Pietarsaari

Runkosarja päätökseen

Ryhti – MIF 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)

Highsticks HT – Ryhti 7–6 JA (3–1, 1–2, 2–3, 1–0)

Lauantain kotiotteluun Ryhti lähti hieman tunnustellen mukaan. Vastassa oli sarjakärki, mutta nöyristelemään ei silti lähdetty, vaan ottelusta lähdettiin hakemaan joukkueena hyvää peliä ennen keskiviikon pudotuspelien alkua. Ensimmäisessä erässä MIF murjoi kiekkoa hanakasti kohti Ryhdin maalia, jossa Anssi Ojanperä napsi kiekkoja kiinni. Erän ainokaisen teki vierasjoukkue nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, kun takapatjaveto suuntautui suoraan takatolppaa kohti luistelleen MIF-pelaajan lapaan. Muutamaa ylivoimaa lukuun ottamatta muille vaarallisille maalintekopaikoille vastustajaa ei päästetty. Ryhtikin lähenteli maalia ylivoimallaan vahvasti, mutta tuomarin päätöksellä maalilta näyttänyt tilanne ei tulostaulu lukemia muuttanut. Toiseen erään kotijoukkue saapui kovalla sykkeellä ja jo ensimmäisessä vaihdossa tasoitettiin ottelun lukemat. Tino Luoma kiemurteli hyökkäysalueella vastustajien välissä ja viime hetkillä onnistunut siirto vierelle Antti Pölläselle, joka taikoi kiekon maaliin ”patentti” viimeistelyllään. Kotijoukkue sai tästä hyvää energiaa, mutta erän edetessä vieraat saivat ehkä ylivoimienkin kautta kiekollista peliä takaisin itselleen. Isäntäjoukkue kuitenkin pelasi nöyrästi joukkueena ja säästyi takaiskuilta. Erän lopussa, ajassa 39:44 Ryhti pääsi vastahyökkäykseen, jossa Ville Niemi ja Oliver Talvikunnas pelasivat kiekon Oliver Sundstömille, joka ujutti kiekon jäätä pitkin maaliin, siirtäen Ryhdin kuskinpaikalle ottelussa. Kolmanteen erään Ryhti pyrki jatkamaan hyvän pukukoppimaalin saattelemana peliään ja toisella vaihtokierroksella syntyi taas tulosta, kun jälleen kerran Talvikunnas ja Niemi pelasivat reboundin kautta kiekon maalin nurkalle vapaaksi jääneelle Sundstömille, joka iski illan toisen osumansa, siirtäen kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle. Tästä alkoi vieraiden armoton kirivaihe, jonka aikana puolustus joutui lujille, mutta se kesti kuitenkin maalintekoyritykset hienosti maalivahti Ojanperän johdolla. Vielä pari minuuttia ennen ottelun loppua MIF haki kavennusta ilman maalivahtia, siinä onnitumatta. Ryhti kävi kuitenkin vielä niittaamassa loppulukemat taululle, kun Sundström viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin Talvikunnaksen syötöstä. Ryhdille kauden viimeisestä runkosarjan kotiottelusta siis maukas 4–1 voitto sarjakärjestä!

Sunnuntaina Pietarsaaressa pelattiin runkosarjan viimeinen ottelu, jossa vastakkain asettuivat kesälomansa ottelun jälkeen aloittava kotijoukkue Highsticks HT ja pudotuspeleihin valmistautuva Ryhti. Ryhti sai salama alun otteluun, kun jo ensimmäisessä vaihdossa laidasta karkuun pääsi Oliver Talvikunnas, joka laukoi kiekon vastustamattomasti alanurkkaan. Syötön maaliin tarjosi Anttoni Hilli. Kylmää vettä oli kuitenkin vieraiden niskaan tarjolla vain kolmekymmentä sekuntia myöhemmin, kun kotijoukkue punnersi heidän ensimmäisensä. Peli alkoi alusta, kun lukemat olivatkin taas tasan. Ryhdille tarjottiin mahdollisuus mennä taas johtoon ylivoimalla, mutta kiekkoa ei maaliin tällä kertaa saatu leivottua. Sen sijaan muutaman minuutin päästä kotijoukkue näytti sisuaan ja siirtyi vastahyökkäyksestä 2–1 johtoon. Erän lopussa vieraat tuikkasivat vielä kertaalleen kiekon maaliin ja karkasivat jo kahden maalin etumatkalle. Lauantain tapaan, Ryhti sai pumpattua hyvää energiaa erätauolla joukkueeseen ja erän alussa, ajassa 21:13 3–2 kavennus tapahtui, kun lauantain tehokolmikko Sundström-Niemi-Talvikunnas leipoi kiekon maaliin. Tällä kertaa maalintekijänä Niemi ja syöttäjinä Sundström ja Talvikunnas. Tästä ei kuitenkaan kauaa mennyt, kun kotijoukkue pääsi taas maalintekoon ja palautti kahden maalin etunsa. Ryhti ei kuitenkaan lannistunut, vaan muutama minuutti myöhemmin oli taas kavennuksen aika, Mikko Männistö laukoi kiekon siniviivalta maaliin Niemen ja Veeti Mansikkaharjun syötöistä. Vierasjoukkue joutui vielä erän lopussa hoitamaan kaksi alivoimaa pois alta. Kolmanteen erään vuorostaan kotijoukkue hyppäsi hyvällä aloituksella, kun erän alkuun he karkasivat taas kahden maalin päähän vieraista. Kuitenkin vain 45 sekuntia myöhemmin Ryhti onnistui taas kavennusmaalin teossa, kun maalinedushässäkän päätteeksi Ville Perälä siivosi kiekon maaliin Antti Pölläsen ja Tino Luoman esitöistä. Ryhti joutui hetkeä myöhemmin alivoimalle korkean mailan seurauksena, eikä kotijoukkue enää jättänyt miesylivoimaansa hyödyntämättä, vaan jälleen kerran Ryhti olikin kaksi maalia takana. Kun ottelua oli 10 minuuttia jäljellä, avautui kuitenkin Ryhdin ylivoiman kautta mahdollisuus kaventaa lukemia jälleen. 6–5 lukemat taululle löi Luoma, Perälän ja Pölläsen syötöistä. Pari minuuttia myöhemmin Chris Mäkivaara tasoitti lukemat Juha-Pekka Luukkaisen ja Miika Hakamäen syötöistä. Ryhdillä oli hyvä vaihde silmässä ottelun loppuhetkillä, mutta kiekkoa ei maaliin asti varsinaisella peliajalla enää saatu. Jatkoajalla nähtiin muutamia hyviä hyökkäyksiä molemmin puolin, mutta kotijoukkue vei kuitenkin ottelun nimiinsä, kun ajassa 61:20 punalamppu syttyi viimeisen kerran maalin merkiksi. Ryhdille siis 7-6 jatkoaikatappio kenraaliharjoituksesta ennen pudotuspelejä.