II-div: Vajaamiehinen Ryhti jäi vaasalaisten jalkoihin.

5.10.2017

KoMu Ht - KuRy 6-2 (5-0, 0-1, 1-1)

Sateinen keskiviikkoilta pimeni niin ulkona, kuin Vaasan Liigahallissakin Kurikkalaisin silmin katsottuna. Ryhti sai raavittua kasaan vain 12 pelaajaa vierasotteluun Korsholm-Mustasaari Hockey Teamiä vastaan. Ei se mitään, kyllä me 12 miehellä pelataan. Miesvajauden aiheuttamana kokoonpanoon nostettiin uusia innokkaita nuoria pelaajia myös Ryhdin omista b-junnuista. 

Ensimmäisen erän alussa kaveri painoi päälle erittäin kovasti ja pakotti pelin Ryhdin päätyyn useaksi minuutiksi. Tämä pakotti Ryhdin ottamaan myös rangaistuksen, josta kaveri nopeasti iskikin ottelun avausmaalin. Tämän jälkeen Ryhti tasoitti kenttätapahtumia ja peli näytti hyvältä. Kunnes... Ryhdin Janne Parkkali antoi upean perstaklauksen keskialueella. Yleisö antoi hienosta taklauksesta aplodit ja joukkuekaveritkin syttyivät tästä näyttävästä niitistä. Syystä tai toisesta tuomarikaksikko kuitenkin näki Jannen takapuolen polveksi, 5+20 rangaistukseksi ja Janne ulos pelistä. Ei se mitään, kyllä me 11 miehellä pelataan. Kaveri otti ja kiitti iskien tämän rangaistuksen aikana jopa kolme kertaa ja vielä yhden ihan vain kruunuksi erän lopussa tasamiehin. Että näin. 5-0 Erätauolle.

Toisessa erässä Ryhti sai tilannetta entistä enemmän KoMun päähän. Kun luodaan painetta joutuu kaveri paiskimaan enemmän töitä. Kun paine on jatkuvaa joutuu kaveri rikkomaan. Näin kävi nytkin. Ryhti ylivoimalle, kiekkoa viivaan, miestä maalille ja vetoja. Näin toimittiin ja maalin edessä pesäpallomaista taituruutta esitti Kurikkalaisen jääkiekon jokapaikanhöylä Hannu Hakamäen poika Miika "Hannu jr" Hakamäki, joka ohjasi kiekon ilmasta reppuun. Maalin syöttäjiksi Deniss Martjusovs ja Vilho "Velho" Yli-Hannuksela. Kiekko tutusti Ryhdin luukulla olleen isä-Hannu taskuun ja kotona takan päälle kehyksiin. Maali oli nimittäin Miikan ensimmäinen Edustuksessa ja kakkosdivarissa. Hyvä Miika! Ja Hannu! Erän lopussa vielä kuitenkin vastaanotettiin lisää sitä kuuluisaa Jobinpostia. Mikko Hautaniemen olkapää taklaustilanteessa sijoiltaan ja ensiapu paikalle. Ei se mitään, kyllä me 10 miehellä pelataan.

Kolmannessa erässä pelattiin jo jonkin verran maitoisilla jaloilla, mutta sehän vain kasvattaa kuntoa! Kotijoukkue sai ajoittain painettua peliä kuntooan kohottavan vierasjoukkueen päähän ja osaltaan olimme aika puolustuskannalla. Erän puolivälin jälkeen kaveri saikin heitettyä yhden börsän kovan painostuksen jälkeen. Ottelun lopussa Juuso "Teini" Teini kaunisteli lukemia ylivoimalla vielä 6-2 sellaisella rannarilla, että Patrick Lainekin olisi kateellinen. Ei se oikeasti ehkä olisi. En tiedä. Deniss syöttäjäksi myös tähän.

Kiitos kanssataistelijoille ja kaikille joukkueen mukana olleille. Jälleen asenne lähtenteli arvosanaa täydellinen. Olosuhteet huomioon ottaen sarjakärkeä vastaan tällainen ottelu kasvattaa joukkuetta. Tämä viikonloppu vedetään henkeä ja askiin ottelun muodossa palaamme jälleen lauantaina 14.10. Lapualla paikallista Virkiää vastaan.

Ps. Maalivahti Anssi Ojanperä oli jälleen loistokunnossa. Torjuntoja kertyi vaatimattomat 61.

Tack och adjö.

-Jupe