Ryhti jatkaa 2.Div. tappioitta.
Julkaistu: 04.10.2020 00.00

Lauantaina 3.10.-20 Ryhti lähti matkaan 2.divisioona otteluun vallitsevan tilanteen mukaan maskit nassuilla. Määränpään oli aina yhtä eksoottinen Närpiö. Kotijoukkue Kraft on aloittanut kauden hyvin ja kun Närpiöstä ei ikinä haeta helppoja pisteitä tiedettiin, että helpolla ei välttämättä tälläkään kertaa päästäisi.

1.erä

Ryhti aloitti ottelun tälläkin kertaa luomalla paineen välittömästi kotijoukkueen päätyyn. Nyt ei vain onnistuttu salamamaalin teossa. Muutaman vaihdon jälkeen peli tasoittui ja myös Kraft sai karvauksellaan Ryhdin pelin avaamisen holtittomaksi. Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin reilun kahden minuutin kohdalla vieraiden jäähyn merkeissä. Kotijoukkue yritti saada vaaralliseksi tiedettyä ylivoimaansa pyörimään mutta Ryhti iskikin alivoimalla. J.Muikku karkasi J.Koivulahden syötön turvin ja molarin vielä etsiessä torjunta asentoa oli kiekko jo maalissa. Erä jatkui molempien joukkueiden vuorollaan ottaessa otteen pelistä ja Ryhdin maalilla A.Ojanperä joutui muutamiin näyttäviin torjuntoihin. Ryhti hoiteli erässä vielä toisenkin alivoiman, mutta erän loppupuolella kotijoukkue tasoitti ottelun. Kraftin Latvialaiset hyökkääjät näyttivät mistä syystä he ovat vaarallisia. Ryhdin puolustaminen oli vähän kuin sukkasillaan hiippailua ja kotijoukkue siirteli kiekkoa tämän turvin mieheltä miehelle. Lopputuloksena myös taukotilanteeksi jäänyt 1-1.

2.erä

Toiseen erään tulikin sitten jo terävämpi vierasjoukkue. Tästä tuloksena heti erän alkuun johto osuma, kun J.Muikku seurasi I.Pakan laukoman kiekon pyörimissuunnan oikein ja puttasi irtokiekon varmasti maaliin. Ajassa 24.05 nähtiin jälleen kuinka tärkeitä ovat aloitukset. Muikku kaivoi aloituksesta tasurin, Pakka oli ensimmäisenä irtokiekolla ja nopealla poikittaissyötöllä kiekko J.Lehtoselle joka viileästi rankaisi vieden Ryhdin 1-3 johtoon. Ottelu näytti lopullisesti kääntyvän vieraille ajassa 33.14. S.Vähämaa viiletti tukka hulmuten muutaman paikallisen sitä kateellisena seuraten, leikaten röyhkeästi hyökkäysalueella keskelle ja suorastaan sivalsi kiekon ohi Kraft veskarin. 1-4 tilanteessa olisi voinut luulla, että kotijoukkue olisi nujerrettu. Näin ei kuitenkaan ollut, Ryhtiläisten puolustuspelaaminen oli taas hieman käsilaukkumallia ja kotijoukkue loi hyviä tilanteita tasaisesti. Kotijoukkue saikin palkinnon maalin muodossa, kun se kavensi hienolla ylivoima osumalla tilanteeksi 2-4. Täytynee taas mainita, että Ojanperä Ryhti maalilla esitti jäätäviä otteita erän aikana ratkaisevilla hetkillä.

3.erä

Erän alkuminuuteilla pääsi vieraat jälleen pelaamaan ylivoimaa. Tästä tilanteesta Ryhti kiitti ja kumarsi. Kiekko kiersi koko viisikon voimin ja lopuksi S.Vähämaa niittasi takatolpalta 2-5 Muikun ja Lehtosen toimiessa alustajina. Hetkeä myöhemmin oli taas sitten kotijoukkueen vuoro jälleen kaventaa numeroiksi 3-5. Tämäkin osuma tehtiin ylivoimalla. Sitten ottelussa alkoi näkyä Ryhdin kesällä tekemä kova treeni (henkisellä puolella). Kapteeni Teini kuljetti kiekon syvälle hyökkäysalueelle ja löysi toisesta aallosta A.Hoskarin, joka veti kikkapakistaan kuuluisan raivolämärinsä. Ei ollut kaukana ettei paikalliselle hallimestarille tullut verkon korjaus talkoot. Taisi verkko venyä jopa niin paljon, että huhuttiin sen osuneen jopa päätylaitaan. Hetkeä myöhemmin sama mies laittoi olkapäätä alas ja ajoi kohti Kraft maalia heikompien väistellessä tieltä. Tuloksena Ryhdille jo 3-7 johto. Samainen kenttä taikoi kolmannessa perättäisessä vaihdossaan jälleen maalin. D.Lazebniks seurasi maalinedustalle jääneen irtokiekon ja napautti kiekon kotijoukkueen rysään. Ottelun loppupuolella sai Kraft vielä neljännen osumansa Ryhdin jo laskiessa sekunteja pelikellosta. Ottelun loppunumerot siis Ryhdille 4-8 ja täysi pistepotti kotiin viemisenä. Ottelussa nähtiin jopa kolme neljän pisteen miestä. Hoskari 2+2, Vähämaa 2+2 ja Muikku 2+2. Heitä mallikkaasti säestivät Lehtonen 1+2, Pakka 0+2 ja Lazebniks 1+1. Seuraavaksi Ryhti kohtaa lauantaina kotiluolassaan IK Kronanin, jolla on allaan voitto jatkoajalla Centersistä ja maalin tappio APV:lle. Vierailija tiedetään kovaa liikkuvaksi joukkueeksi, joten jälleen tiedossa kovaa vääntöä. Tätä varten tarvitaan taas runsaslukuisen Ryhti kannattajien tukea. Eli saavuthan sinäkin paikalle antamaan tukesi.