Ryhdille jääkiekon KURIKKA-lehti turnaus.
Julkaistu: 31.08.2020 00.00

Ryhti oli tyly isäntä lauantain KURIKKA-lehti turnauksessa, voittaen kaikki kolme otteluaan.Mielenkiinnon turnaukseen toivat oudot 2-divisioonajoukkueet:KPK Mäntästä ja Gladiators Peurungalta.Lisänä vielä S-Kiekon U22 joukkue.Muiden lohkojen joukkueista kun ennakkoon ei tiedetty mitään, oli taso täten ennalta arvaamaton.Taso oli mielestäni kuitenkin melko korkea ja hyviä otteluita nähtiin koko päivän. Otteluaika oli 2x20min, tai kokonaisaika 70min.

Ryhti – S-Kiekko U22

1.erä.Viihdyttävää kiekkoilua, joskin ymmärrettävästi vielä hakemista syksyn ensimmäisessä harjoitusottelussa.Ensimmäiset kolme osumaa tehtiin vuorotellen ylivoimilla, joten se puoli tuntui olevan kummallakin kunnossa.Tässä vaiheessa S-Kiekon nuoret tuntuivat olevan vielä liikkuvampi porukka ja tauolle mentiin 1-2 tilanteessa.

2.erä.Ryhti tasoitti heti 22:n sekunnin kohdalla, mutta S-Kiekko meni uudelleen 2-3 johtoon minuuttia myöhemmin.Ryhdin peli hieman takkusi ja vieraat menivät jo 2-4 johtoon, kun kello näytti 8.32.Ryhti näytti kuitenkin, että eihän sen näin pitänyt mennä, ja kehitti sellaisen kirin, että kolmessa minuutissa kiekko poimittiin kolme kertaa S-Kiekon maalista.Näin kotivoitto 5-4.Ryhdistä pääosissa hääräsivätPakka – Muikku – Lehtonen.

KPK – Gladiators

1.erä.Kaksi täysin eri tyylistä joukkuetta.KPK oli tosi isokokoinen ja hieman jo iäkkäämpikin joukkue, kun Gladiators taas nopea hyvin luisteleva tiimi.Tasapäin kuitenkin taisteltiin ja KPK:n otteista oikein huokui rauhallisuus ja kokemus, jolla he pitivät hyvin kurissa Gladiatorsin raketit.Tauolle mentiin KPK:n 2-1 johdossa.

2.erä.Peurungan pelaajista erottui selvästi Jypin kasvatti ja Diskoksessakin pelannut Antti karjalainen.Tämä puolustaja ohjasi näyttävästi joukkueensa niin alakertaa, kun hyökkäyspäätäkin.Kontaktissa Gladiators jäi kyllä toiseksi, mutta liukkaus korvasi sen puolen.Toinen erä Peurungalle 1-0 ja lopputulos tasan 2-2.

KuRy – KPK1.erä.Taas nähtiin todella tasainen koitos.KPK:n pelaajien liike, koko ja painokin oli eri luokkaa kun Ryhdillä, mutta taitoa puolestaan vaikka muille jakaa.Ryhti taas hyvin saman tyylinen kun Gladiators.KPK meni riparilla 0-1 johtoon viidennellä minuutilla, mutta Ryhti tasoitti melko pian hyvän karvauksen päätteeksi 1-1.Ajassa 8.06 Iiro Pakka karkasi ja tyylitteli Ryhdille 2-1 johdon.Ja kun oli kaiketi sovittu, että maalataan vuorotellen niin tauolle mentiin 2-2 tilanteessa.

2.erä.Joni Muikku syötti Iiro Pakan jälleen läpiajoon, eikä Iiro erehtynyt, vaan 3-2 syttyi taululle.Sitten Ryhdille tuli ihmeellinen notkahdus ja KPK teki pienessä ajassa kaksi maalia, mennen näin 3-4 johtoon. Avausottelun tapaan Ryhti sai kuitenkin jonkinlaisen pistoksen tehden nopeasti taas kolme maalia 6-4.KPK tuli vielä maalin päähän, mutta pisteet kotiin 6-5 numeroin.

S-Kiekko U22 – Gladiators

1.erä.Kaksi erittäin luistelevaa joukkuetta, jossa vauhtia oli välillä liikaakin, taidon kustannuksella.Viimeistely ja hallintakin olivat kuitenkin Gladiatorsin puolella ja vaikka laukaukset olivat melko tasan, veivät peurunkalaiset erän selvästi 1-4.

2.erä.Toinen erä olikin sitten jo täysin gladiaattoreiden hallintaa ja heillä oli jopa varaa tyylitellä maalien viimeistelyssä.Näkyvimpinä heillä huseerasivat yhteensä kymmenen pistettä tehtailleet Antti Karjalainen ja Mikko Sairanen.Lopputulos 3-8 Peurungalle.

KuRy – Gladiators

1.erä.Panosta löytyi, sillä ottelussa ratkeaisi turnausmestaruus.Ryhdille riitti siihen tasapelikin, mutta Peurungan piti voittaa saadakseen pytyn mukaansa kotimatkalleen.Ajassa 2.59 Jani Lehtosen kova laukaus B-pisteeltä vei Ryhdin 1-0 johtoon, mutta erän puolivälissää vieraiden tehomies Mikko Sairanen karkasi tasoittaen 1-1:een. Vielä ennen taukoa Jani Lehtonen osui toistamiseen vieden näin Ryhdin huilille 2-1 johdossa.

2.erä.Kaikessa tekemisessä näki, että kaksi parasta joukkuetta olivat ns. finaalissa.Taitoa löytyi ja esiin tulivat pienet erot, niin viimeistelyssä, kun maalivahtipelissäkin.Juuso Teini on tehnyt kesällä muutakin kun grillannut, sillä luistin kulki kiitettävästi läpi turnauksen.Juuso karkasikin ratkaisevasti viimeistellen soolona loppulukemiksi Ryhdille 3-1.

S-Kiekko U22 – KPK

1.erä.Vaikea sanoa kumpaako ”jumbofinaali” enemmän kiinnosti, mutta täytyihän sekin pelata.KPK:n isot miehet näyttivät jo hieman väsyneiltä, mutta siinä tilanteessa tulikin esiin heidän taktisuus ja taitotaso, sekä eritoten fyysisyys.S-Kiekko piti vauhtia ja pystyi niin taistelemaan tasapäisesti pitkään, joskin 1-3 tilanteessa mentiin tauolle.

2.erä.S-Kiekko lisäsi silmin nähden vauhtia, tullen ensiksi 3-3 tasoihin, jonka jälkeen KPK meni taas maalin johtoon3-4.Seinäjoki taisteli vielä tasoihin 4-4, kunnes vieraat veivät pisteet aivan lopussa ylivoimamaalilla 4-5.

Ryhdistä pisteitä itselleen keräsi 14 pelaajaa, joista kolmen kärki oli Joni Muikku 3+6, Jani Lehtonen 4+3 ja Iiro Pakka 2+5.Todella onnistunut turnaus, jonka mielenkiintoiseksi tekivät täysin vieraat joukkueet.Paremmuudet mitattiinnäin jollain tasolla ja mukava huomata, että Ryhti pysyi hyvin mukana ns. kovempienkin lohkojen joukkueiden kanssa.Ryhdin valmennusjohto olikin tyytyväinen joukkueensa tekemisiin ja painottivat etenkin nousujohteisuutta.Vaikka oltiin tappiolla, tultiin jokaisessa ottelussa lopuksi ohi voittoon.