Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelman tiivistelmä

Yleistä

Kurikan Ryhdin, ja siten myös jääkiekkojaoston, tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Nuorempien ikäluokissa jääkiekkojaoston toimintaideologian avainsanoja ovat: kaikille, hauskaa, onnistumisen elämyksiä, edullista, lähellä kotia, helposti, turvallisesti.

Seura pyrkii edistämään urheilullisen elämäntavan ja terveiden elintapojen omaksumista sekä monipuolisten liikunnallisten valmiuksien kehittämistä. Fyysinen aktiivisuus ylläpitää tehokkaasti myös psyykkistä vireyttä, josta on monia myönteisiä seurauksia. Yleisesti ottaen urheiluseurojen tehtäviin liittyvät myös yksilön kehittäminen sekä sosiaalisuuteen kasvaminen. Tämä pitää sisällään mm. hyvän itsetunnon kehittymisen. Tavoitteena on käynnistää liikunta-akatemia-tyyppinen toiminta yhteistyössä Kurikassa toimivien koulujen kanssa.

Jaoston arvot ovat kunnioitus, avoimuus, yhteisöllisyys, laadukas toiminta ja hauskuus.

Jaoston ja joukkueiden toiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista. Joukkueita edellytetään laatimaan kausi- ja toimintasuunnitelmat sekä realistinen talousarvio. Jääkiekkojaoston tavoitteena on toiminnan tason kohentaminen eri osa-alueilla ja harrastajamäärän kasvattaminen. Jääkiekkojaostolla on kokous noin kerran kuussa.

Utheilutoiminta

Syksyllä 2023 alkavissa sarjoissa pelaavat seuraavat joukkueet ja ryhmät:

  • Edustusjoukkue (2. divisioona)
  • KuRy IceCats (harrastekiekko)
  • KuRy Fat Cats (harrastekiekko)
  • U18 (MIF ja Kraft kanssa)
  • U15 (Kraft kanssa)
  • U13
  • U11
  • U10
  • U9
  • Leijona-kiekkokoulu, mukaan lukien tyttöjen kiekkokouluryhmä ja kiekkokouluun liittyvät seurojen keskinäiset turnaukset
  • Luistelukoulu
  • Tyttöjen kiekkokerho ja Nice hockey
  • Pelijää
  • Leijona-kiekkokouluun panostetaan kouluttamalla uusia ohjaajia sekäetenkin markkinoimalla sitä sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa aiempaa voimakkaammin.

    Valmennus- ja koulutustoiminta

    Joukkueiden valmentajat on koulutettu tai opastettu tehtäviinsä. Valmennusta ohjaa valmennuspäällikkö. Seurassa toimii valmentajakerho. Kauden aikana junioreille järjestetään tehojää tai muu vastaava tapahtuma noin kerran viikossa.

    Junioritoiminnassa jaosto osallistuu Juniorsportin alaisuudessa olevaan taitovalmentajatoimintaan, Pohjanmaan alueen seurayhteistyöhön sekä pelaajaliikennesopimukseen. Edustuskiekossa tehdään pelaajaliikennesopimus S-kiekon kanssa.

    Joukkueiden valmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia, rahastonhoitajia ja muita toimihenkilöitä sekä jaoston jäseniä kannustetaan osallistumaan Jääkiekkoliiton ja muiden tahojen järjestämiin koulutuksiin, Kurikan Ryhdin sekä seurayhteistyöseurojen järjestämiin koulutuksiin. Jääkiekkojaosto järjestää kauden alkaessa jäänhoito-, toimitsija-, huoltaja-, joukkueenjohtajakoulutusta.

    Jaoston toteuttaa Suupohjan Leaderin rahoittamaa kehittämishanketta "urheilevien lasten ja nuorten elämänhallinnan parantaminen". Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukihanke jatkuu vuoden 2021 loppuun asti.

    Tiedotustoiminta

    Ajankohtaisista asioista tiedotetaan internetissä, sosiaalisessa mediass, Kurikka-lehden Ryhti toimii-palstalla sekä jäähallin ilmoitustaululla. Jääurheilua tehdään tutuksi koulujen ja päiväkotien kanssa tehtävän yhteistyön ja tapahtumien puitteissa, kuten eskariluisteluilla. Seurakyselyn pohjalta viestintätoiminnassa tehdään uusia avauksia.

    Taloudellinen toiminta

    Taloudenhoidossa periaatteena on, että kukin joukkue toimii itsenäisesti ja kantaa vastuun omista velvoitteistaan. Jaosto hoitaa kaikkia joukkueita ja taitoluistelua koskevat yhteiset asiat sekä jaoston pelisäännöissä määritellyt tehtävät. Jääkiekkojaoston ja joukkueiden toimintaa rahoitetaan erilaisilla varainhankinta- ja myyntiaktiviteeteilla, kausimaksuilla, hankkimalla tukijoita ja hakemalla avustuksia.


    Kurikan Ryhti ry
    c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
    Kurikantie 4, 61300 Kurikka

    Y-tunnus: 0209072-4

    kurikan.ryhti@netikka.fi