Ryhdillä kuuden pisteen viikonloppu.
Julkaistu: 15.11.2020 00.00

Virkiä - KuRy 1-4 (1-1,0-1,0-2)

Ryhti matkasi perjantaina 13.11.-20 sarjakärki Lapuan Virkiän vieraaksi. Perjantain ottelut eivät kyllä pelaajan näkökulmasta ole mitään herkkua. Kaikilla pitkä viikko takana töitä tai koulua. Tosin tämä on tietysti sama molemmille joukkueille. Kauempaa tuleville haaste on ehkä vieläkin suurempi. Edellisenä viikonloppuna kärsitty tappio kotiluolassa KoMulle oli käsitelty ja sarvet teroitettu. Tiedossa oli kuitenkin varmasti kaikilla, ettei tiedossa ollut helppo ilta.

1.erä Ottelu lähti liikkeelle odotetun laisesti. Kotijoukkue vyörytti peliä Ryhdin päätyyn ja heti ensimmäisessä vaihdossa vieraiden jäähyboksi aukesi. Ryhti taisteli kyllä jäähyn aivan loppupuolelle asti mutta lopulta kiekko löysi tiensä maalin perukoille ja tilanteeksi 1-0. Hetkeä myöhemmin oli jälleen tuomarilla käsipystyssä vieraiden jäähyn merkiksi. Tällä kertaa Ryhti kuitenkin kesti kotijoukkueen myllytyksen. Erän puolenvälin jälkeen sai vieraatkin pelijuonesta kiinni ja tilanteita aukesi myös Virkiän maalille. Ajassa 17.23 saatiin kiekko pidettyä painneesta huolimatta hyökkäysalueella. Tämän jälkeen miehet ja kiekko liikkuivat totuttuun malliin. Lopulta Samu Vähämaa laukoi Ryhdin tasoituksen, syöttäjinä A. Hoskari ja M.Potila. Kyseinen kenttä pelasi muutenkin mallikasta peliä läpi erän. Tauolle siirryttiin samaisista lukemista.

2.erä Ryhti tuli erään uudella ilmeellä aivan selvästi ensimmäisen erän lopusta oli saatu lisävirtaa koneisiin. Ryhti hallitsi nyt ottelu tapahtumia ja sai useita kiekon riistoja sekä stoppeja jo hyökkäys alueella. Molemmat joukkueet pääsivät erän puolenvälin paikkeilla yrittämään lisäosumia ylivoimalla. Kumpainenkaan ei kuitenkaan tässä onnistunut. Näyttävin suoritus ennen erän loppua nähtiin ajassa 27.08 kun muuan numero 23 Ryhdistä kieputti Virkiän sininuttuja aivan käsittämättömällä mailatekniikalla keskialueella. Erän lopussa sai kotijoukkue pienen mylläkän aikaan Ryhdin puolustusalueella. Kesken painostuksen sai S. Vähämaa kiekon itselleen ja vapautti A. Hoskarin keskeltä läpiajoon. Aatu ei tunnetusti näistä erehdy, eikä näin käynyt nytkään. Ryhti siirtyi 1-2 johtoon ja piti ottelun kontrollissa myös erän loppuun. Tästä oli hyvä lähteä erätauolle.

3.erä Peli aaltoili päästä päähän ja vieraiden pelisysteemi toimi toivotulla tavalla. Kotijoukkueen iskiessä kerta toisensa jälkeen päätä seinään. Pelikellon näyttäessä 46.20 tinttasi V. Yli-Hannuksela tulisen lämärin J.Lehtosen syötöstä. J.Muikku oli luovinut tiensä takatolpalle, josta hän kellosepän tarkkuudella iski irtokiekon reppuun ja Ryhti kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen kotijoukkue laittoi isompaa vaihdetta silmään ja yritti vimmatusti saada kavennuksen aikaiseksi. Ryhti pelasi kuitenkin tiiviisti maalinedustansa ja blokkeja kertyi ainakin parikymmentä. Kävipä jopa mielessä, että olisiko parkkipaikalla ollut H.Rannan bussi pystynyt samaan. Sitten ajassa 57.14 eräällä hieman meriittejäkin omaavalla pelurilla kiristi kypärän alla ja tuloksena huitomisjäähy. Jäähy ennätti vanhentua vaivaiset 29 sekuntia kun Ryhti rankaisi. S. Vähämaa syötti neliö keskelle J. Salo-Tuiskulle, jonka laukauksesta irtokiekko J.Lehtosen lapaan, joka naulasi loppulukemiksi 1-4. kaiken kaikkiaan Ryhdiltä hieno ottelu. Maalivahti- ja puolustuspelaamisen onnistuessa ei Ryhdiltä pisteitä ole kovinkaan monta otettavissa tällä hetkellä.

Ottelussa kokoonpanossa olivat myös Ryhdin U-19 joukkueen Lasse Ala-Krekola ja Sameli Hakola jotka ovat -04 syntyneitä kavereita. Lassella oli jo kokemusta 2.Div pelleistä, mutta Samelille edustuksen hirvipaidassa oli ensimmäinen ottelu. Lasse hoiti jälleen oman roolinsa mallikkaasti, Samelille ei tällä kertaa vielä hirvittävästi tullut jääaikaa. Harjoitusten ja sen mitä pojat pelissä näyttivät, asia varmasti muuttuu tulevina vuosina. On hienoa, että saadaan nostettua näitä kavereita kokoonpanoon aina välillä katsastamaan miesten pelien vauhtia.

AK

KuRy – MIF5-1 (2-0,1-0,2-0)

Ryhdin mainio vire jääkiekon 2-divisioonassa jatkui lauantainakin, kun se otti kotikaukalossaan pisteet Maalahdelta lukemin 5-1.Tämä ja perjantain vierasvoitto 4-1 Virkiästä toivat kuusi pistettä jamaaliluvut 9-2.Näillä lukemilla ollaan jälleen toisena sarjassa samalla pistemäärällä Lapuan kanssa.

1erä.Kymmenisen minuuttia joukkueet ikään kuin tarkkailivat toisiaan ja oma pääty pyrittiin pelaamaan tarkasti.Ei tosin hyökkäyksiinkään rynnätty päättömästi.Erän puolivälissä vastustajan pienen virheen seurauksena J-P Luukkainen Mikko (Kojola-Janne Salo-Tuisku) runttasi kotijoukkueen 1-0 johtoon.Ajassa 13.43 Maalahti otti rangaistuksen ja Ryhdin ylivoima toimi.Mikko Kojolan viimeistelemässä 2-0 osumassa toimivat assistentteina Joni Muikku ja Jani Lehtonen.Kahden maalin johto tuntui ilmeisesti jo hyvältä kotijoukkueesta, sillä sen jälkeen MIF kyllä luisteli vauhdikkaammin ja loi enemmän maalitilanteita. Tuttuun tapaan muuri löytyi kuitenkin kotijoukkueen maalitolppien välistä Anssi Ojanperän muodossa.Tauolle siis 2-0 tilanteessa.

2.eräMaalahti tuli tauolta huomattavasti pirteämpänä kuin Ryhti, joka joutuikin rikkomaan kahdesti peräkkäin rangaistuksen arvoisesti. Alivoima pelattiin kuitenkin mallikkaasti ja MIF:n ylivoima pyöri pääasiassa kulmissa, eikä se tuottanut heidän kannaltaan toivottua tulosta.Seuraavaksi osat muuttuivat ja Ryhti pääsi ylivoimalle ajassa 32.31.Ei tarvinnut vieraspelaajan kauaa jäähypenkkiä kuluttaa, kun Janne Salo-Tuisku (Iiro Palkka-Joni Muikku) laukoi Ryhdin jo 3-0 johtoon.Tämän osuman jälkeen kotijoukkueen liike hiipui vielä enemmän, mitä 2-0 maalin jälkeen.Turhaan päästettiin vieraat peliin mukaan, sillä kolmen maalin johto jääkiekossa ei ole vielä mitään.Maalahti kiittikin ja kavensi viisi minuuttia ennen taukoa 3-1:een Matias Sundmanin (Andre Kutvonen-Isak Söderback) puolittaisella läpiajolla.

3.eräLuisteluhaluttomuuden olivat todenneet muutkin, kun allekirjoittanut, elikkä Ryhti-valmennus, sillä nyt tahti oli täysin eri mitä edellisessä erässä.Maalahti sen sijaan hyytyi, sillä se otti perä jälkeen peräti viisi kaksiminuuttista + kaksi isoa rangaistusta (10min). Ryhti pelasi ensin ylivoimalla viisi minuuttia, ennen kuin Jouni Koivulahti (Jani Lehtonen-Iiro Pakka) tuuletti 4-1 maaliaan.Sen jäleen pelattiin jälleen kolme minuuttia ylivoimalla kunnes Joni Muikku (Samu Vähämaa-Iiro Pakka) varmisteli voiton muuttaen taululle lukemiksi 5-1. Viimeiset viisi minuuttia häslättiin toden teolla, kun vieraat eivät tahtoneet hyväksyä tulevaa tappiotaan.Ei Ryhtikää tosin väistellyt, vaan puolusti ”henkeään” ja näin olleen neljäkin miestä istui rangaistusaitioissa samaan aikaan.Maalit oli kuitenkin jo tehty, joten loppulukemiksi kirjattiin tuo 5-1 Ryhdille.

Ryhdin pistemiehet tällä kertaa:J.Muikku 1+3, I.Pakka 0+3, J.Salo_tuisku 1+1, M.Kojola 1+1, J.Lehtonen 0+2, J-P Luukkainen 1+0, J.Koivulahti 1+0, S.Vähämaa 0+1. Toivottavasti Ryhdin tuloksekas viikonloppu saa jatkoa myös ensi viikonloppuna, kun se jatkaa kahdella vierasottelulla vastassaan lauantaina Lepplax ja sunnuntaina Centers.