Ryhdille pronssia P15 futsalista
Julkaistu: 16.03.2022 15.35

Ryhdille pronssia P15 futsalista

Futsal P15

Kurikan Ryhdin 2007- syntyneet jalkapalloilijat ottivat kolmatta kertaa osaa Palloliiton talvella pelattavaan futsal sarjaan. Tällä kertaa sarja kulki nimellä P15 futsal- ykkönen, länsi. Kaikkia kolmea mennyttä kautta on jollain tavoin varjostanut korona. Ensimmäinen kausi 2019-2020 saatiin pelattua loppuun ja sijoitus oli silloin kolmas. Viime talvena rajoitukset estivät lopuksi eri sairaanhoitopiirien keskinäiset pelit ja kausi tyrehtyi kesken. Nyt alkavan uuden kauden kohtalokaan ei näyttänyt kovin hyvältä.

Vuosien varrella ikäluokan joukkueiden määrä on huomattavasti laskenut niin jalkapallossa kuin futsalissa, pienten seurojen joukkueiden lopettaessa harrastajapuutteeseen. Tähän uusimpaan futsal sarjaan ilmoittautui KuRy, Virkiä/Ruha-08, Malax If, FC Kiisto ja Jurva-70. Turnauksia, joissa jokainen joukkue pelaisi kaksi peliä, oli tiedossa kuusi. Kukin joukkue sai tehtäväkseen järjestää yhden oman kotiturnauksen, lukuunottamatta FC Kiistoa, joka järjesti kaksi. Sarjan voittaja pääsisi karsimaan rinnakkaislohkon voittajan kanssa pääsystä 2- 3.4. 2022 Tampereella pelattavaan ikäluokan SM- lopputurnaukseen.

Sarjan kolme ensimmäistä turnausta oli merkitty pelattavaksi vuoden 2021 puolella. Sarja alkoi Jurvassa 20.11. missä Ryhti sai vastaansa Malaxin ja FC Kiiston. Kaikenlaisten jalkavaivojen parissa takkuavat Ryhtiläiset olivat hätää kärsimässä molempien vastaan asettuvien joukkueiden kanssa, häviten molemmat pelit. Seuraavassa turnauksessa 4.12 Vaasassa, vastassa olivat Jurva ja Virkiä. Uusien mukaan tulleiden harrastajien myötä, ensimmäsestä pelistä saatiin voitto, ja jälkimmäinen tuotti tappion. Ennen joulua pelattiin vielä kolmas turnaus 19.12 Lapualla. Tällä kertaa vastassa olivat uudelleen ensimmäisen turnauksen vastustajat ja nyt lisävoimilla ja pelitaktiikan muutoksella taisteltiin kovasta FC Kiistosta tasapeli ja Malax puolestaan joutui taipumaan Ryhtiläisille.

Ansaitun talviloman ja monenmoisten koronaan liittyvien uhkakuvien jälkeen sarjaa jatkettiin lopuilla kolmella turnauksella vuoden 2022 puolella. Korona ei yksittäisten pelaajien karanteeneja lukuunottamatta sekoittanut sarjaa kuin Maalahden turnauksen siirtymisellä tammikuun alusta helmikuulle.

Ensimmäinen näistä kolmesta jälkimmäisestä turnauksesta pelattiin 29.1 Kurikan Monnarilla. Kotiturnauksen ensimmäisessä pelissä FC Kiisto kukisti Ryhdin, mutta jälkimmäisessä Ryhti otti voiton Malaxista.

Toiseksi viimeinen turnaus pelattiin 6.2 Maalahdessa. Sarjataulukossa tilanne oli vakiintunut, FC Kiisto ja Virkiä kisasivat ykköspaikasta ja Malax ja KuRy kolmospaikasta. Me Ryhtiläiset tietysti halusimme sarjasta vähintään sen kolmannen sijan. Ryhtiläisten ensimmäinen peli Virkiää vastaan päätyi tasalukemiin ja pippurinen ja nopealiikkeinen, lähes koko sarjan kahdella vaihtomiehellä pelannut Jurva joutui taipumaan Ryhdille.

Sarjan viimeinen turnaus pelattiin Vaasassa FC Kiiston vieraana. Sarjataulukossa Kiisto johti Virkiää yhdellä pisteellä. Kuten myös Ryhti Malaxia. Ryhtiläisten joukkueen koko tulevaan turnaukseen oli jälleen huolestuttavan pieni karanteenien takia ja Virkiä peliin lähdettiin lähinnä pelaamaan voimia säästellen ja puolustaen. Alussa se riittikin, mutta sitten Virkiä meni menojaan. Ryhdin futsal sarjan viimeisessä pelissä vastaan tuli Jurva, jonka voittamalla Ryhti varmistaisi sarjan kolmannen sijan. Molemmissa päissä kenttää riitti tapahtumia, mutta tärkein saavutettiin eli voitto.

Futsal on täydentänyt joukkueen kesäisiä jalkapallopelejä pitäen harrastajat aktiivisina myös talvikauden. Toivottavasti tämä ei jää viimeiseksi kaudeksi, seuraava kausi olisi tosin ylimenovuosi, meidän pitäisi osallistua 17- vuotiaiden sarjaan. Nähtäväksi jää.

Joukkue vasemmalta ylhäältä valmentaja Toni Suomu, Juho Palomäki, Miska Keskinen, Niilo Piirto, Elias Kivistö, maalivahti Bruno Vuori ja valmentaja Ella Viljanmaa

Vasemmalta alhaalta Anttu Korhonen, Eero Kankaanpää, Joonas Kohtala, Daniel Suomu, Aatu Viljanmaa.

Lisäksi kuvasta puuttuvat Aapo Koivuniemi, Kristian Latva- Nikkola, Felix Lake ja joukkueenjohtaja Jyrki Kohtala

JK

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi