Naisten 2-sarjaa

9.1.2018
Lentopalloa Ryhti vs NJ2.

Ryhdin vieraaksi sunnuntaina saapui Nurmon Jymy 2. Ottelua saapui seuraamaan kauden ennätysyleisö, 122 katsojaa ja tunnelma oli sen mukainen.

Ottelu alkoi Nurmon syöttövuorolla. Ensimmäinen pallo näytti sen, nyt on kaksi taistelevaa joukkuetta vastakkain. Nurmon syöttövuorolla vieraat siirtyivät jo 5-1 johtoon ja näin Ryhdille aikalisä. Tämä auttoi ja näin kotijoukkue kavensi tilanteeksi 4-5. Erän vanhetessa Ryhti otti komennon omalla rutiinillaan. Vieraat pyristeli vielä 11-13 tilanteeseen, mutta Ryhti meni menojaan pakottaen Nurmon aikalisälle, Sara Rantamäen kahden ässäsyötön jälkeen, tilanteessa 17-11. Ryhti vei erää omaan tahtiin, eikä antanut vastustajan tulla ”iholle”. Eräpallo tilanteessa 24-18 Ryhti suoritti pelaajavaihdon. Kentälle seuran oma kasvatti Meri Törmä uransa ensimmäisessä naistensarjan ottelussa. Samassa yhteydessä Nurmo otti toisen aikalisänsä. Se ei auttanut ja näin erä Ryhdille 25-19.

Toinen erä alkoi Ryhdin aloituksella ja aloittamaan Salla Rinta-Tassi. Sallan syöttövuorolla Ryhti siirtyi heti 3-0 johtoasemaan. Vieraat kuitenkin tasoitti tilanteen 3-3 mutta Jenniina Keljon syöttövuorolla Ryhti siirtyi nopeasti 7-3 johtoon. Ryhti vei erää 3-5 pisteen etumatkalla, mutta vieraat kahden pisteen päähän ja kotijoukkueelle aikalisä. Ryhti vei erää edelleen mutta vieraat eivät lannistuneet. Erä lopulta Ryhdille 25-21.

Kolmaserä alkoi Ryhdiltä vahvasti mutta Nurmo ei lannistunut. Kotijoukkue painoi päälle ja pakotti vieraat aikalisälle 4-9 tilanteessa.  Ryhti painosti hyvin, mutta Nurmo ei lannistunut. Kotijoukkue otti jo varmantuntuisen 16-7 johtoaseman, mutta Nurmo kuroi etumatkan kiinni Helmi Kuusiston pahoilla aloituksilla. Helmi syötti putkeen yhdeksän pistettä, joista neljä ässää. Ryhdille aikalisä tappio tilanteessa 18-20. Nurmo jatkoi vahvasti ja näin erä vieraille 25-19.

Neljäs erä alkoi Nurmon tahdissa ja Ryhti aikalisälle jo tilanteessa 2-6. Ryhti kuroi etumatkan kiinni ja pian tilanne oli tasan 8-8. Tasatahtia erä eteni aina 10-10 tilanteeseen. Liisa Rinta-Tassin syöttö vuorolla Ryhti otti 13-10 johdon ja pakotti Nurmon aikalisälle. Liisa päätti syöttövuoronsa ässäsyöttöön ja tilanteeksi 15-10 Ryhdille. Ryhti sai oman pelinsä kulkemaan ja Nurmo vaikutti jo luovuttaneen. Nurmon toinen aikalisä tilanteessa 14-20. Erä Ryhdille jo23-17, kun Meri Törmä otettiin kentälle syöttäjän paikalle. Meri syötti erä ja ottelu pallon ässän arvoisesti ja näin erä Ryhdille 25-17 ja koko ottelu 3-1.

Ryhti pelasi hyvän ottelun, kolmannen erän vastustajan syöttöputkea lukuun ottamatta. Tehoja takoi parhaiten Sara Rantamäki, 21 hyökkäyspistettä. Jennina Keljo pelasi todella hienon ottelun, 14 hyökkäyspistettä ja 4 ässä syöttöä. Keskeltä Liisa Rinta-Tassi väläytteli hyökkäyksillä ja torjunnoilla. Kokonaisuutena yleisöön menevä ottelu, eikä Monnarilta ääntä puuttunut. Ensi lauantaina Ryhdillä on edessä vieras ottelu Tampereella. (tm)