Jääkiekkoa: Ryhti voittaa aivan käsittämättömän sarja-avauksensa!

22.9.2018

KuRy - IFK Lepplax 7-6 (1-4, 2-1, 4-1)

Rautaliiga starttasi Ryhdin osalta eilen lauantaina kotiottelulla Pedersöreläistä Lepplaxia vastaan. Jo valmiiksi tiedettiin kaverin olevan äärimmäisen luisteleva ja taitava nippu, johon meidän täytyy pystyä vastaamaan tiiviillä viisikolla ja viisaalla pelisysteemillä.

Ensimmäinen erä oli kauhea. Paha sanoa jännittikö, haettiinko vielä omaa tekemistä vai mikä oli, mutta emme pystyneet vastaamaan kaverin tekemiseen vaadittavalla tasolla. Kiekkoja menetettiin kriittisillä alueilla, josta kaveri käänti peliä hyvin nopeasti meidän päätyyn. Lepplax meni viiden minuutin jälkeen 0-1 johtoon, johon saimme vastattua Mikko "Kuivalammikko" Kuivalan (T.Huhtanen, Laurila) poimittua maalin edestä riparin maalin perukoille. Erän toisella puoliskolla kaveri oli huomattavasti parempi ja iski vielä kolme. Ensimmäinen erä 1-4.

Erätauolla valmentaja Mika Ritoniemi otti homman haltuun ja kerrattiin omaa tekemistä. Tämä auttoi, sillä pelimme meni huomattavasti eteenpäin. Kuuden minuutin jälkeen Chris "Ris" Mäkivaara (Salo-Tuisku, Suomela) korjasi kiekon maalin edestä vastustajan maalivahdin längistä tupiin. Erän toisella puoliskolla kaveri otti jäähyn. Valitettavasti pyörityksemme aikana he saivat syötönkatkon, jonka seuraksena pelaaja pääsi yksin läpi ja kiekko reppuun. Tästä kuitenkin vain neljä minuuttia ja ylivoimahyökkäyksen päätteeksi tällä kertaa Santeri "Santtu" Lehtinen (minä, Havuluoto) korjasi riparin verkon perukoille. Voittoerä ja erätauolle 3-5.

Kolmanteen erään mentäessä tiedettiin, että meillä on kaikki edellytykset voittaa tämä ottelu. Heti erän alkuun olimme ylivoimalla ja Latvian supersankari Dan "Däni" Lazebniks (T.Huhtanen, H.Huhtanen) purjehti läpi vastustajan neliön ja laukoi kiekon aivan yläpönttöön. Heti seuraavassa vaihdossa Lepplax rokotti, mutta tästä jälleen vain pari minuuttia Eero Laurila (Siekkinen, Kuivala) hassutti Dänin tapaan useamman vastustajan pelaajan ja veti upean rannarin aivan yläputken alle. Kaunis maali, 5-6. Tästä eteenpäin pelin paine oli vastustajan päässä ja Ryhti haki vimmatusti tasoitusmaalia. Tämä pakotti Lepplaxin rikkomaan ja pääsimmekin kahden miehen ylivoimalle. Tässä ei kauaa nokka tuhissut, kun Däni syötti kentän poikki Eerolle, joka laukoi suoraan syötöstä. Tämän laukauksen maalivahti torjui, mutta Arttu "Rambo" Havuluoto seurasi irtokiekon varmasti maaliin. 6-6. Tämä vain ruokki meidän kyltymätöntä pistenälkää. Kaveri oli edelleen potkun jäljessä ja joutui rikkomaan. Siirretyn rangaistuksen aikana Däni luisteli kiekon kanssa laidasta vastustajan maalin taakse, josta napakka syöttö Ville "Peris" Perälälle, jonka rannari one-timeristä löysi tiensä aivan maalin ylänurkkaan! Uskomaton nousu oli tapahtunut! Viimeiset reilu kolme minuuttia pidimme vastustajan tiukasti poissa maalipaikoilta ja voitto oli taattu! Summeri soi ja taululla 7-6 lukemat! Mieletön nousu!

Esiin on pakko nostaa muutama tärkeä tekijä: 6-6 tilanteessa maalivahtimme Anssi "OJ" Ojanperä (torjuntoja 32) otti sellaisen highlight mailatorjunnan, että ei paremmasta väliä. Toiseksi herra Mikko Kuivala. Mikko oli tänään taistelumme sydän. Ääretön määrä töitä ja todella laadukasta pelaamista. Tästä palkinnoksi joukkueen sisäinen hirvilätsä täysin ansaitusti. Ottelun parhaana pelaajana meiltä virallinen raati valitsi Rambo Havuluodon. Vahvaa tekemistä omissa ja vielä ylivoimamaali. Hienoa äijjät!

Lopuksi haluan kiittää jokaista 264 katsojaa (mieletön määrä!), jotka olivat tulleet paikan päälle. Kiitos kannustuksesta, siitä on suurempi apu, kuin mitä luulette. Lisäksi on hienoa, että vaikka taululla oli ensimmäisen erän jälkeen lukemat 1-4 te ette luovuttaneet, kuten emme mekään. Ikinä.

Ensi viikonloppu otetaan huilia ja palaamme askiin jälleen lauantaina 6.10. kun Hirviareenalle saapuu vanhoja tuttuja Alavudelta! Ottelutapahtuma alkaa jälleen kello 1630 ja laatta tiputetaan lattiaan 1700. Tervetuloa!

Piti olla lyhyt raportti, mutta tämä vähä yllättäen venyi. 

Rakastan kaikkia.

-Jupe