Ryhti nitro ottelun voittoon Kruunupyyssä.
Julkaistu: 24.10.2021 14.26

Ryhdin jääkiekon edustusjoukkue lähti lauantai illan ratoksi pelailemaan kiekkoa Keski-Pohjanmaalle IK Kronanin vieraaksi. Ottelu tapahtuma sai mielenkiintoisen startin, kun joukkueiden vetäessä alkulämmittelyssä jo piruetteja. Kenttä henkilökunta päätti tässä vaiheessa tulla porailemaan maalit paikalleen. Lieneekö Ryhdin huoltopäällikön vaatimus saada käyttöön pöytä pukukoppiin sekoittanut pasmat. No tästä toivuttiin ja peli saatiin ajallaan alkamaan. Aikamoisen kokemuksen tästä saikin jälleen muistojen arkistoon.

Vierailija Ryhti aloitti ottelun hieman hapuillen ja sen tuloksena vihellettiinkin jäähy jo vajaan minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue ei kauan aikaillut vaan siirtyi 1-0 johtoon. Tämän jälkeen kaukalon tapahtumia hallitsi vierailija. Ryhti napautti taululle reilussa kahdeksassa minuutissa taululle lukemiksi 1-3. Maalihanat avasi kapteeni Juuso Teini (Luukkainen) hyvän karvauksen päätteeksi. Hetkeä myöhemmin sama toistui, tällä kertaa Juha-Pekka Luukkainen ohjasi Teinin maalille lähettämän kiekon pömpeliin. Seuraavan kerran Ryhdin aitiossa tuuleteltiin, kun Jani Lehtonen iski kiekon reppuun Akseli Lehdon omalta maalilta lähteneen pujottelu harjoituksen päätteeksi. Tämän jälkeen pääsi kotijoukkue kaventamaan jälleen ylivoiman turvin. Pian perään Antti Pöllänen kaivoi sata nolla aloituksen hyökkäyspäässä ja Tino Karppinen tinttasi 2-4 johdon. Aivan erän loppuun sai Ryhti vielä jäähyn hieman erikoisesta tilanteesta ja tämä oli vasta alkua.

Kotijoukkue käytti jälleen oman tilaisuuden hyväkseen erän alussa kaventaen eron jälleen maaliin. Ryhdin peli valmius hieman herpaantui tästä ja IKK tuli tasoihin ajassa 24.45. Tässä tilanteessa valmennus teki tarvittavan ratkaisun joukkueen herättämiseksi ja tehtiin maalivahdin vaihto. Ilman minkäänlaisia värilaseja sai Ryhti jälleen erikoisen jäähyn. Kotijoukkueen ylivoima oli kyllä kunnossa ja taas se onnistui. Ryhti keräsi rojunsa ja sisuuntui tästä. Erän toisen puolen puoliskon vieraat taas palasivat lähemmäksi omaa tasoa. IKK tekaisi yhden osuman ensin mutta ”video” tarkastelun jälkeen se hylättiin korkeana mailana. Hetkeä myöhemmin Joni Muikku (Lehtonen) lirutteli kiekon maaliin mutta heti ei ollut varmuutta oliko tilanne maali. Jälleen pienen tarkastelun jälkeen ”video” tuomarin varmisti maalin syntyneen. Erän loppuun nähtiin vielä oikea pukukoppi maali. Antti Pöllänen (Karppinen) nappasi pienestä kulmasta kiekon reppuun juuri kun kelloon napsahti 20 minuuttia, summeri ei kuitenkaan ennättänyt soida, joten maalin syntyaika 19.59. Huonoja uutisia taas tuli edellisessä vaihdossa loukkaantuneet J.Saikkosen kohdalta ja peli loppui hänen osaltaan tuohon tilanteeseen.

Kolmas erä olikin sitten sellaista valmentajien painajaiskiekkoa. Erän alkuun Ryhti sai taas loisto alun, kun Mikko Saikkonen (Putkonen, Teini) pommitti viivasta 5-7 lukemat taululle. Sitten perän tulikin ei niin hirveän hyvä vaihe ja kotijoukkue nousi kuin varkain tasalukemiin 7-7. Hetken näytti jo todella huonolta kun kotijoukkue iski alivoimalla 8-7 johdon. Vierailija sai kuitenkin vielä mahdollisuuden erän lopussa ylivoimalla. Tilaisuus käytettiin hyödyksi aivan jäähyn loppu hetkillä. Chris Mäkivaara (Pöllänen) nousi kiekon kanssa siniviivan tuntumaan ja laukoi läpi ruuhkan 8-8 tasoituksen. Edessä oli 3 vastaan 3 jatkoaika. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu tässä vaiheessa mutta onnistumiset oli ilmeisesti käytetty loppuun varsinaisella peliajalla ja voittaja tultaisiin ratkaisemaan voittomaalikisassa (rankkari skapa). Ryhti aloitti ja itsevarmuutta uhkuva Tino Karppinen ilmoitti, että hän voisi ratkaista tämän pelin. Tino laittoikin vetoonsa sellaisen kierteen, että kiekko suorastaa kiipesi maalivahdin käsivartta pitkin päätyen maalin perukoille. Oskari Hanka hoiti kotijoukkueen kaksi seuraavaa yritystä ja välissä myös IKK:n molari nollasi Ryhdin yrityksen. Seuraavana vuoroon lipui Tesoman oma cowboy Joni Muikku. Jonilla oli ottelussa voisiko sanoa muutama vastaava tilanne, joista ei tällä kertaa uponnut. Nyt tekemisessä oli kuitenkin selvästi päättäväisyyttä ja virheistä oli opittu. Kiekko nuottaan ja kun onnistumisia ei enempää tullut Ryhdille tärkeät 2 pistettä.

Ottelun voittomaalin tehnyt Tino Karppinen oli loppu tulokseen tyytyväinen.

- Joukkue pelasi tänään hyvää lätkää 5 vastaan 5 pelissä. Onnistumisia tuli leveällä rintamalla, joka on aina hyvä homma jatkoa ajatelle. Sen johdosta hieman harmittaa, että tuomarit sekoittivat peliä omilla tulkinnoillaan säännöistä, Tino kertaili tuntojaan pelin jälkeen.

Ryhdillä ei ottelussa ollut mitään hätää tasakentällisin pelatessa. Ongelmat olivat tällä kertaa alivoiman pelaamisessa ja toki vastustajankin hyvyyttä tämä on. Ilman minkäänlaisia värilaseja käyttämättä täytyy kuitenkin todeta, että ei kyllä ollut oikeudenjakajiltakaan mikään nappi suoritus. Tähän näkemykseen yhtyi myös kotijoukkue ottelun jälkeen. Tosin virheitä tulee niin pelaajille, valmentajille ja tuomareille, joita ilman näitä pelejä ei kuitenkaan pelattaisi. Tästä matka jatkuu ja seuraavaksi lauantaina 30.10.-21 kotiluolaan saapuu vieraaksi IFK Lepplax.