Ryhti M2 nollasi Kiekko-Veljet.

10.10.2017

KuRy II – Kiekko-Veljet II  14-0 (6-0,3-0,5-0)

Näin alkuun voisi todeta, että voi veljet mikä ottelu. Ryhdin M2 jatkoi voitokkaita otteitaan miesten 3.divisioonassa. Kotijoukkue teki heti ottelun alusta alkaen selväksi vierailijoille kuka ottelun tahdin määräisi.

Ensimmäistä erää ennätettiin pelata vain 1.09 ja Ryhti avasi maali hanat. Kapteeni Lasse Bäckström (Harjunpää, Haapoja) näytti muulle joukkueelle malinteon mallia. Tästä joukkue ottikin opikseen ja ottelukellon näyttäessä 4.45 saivat vierailevat veljet kaivaa kiekkoa repusta toistamiseen. Maalin viimeisteli, kohtuulliset tehot ottelussa takonut Raimo Laitila (Kulkula, Huhtanen). Jo tässä vaiheessa tuntui, että pienellä ryhmällä matkassa ollut vierailija antoi periksi. Kotijoukkue jatkoi kuitenkin hyväksi havaitulla rytmillä ja seuraavaksi verkkoja heiluttelikin jälleen kapteeni Lasse. Tällä kertaa maaliin esityön tekivät Mäkilaine ja Haapoja. Jo ennen erän puoltaväliä Ryhti karkasi Tommi Huhtasen (Pättikangas, Laitila) osumalla neljän maalin karkumatkalle. Erän loppupuoliskollakin kotijoukkue onnistui vielä kahdesti. Juuso Mäkilaine (Harjunpää, Bäckström) ja Ilari Lehto (Laitila) tekaisivat erätauko lukemiksi 6-0 Ryhdille.

Toisen erän alku oli Ryhdille hieman huonompaa peliä. Ryhti nosti jalkaa vähän kaasulta ja liuku ei ollut enää niin tehokasta. Hyökkäyksiin lähdötkin ikään kuin vähän repesivät. Ryhti kuitenkin paransi erän loppua kohden ja eihän sillä sinänsä mitään hätää erän alussakaan ollut. Kotijoukkue aloitti maalien teon ajassa 29.54. Viime ottelussa todella hyviäkin paikkoja tuhlaillut Aki Kulkula (Harjunpää, Laitila) sohi maalin edestä kumilätkän ohi runsaan lihamuurin. Erän loppua kohden Ryhti loi jälleen tukuittain toistaan parempia tilanteita Kiekko-Veljien maalille. Nyt tosin namuteltiin jo liikaakin ja tuloksena oli vain kaksi lisäosumaa. Ensin Juuso Mäkilaine (Haapoja) onnistui jälleen erän lopussa ja pian perään Tommi Huhtanen (Laitila, Pättikangas) jatkoi puolustajien huimaa tehoiltaa.

Kolmannen erän Ryhtikin aloitti terävämmin. Heti erän ensimmäisessä vaihdossaan Johannes Ala-Kauppila esitteli räjähtävää laukaustaan yllättäen veskarin niin sanotusti housut kintussa. Samainen kentällinen vastasi myös seuraavasta kotijoukkueen maalista. Leevi ”edustus” Suvisalmi viimeisteli, esityöstä vastasi Ala-Kauppila ja Jesse Holkko. Vajaa kaksi minuuttia tästä ja illan ensimmäinen kolmen maalin mies löytyi. Juuso Mäkilaine (Antila, Laitila) huudatti, ainakin vaihtoaitiota laukoen lukemiksi 12-0. Nyt kuluikin jopa lähes kuusi minuuttia ennen kuin helähti. Lasse Bäckström (Haapoja, Mäkilaine) kohenteli tehotilastojaan iskien vuorostaan ottelun kolmannen osumansa. Yksi maali iltaan saatiin vielä, kun Raimo Laitila (Lehto) kaunisteli loppu lukemiksi Ryhdin 14-0 voiton. Ottelun kulusta kertonee myös maalivahtien torjunnat. Ryhti 15 ja Kiekko-Veljet 76. Tämä tarkoitti, että Ryhdin Jere Männikkö aloitti kautensa nolla pelillä. Seuraavaksi Ryhti matkaa vierailemaan Kuortaneen hallille, jossa vastaan asettuu Lapuan Virkiä II.

AK