Ryhti teki ryöstöretken Kauhavalle!

16.12.2017 klo 19:30

HeKi - KuRy 3-8 (0-1, 1-2, 2-5)

Menneisyyden aaveet saatiin haudattua ja Kurikan Ryhdin Edustusjoukkue piti johtonsa ja nappasi kolme pistettä Kauhavan pimenevässä lauantai-illassa. Tämä teki erittäin hyvää edellisten sydäntä särkevien tappioiden jälkeen.

Ensimmäisessä erässä peli kulki ns. Ok. Tilanteita tuli molempiin päätyihin, mutta onneksemme vain me onnistumme. Ajassa 11:29 hyvän karvauksen seurauksena kiekko pelattiin b-pisteiden väliin ja Chris "Litraanen" Mäkivaara ampui napakalla ranteella kiekon pussiin. Chris oli muutenkin tänään pelipäällä. Kuntosalilla vietetty aika alkaa tuottaa fyysistä tulosta. Muuten erä oli tasaista puurtamista ja tauolle siirryttiin meidän 1-0 johdossa.

Toisessa erässä nostettiin tempoa vielä napsu ja se toikin tulosta. Ensin alivoimalla Juuso "Teini" Teini karkasi laidasta ja nosti hallitusti kiekon maalivahdin kainalosta tupiin. 0-2. Noin viisi minuuttia tästä ja Harri "Hepa" Huhtanen heitti yhden elämänsä kauneimmista lätyistä suoraan Antti Pölläsen lapaan, joka one-timeristä ampui kiekon reppuun! Upea maali. Erän puolivälin jälkeen kaveri sai punnerrettua kiekon maaliin ja kavennettua ottelun 1-3. Toisessa erässä uljaalla kapteenillamme Toni Sippolalla oli vielä mahdollisuus yrittää rangaistuslaukauksesta lisätä johtoamme, mutta valitettavasti tällä kertaa Kankkusen käsillä ei saatu leivottua lisäosumaa. Kolmanteen erään meidän johdossa 1-3.

Erän alku olikin suoraan sanottuna hämärä. Ensin Danils Lazebniks laukoi upealla rannarilla tilanteeksi 1-4, mutta tämän jälkeen Kauhavalaiset tekivät 21 sekuntiin kaksi maalia. 3-4. Joillain katsojilla mahdollisesti tuli jonkinlaisia takaumia edellisistä otteluista tässä vaiheessa, koska menetetyt johdot ovat olleet tässä kuussa turmiomme. Mutta ei tänään. Virheistä on otettu opiksi ja joukkue on kasvanut sentin jos toisenkin näiden tappioiden myötä. Niinpä otimme lopullisen otteen vastustajasta ja iskimme erän puolivälin tienoilla kaksi maalia (Pöllänen ja Niskanen). Ottelun lopussa kaveri yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ilman sen suurempaa hätää hoidimme hommamme mallikkaasti kotiin. Ensin hra Pöllänen täydensi hattutemppunsa ja lukemiksi 3-7 ja vielä tämän jälkeen, edelleenkin maali tyhjänä, Toni Sippola voitti vastustajan luistelukilvassa löi kiekon tyhjään nuottaan, 3-8.

Parhaana pelaajana palkittiin myös Kauhavalla aikoinaan taitojaan esitellyt Latvian herttua Danils Lazebniks. Eikä jälleenkään sovi unohtaa maalinsuulla 50 torjuntaa esittänyttä Anssi Ojanperää.

Ilman kolmannen erän alun nukahdusta varsin ehjä ottelu meiltä. Hieno nähdä, että pettymykset on jätetty taakse ja osoitimme itsellemme, että pystymme voittamaan. Kolmella pisteellä nousimme takaisin playoffpaikkaan kiinni! Olemme tasapisteissä rakkaiden naapuriemme Seinäjoen Kiekko-Veljien kanssa, mutta paremmalla maalisuhteella olemme viivan paremmalla puolella.

Ps. Suuri kiitos paikalla olleille Ryhtifaneille. Aina mukava pelata, kun on Kurikkalaisia yleisössä!

Taistelu jatkuu...

-Jupe