Ryhti aloitti ylemmän loppusarjan voitokkaasti.

29.7.2018

Ryhti juhlii Justus Haapalan voitto-osumaa. -kuva: Pasi Palo -
Ryhti juhlii Justus Haapalan voitto-osumaa. -kuva: Pasi Palo -

HyMy-KuRy 0-1 (0-1)

Ryhti pelasi ensimmäisen ottelunsa tauon jälkeen, Nurmoon perunapellolla, vastassa Hyllykallion Myrsky. Tiedossa oli hikinen iltapuhde lämpömittarin huidellessa 30 raatin molemmin puolin. Onneksi jalkeille oli saatu täysi miehitys ruskettuneita adoniksia eniten väriä pintaan oli saanut mietaankylän Mpabbe, Mikko Latva-Kiskola.

 

Vierasjoukkue hallitsi muutamia hetkiä lukuunottamatta kenttätapahtumia mielin määrin. Paikoissa vain ei ollut tarpeeksi laatua, myös nurmoolaasten veräjänvartija hoiti hommat hienosti noin 40. minuutin pelin jälkeen Kymenlaakson Coutinho, Justus Haapala tuuletti ottelun avausmaalia 0-1 vieraille. Veto oli kerrassaan kaunista katseltavaa, muulin potku lähti lähes puolesta kentästä vastustamattomasti nurmoolaasmaalin ylänurkkaan. Maalivahti oli vailla mahdollisuuksia tämän kanuunan edessä. Tämän maalin jälkeen Ryhti sai kyllä melkoisen momentumin ja härdellin vastustajan maalille. Lisämaaleja ei kuitenkaan ennen taukoa enää nähty. Vaikka saimmekin suunnilleen kuusi kulmapotkua peräkkäin.

Toisella puoliajalla oli nähtävissä ns. Vanhaa Ryhtiä. Välit olivat valtavia, roiskimme palloa huolimattomasti ja panikoimme. Kuitenkin helteen aiheuttama juomatauko jakson puolivälissä hieman auttoi saamaan rivit kuntoon hetkeksi. Ottelun loppua kohti ote jälleen herpaantui ja tasoitus roikkui ilmassa.

Ottelussa meinasi tulla pieni painiottelu Mietaankylääseen tapaan kuitenkin ottelun päätuomari Rahko sai jämäkästi tilanteen rauhoitettua. Yliajalla sai HyMy vielä rangaistuspotkun, taidetaan sitä palloa kuitenkin etsiä vieläkin sieltä metsiköstä.

Summa summarum, tuomisina kolme pistettä Ryhdille ja se on pääasia. Hyvä joukkuehan voittaa myös huonolla pelillä. Erityismaininta myös loistavalle puolustuslinjallemme ja viimeisenä lukkona seisseelle maalivahti Miika Rajamäelle.

Pelit jatkuvat jo ensi viikon perjantaina 3.8 klo 19, vastaan asettuu Petalax IK, tervetuloa keskuskentälle. Vieraskentällä pelasimme heidän kanssaan 1-1.

JH