Ryhti voittoon kauden kotiavauksessa.
Julkaistu: 27.09.2020 00.00

Ryhdin ottelut jatkuivat 2. divisioonan Rautaliigassa, kun kotiavukseen vastakkaiseen päätyyn luisteli IFK Lepplax. Viime kauden kohtaamiset olivat menneet niukasti voitoissa vieraille. Sopivasti uudistunut kotijoukkue sai kuitenkin onnistumisen heti avaus ottelussa Maalahdessa, joten odotukset olivat korkealla myös ensimmäisessä kotiottelussa.

1.erä

Ryhti saikin otteluun jälleen lentävän lähdön. Pelikelloon oli kertynyt vaivaiset 37 sekuntia, kun Aloitus viisikko naatiskeli lavasta lapaan mallisen 1-0 maalin. Viimeistelijänä toimi I.Pakka takatolpalta, syöttäjinä yllättäen J.Muikku ja J.Lehtonen. Tämän jälkeen jostain syystä kotijoukkueen askelmerkit eivät avauspelin osalta osuneet kohdilleen ja omalla puolustusalueella vietettiin aikaa jopa yllättävän kauan. Tosin sitten kun paikka saatiin, niin se myös käytettiin. Reilun seitsemän minuutin jälkeen karkasi I.Pakka ja J.lehtonen vastahyökkäykseen josta Pakka niittasi 2-0 johdon. Erän loppu puolella Ryhti pääsi testaamaan ylivoima pelin toimivuutta. Kiekko saatiinkin jo kertaalleen häkiin mutta jostain syystä tilanne meni tuomareilta ohitse, vaikka jopa vieraiden maalivahdin eleistä oli pääteltävissä tapahtunut tilanne. Kotijoukkue käytti samaisen ylivoiman vielä hyväkseen. Kiekko pelattiin viivaan josta D.Lazebniks (A.Hoskari, T.Siekkinen) tinttasi hyvän maskin turvin kiekon rysään. Vierailla oli erässä omat paikkansa mutta jälleen eleettömästi maalilla oman ruutunsa hoitanut A. Ojanperä ei taipunut. 3-0 tilanteesta siirryttiin erä tauolle pillimehujen juontiin.

2.erä

Toisen erän Ryhti aloitti jälleen terävästi. Vieraat yrittivät sekoittaa ilmeisesti kotijoukkueen peliä jollain fyysisyys piikillä. Sen verran erikoisia ryntäyksiä ja temppuja kentällä näkyi. Tuloksena oli kotijoukkueelle jopa hetkellinen 5-3 ylivoima. Tämä ei vielä tuottanut tulosta mutta toisen jäähyn loppupuolella tuli onnistuminen. T.Siekkinen pelasi silkkisillä kiekon käsittelyllään kiekon ensimmäisen kerran Hirvinutussa kotikaukalossa Ryhtiä edustavalle A.Hoskarille. Aatu lukitsi kohteen ja napautti terävällä rannelaukauksella 4-0 johto lukemat. Sitten pelailtiinkin kohtuullinen pätkä ilman merkittäviä tapahtumia. Ryhti toki hallitsi kiekollista peliä ja paikkoja siunaantui solkenaan mutta lisäonnistumisia ei nähty. Ajassa 32.52 alkoi taas tapahtua. Aloitus kotijoukkueen päädyssä, J.Muikun aloitus omille ja nopea vastahyökkäys. Noin 7 sekuntia aloituksesta J.Muikku lataa kiekon vastustajan verkkoon, syöttäjinä J.Lehtonen ja I.Pakka. Erän loppupuolella nähtiin vielä tapahtuma mikä on nykyisin melko harvinaista. Ryhdin maalin edessä alkoi pieni kähinä, jonka seurauksena vieraiden yksi pelaaja yritti haastaa tuomaria veljelliseen karhun painiin. Tuloksena 3-0 pistetappio ja päälle vielä mies suoraan koppiin miettimään tekosiaan. Lisämaaleja ei erässä enää nähty.

3.erä

Ryhti aloitti viimeisen erän ylivoimalla. Sitä ei ennätetty hieroa kuin 22 sekuntia. Sarjan ehdotonta eliittiä maalineduspelissä oleva J.Salo-Tuisku roukkasi kiekon ylärepuun. Syöttäjinä maaliin toimi S.Vähämaa ja J.Lehtonen. Pian kotijoukkue pääsi jälleen pelaamaan jopa neljä minuuttia ylivoimaa. Mylly pyöri vastustajan alueella lähes koko ajan. Tiedä sitten oliko pelaajien varamaila tilanne huono, mutta mailoja säästeltiin ja laukaukset jäivät hieman puuttumaan. Aivan ylivoiman lopulla Ryhdin ote hieman herpaantui ja vieraiden hyökkääjä pääsi läpiajoon. Tällä kertaa pelin virheettömästi pelannut A.Ojanperäkään ei pystynyt maalia estämään. Tilanteessa 6-1 Ryhti joutui ottelun lopussa alivoimalle. Tämä taas herätti Ryhdinkin pelaamaan. Tuloksena alivoimalla Ryhdin seitsemäs maali. J.Muikku kuljetti kiekon rauhallisesti hyökkäysalueelle ja tyypillisellä tavallaan odotteli vastustajien ratkaisuja. Juuri kun näytti että mitään ei tapahdu löysi Muikku syötöllään maalille piiitkällä potkulla surffailleen kapteeni J.Teinin joka sipaisi loppu lukemiksi 7-1. Ryhdillä oli ottelussa täysi kokoonpano ja joka pelaaja hoiti jälleen hommansa mallikkaasti. Pitää vielä mainita, että Ryhdin puolustuksessa 2.divisioona debyytin teki 2004 syntynyt Lasse Ala-Krekola. Hän hoiti kiitettävästi ja omilla vahvuuksillaan vaihtonsa pelissä. Seuraavaksi Ryhti matkaa lauantaina 3.10 aina niin sympaattisten Närpiöläisten vieraaksi.