pelit alkavat osaltamme keskiviikkona samaisia Ilmajokelaisia vastaan. Toivottavasti joukkueen sairastelukierre saadaan taittumaan ja kaikki pojat pelaamaan.