Ryhti kärsi kirvelevän kotitappion

24.11.2018

Jääkiekko: 

KuRy - He-Ki 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Lauantaina 24.11. HirviAreenalle saapui Kauhavan ylpeys Hela-Kiekko. Lähdimme otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, koska olimme ottaneet vastustajasta jo aiemmin tällä kaudella 6-3 vierasvoiton. Syytä ylimielisyyteen tai takkiauki- ajattelumalliin ei silti todellakaan ollut, koska tiesimme päivän vastustajallamme olevan hyvin vaarallinen hyökkäys ja loistava maalivahti. Lisäksi heiltä meidän tapaan löytyy päänahka sarjaviitosesta IFK Lepplaxista, joten sanomattakin oli selvää, että pisteitä ei helpolla pelillä Kurikkaan jätetä. Ennen ottelua (fb-video) päävalmentaja Ritoniemi painotti He-Kin puolustuksen painostusta ja tehokkuutta maalinteossa. Näillä eväillä siis...

Ensimmäiseen erään tuli valitettavan vaisu Ryhti. Kaveri oli valmiimpi ja pääsi pelin päälle. Erän edetessä pääsimme peliin paremmin mukaan ja saimmekin luotua tilannetta. Hampaankoloon jäi ikävä katku, koska meillä oli useampikin loistava maalintekopaikka läpiajojen muodossa, mutta vastustajan maalivahti veti näissä meitä pidemmän korren. Taukojuomille 0-0.

Toiseen erään tultiin ensimmäisen vastakohtaisesti; tällä kertaa me olimme vahvempia ja pääsimme heti viemään peliä. Samalla erän alkua värittivät myös molempien osapuolten rangaistukset. Ottelun puolivälin tienoilla Ryhti pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta kiekonmenetyksen seurauksena vastustaja karkasikin läpiajoon ja teki ottelun avausmaalin. Näitä päästettyjä maaleja omalla ylivoimalla alkaa olla jo pelottavan paljon. Erän loppu painettiin kuitenkin takaiskusta huolimatta meidän tahtipuikon mukaan, mutta valitettavasti tuloksetta. 0-1.

Kolmannen erän alkuun paineistettiin vastustajaa jälleen hyvin ja pakotettiinkin heidät rikkomaan, mutta kiekkoa ei saatu millään maaliin ylivoimalla. Kuten niin monesti urheilussa aiemminkin; jos et itse onnistu, niin kaveri rokottaa jossain vaiheessa. Erän edetessä He-Ki sai otetta pelistä ja me jouduimme rikkomaan. Kiekkoa viivasta maalille ja kahden Ryhtipelaajan kautta laatta löysi tiensä maaliin, tietenkin. 0-2. Tämän jälkeen jäähyiltiin puolin ja toisin. Edelleenkään oma ylivoimamme ei toiminut, mutta kaverin toimi: tuloksena 0-3. Maalin tultua ottelua oli alle neljä minuuttia jäljellä ja peli hyvinkin taputeltu. Kauhavalaiset räppäsivät vielä laatan kertaalleen meidän nuottaan tasakentällisin ja nöyryytys oli täydellinen. 0-4.

Meiltä ottelusta parhaana palkittiin puolustaja Jaakko Rask. Muuta suurta positiivista ei valitettavasti ottelusta ammennettu. Valmentaja Ritoniemi oli syystäkin hyvin pettynyt joukkueen esitykseen. Ennen ottelua painotetut asiat eivät konkretisoituneet kentälle. Parempi joukkue voitti. Loistavan edellisen ottelun jälkeen suuri pettymys niin kentällä kuin tuloksellisestikin. Tästä on ponnahdettava nopeasti takaisin jaloilleen.

Joka tapauksessa tahdon jälleen kiittää meidän niin rakasta ja uskollista yleisöä, kiitos. Teitä oli jälleen paikalla yli 200 silmäparia. Toistan, kiitos.

Ensi viikonloppu onkin vähän erilainen, kun jo perjantaina kohtaamme viikon ainoassa ottelussa KoMu Ht:n Vaasassa 1845 alkaen.

#TaisteluJatkuu
#HopeDiesLast
#BounceBackBitches

-Jupe & Gösta

 

Katso ottelun jälkeiset tunnelmat Hirvisydän-klubilta (fb-video)