Toinen B-sarjan turnaus ja kotiintuliaisina turnausvoitto.

12.2.2018


B-tyttöjen sarjassa viimeinen poolikierros toteutui Ryhdin osalta Kalajoella. Kalajoen Särkät kutsuivat turnausvieraakseen Sautinkarin matalaan ja ahtaaseen liikuntahalliin. Etelä-Pohjanmaa oli 3 joukkueen voimin Särkkien vieraana: Ryhti, Seinäjoen Lentis ja Jurvan Urheiljat. Kurikkalaaset tekivät seurayhteistyötä ja matkasivat yhteiskyytillä paikanpäälle aamutuimaan JU:n kanssa.

Ryhdin pelipäivä alkoi Kurikkalaisten keskinäisellä taistelulla. Hyvä valmistautuminen ja bussimatkalla buustattu joukkuehenki oli hyvä pohja lähteä ensimmäiseen peliin. Ensimmäinen erä meni lähes täysin Ryhdin hallinnassa. Pahat syötöt olivat Jurvan etu ja niiden nostoissa oli haastetta. Toiseen erään Jurva tuli huomattavasti paremmalla sykkeellä. Jouduttiin takaa-ajoasemaan. 10 pisteen jälkeen Ryhti otti kiinni, meni ohi Ella Niemisen hienon syöttöputken turvin ja piti johtoaseman loppuun saakka. Ryhti-JU 2-0 (25-11, 25-19).

Heti perään pelattiin SeLeä vastaan. Seinäjokisiq oli vain yksi tasakentällinen, paljon pelaajia oli sairaana. Ensimmäisessä erässä Sele oli hyvin mukana pelissä. Sele pakotti Ryhtitytöt hereille torjunnan varmistuksen suhteen ja laittoi hyökkääjät miettimään hyökkäyksiään. Ryhti otti hyvän otteen toiseen erään ja piti pintansa. Lopputulos Ryhdin hyväksi 2-0 (25-21, 25-14).

Kahden pelin tauon aikana päästiin tankkaamaan kunnolla ja ulkoilemaan. Viimeisenä vastaan tuli järjestäjäseura Särkät. Peli oli tasaista vääntöä ja johtoasema otettiin vuorotellen. Tilanne oli tasan loppumetreille asti. Ryhtitytöt ottivat lopulta erän nimiinsä 3 pisteen erolla. Toinen erä alkoi Särkkien pahoilla syötöillä, joiden avulla irtosi etumatkaa. Ryhdin tytöt pelasivat loppuun asti, puolustivat loistavalla asenteella ja hyökkäsivät monipuolisen taitavasti. 10 pisteen tienoilla ryhti otti kiinni ja meni ohi Miina Leppisen syöttövuorolla. Vastustaja piti pintansa ja tuli aivan kannassa kiinni. Ensimmäinen eräpallo hävittiin, mutta kovalla fiiliksellä ja tahdolla erävoitto tuli ensimmäisen erän tavoin samoin lukemin 25-22!!! Ehdottomasti paras peli tyttöjen tähänastisella peliuralla ja peli kehittyi koko turnauksen ajan huikeasti.

Toinen B-sarjan turnaus ja kotiintuliaisina turnausvoitto. Todella hyvää kokemusta aikuismaisista, kovista peleistä. Loistavaa tytöt!!!