Ryhdille maukkaat kolme pistettä.
Julkaistu: 17.10.2021 13.42

KuRy – Centers6-2 (3-0, 1-1, 2-1)

Ryhti kohtasi lauantaina 16.10.-21 kotiareenallaan Pietarsaaren Centersin. Vierailija oli kerännyt pisteen enemmän pelatuista otteluista kuin kotijoukkue. Joten kyseessä olivat tärkeät pisteet molemmille joukkueille. Kotijoukkue, oli tehnyt pieniä viilauksia pelaaviin ketjuihin. Tämän mahdollisti joukkueen vahvuuteen liittyneen, toisen polven Ryhti pakin Akseli Lehdon ensi esiintyminen Hirvipaidassa.

Kotijoukkue oli heti ottelun alusta hyvällä liikkeellä matkassa. Paine vietiin jokaisen viisikon toimesta vierailijoiden puolustusalueelle. Ensimmäinen maalikin nähtiin jo reilun kahden minuutin kohdalla. Maagisen kumura rannelaukauksen omaava Jukka Saikkonen (Muikku, P.Hanka.) yllätti vieraiden hölmistyneen molarin siniviivalta lähteneellä laukauksella. Pari minuuttia myöhemmin kuminauha lämmittelyn erikoismies Joni Muikku läpsäisi kiekon samaiselle kilpipuolelle ja siirsi Ryhdin 2-0 johtoon. Tämä piisasi vieraiden aloittaneelle kassarille ja uutta miestä laitettiin uuniin. Kotijoukkue jatkoi tilanteiden rakentelua ja aktiivista paineistamista jo hyökkäysalueelta. Tämä tuottikin useita hyviä tilanteita mutta nyt Centersin maalivahti Ahlskog piti vieraat pelissä mukana. Erän loppupuoliskolla kuitenkin Mikko Saikkonen (Muikku, J. Saikkonen) kiekottelivat illan komeimman osuman vieden kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Toisessa erässä Ryhti kadotti hieman kiekollista otetta pelistään ja ratkaisuja haettiin vaikeamman kautta. Nyt kuitenkin edellisiin peleihin verrattuna joukkue pystyi vaikeimmilla hetkillä pitämään vastustajan vähemmillä onnistumisilla. Tähän oli suuri osuus myös loisto ottelun maalilla häärineellä Osakari Hangalla. Vieraat saivat kuitenkin aikaiseksi kavennusmaalin ajassa 23.21. Tällä kertaa kuitenkin Ryhti oli tärkeällä hetkellä myös tehokas kun, Jani Lehtonen (J.Saikkonen, Muikku) laukoi 4-1 johdon. Näistä lukemista mentiin myös tauolle.

Kolmannen erän alku oli joukkueella hyvin hanskassa mutta muutama jäähy erän alun jälkeen kirvoitti huulille erään laulun sanat ”tää voiko olla totta, vain unta pettävää”. Ryhti kuitenkin hoiti ensin kahden miehen alivoiman ja eikä antanut vastustajalle hyvänolon tunnetta. Hieman myöhemmin kuitenkin tuli Ryhdille ylivoimalla pienen pieni lipsahdus ja Centers kavensi alivoimalla tilanteeksi 4-2. Ryhti kasasi kuitenkin rivinsä ja ajassa 55.16 nähtiin ottelun ratkaisu kun hivenen erikoisen tilanteen jälkeen Joni Muikku (J.Saikkonen, Lehtonen) puttasi illan toisellaan 5-2 lukemat. Vieraat yrittivät vielä lopussa kavennusta ilman maalivahtia mutta Antti Pöllänen (Karppinen) lopetti turhan rimpuilun ja iski loppulukemiksi 6-2 voiton Ryhdille. Otteluun pakin paikalta keskushyökkääjäksi siirretty kapteeni Juuso Teini oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

- Saatiin kauden ehjin 60 minuuttia aikaiseksi ja kaikki viisikot onnistuivat pelissä hyvin. Pieniä hetkellisiä ongelmia lukuun ottamatta hyökkäyksiin lähdöt ja hyökkäysten päättämiset olivat paremmalla tasolla. Tärkeää on myös joukkueen kannalta, että maalivahti peli toimii tällä hetkellä loistavasti. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan jatkoa, sanaili Teini.

Peli oli onnistuminen ennen kaikkea koko joukkueelta mutta pakko nostaa esille nuori Herra A.Lehto joka debyytissään osoitti kuuluvansa ehdottomasti tälle tasolle ja kun rinnalla pelasi ”tossu ” Siekkinen on siinä nuoren pelimannin helppo kehittyä. Tämän hienon ensi esiintymisen myös joukkue ottelun jälkeen huomio. Lisäksi viisikko M.Saikkonen - P.Hanka - J.Saikkonen – Muikku - Lehtonen, yhteensä 13 pistettä ottelussa on tuloksellisesti tärkeässä roolissa. Hieman kun pienellä isällisellä ohjauksella saadaan ylivoimaan hivenen suoraviivaisuutta niin alkavat palikat lähestyä oikeita paikkoja. Seuraavaksi karavaani lähtee ensi viikonloppuna Kruunupyyn nuorisotalolle ja aiheena kolmeen pisteen ryöstö mullilaumalle.