Ryhdin P-13 hopeaa Pori Cupista
Julkaistu: 02.08.2020 00.00

Ryhdin P-13 hopeaa Pori Cupista

Kurikan Ryhdin jalkapallojoukkue P13 (pojat 2007-syntyneet) osallistui viime kesäiseen tapaan jalkapalloturnaukseen. Viime käsänä kävimme kolmipäiväisessä Wasa Footballcup turnauksessa ja nyt oli tarkoituksena hakea jotain suurempaa. Ilmoittauduimme Suomen toiseksi suurimpaan jurioriturnaukseen Kokkola Cuppiin, mutta turnaus peruttiin Covid-17 pandemian takia. Järjestäjille turnaus olisi ollut järjestyksessään neljäskymmenes, ja he eivät halunneet järjestää tapahtumaa, jokaolisi ollut erinnäisten rajoitusten takia hyvinkin suppea.

Pojille turnauksen peruuntuminen oli iso pettymys ja tilalle yritettiin löytää toinen. Vaasan turnausjärjestettiin vain alueen seurojen kesken ja tähän ikäluokkaan joukkueita ei ollut riittävästi tapahtuman järjestämiseksi.

Pori Cuppia on järjestetty vuodesta 2005, osallistuvien lasten ikä on 7-13 vuotta. Turnaus pelattiin 23-25.7. Tänä vuonna kaikki oheistapahtumat, kuten paraati ja disco, oli jätetty pois. Osallistuvia joukkueita oli 126, kun viime vuonna niitä oli 183. 13- vuotiaiden ikäluokassa joukkueita oli kymmenen ja ne oli jaettu kahteen lohkoon. Lohkon kaksi parasta pelasivat keskenään sijoista 1-4, lohkojen kolmas ja neljäs sijoista 5-8 ja kaksi viimeistä keskenään sijoista 9 ja 10. KuRyn P13 sai riveihinsä seitsemän uutta poikaa ja yhden harrastukseen palaajan tälle kesää. Joukkueen kokonaisvahvuus on 23 poikaa, joista 17 lähti mukaan Poriin. Lähdimme matkaan torstai aamuna, ensimmäinen peli oli kello 14.00 ja ehtisimme hyvin käydä turnausruokalassa ja siirtää tavaramme koulumajoitukseen.

Torstain ensimmäinen vastustaja oli Musan Salama White Porista. Tarkoituksena oli lähteä peliin varovasti, tunnustellen vastustajan peliä. Ottelu kulkikin kannaltamme erittäin edullisesti, puolustus ja hyökkäys toimi vahvasti ja onnistuimme voittamaan pelin 8-2. Iltapäivällä kohtasimme Porilaisen FC Jazz/Karhu Futis Yj2- joukkueen. Jos edellinen peli oli ollut yllättävänkin helppo, oli tämä peli tyystin toisenlainen. Ensimmäinen erä päättyi 4-0 lukemissa yhdistelmäjoukkueelle. Toisen erän aktiivisempi karvaaminen ja tiiviimpi puolustaminen tasoitti pelitapahtumia ja ottelu päättyi 5-3 vastustajalle.

Sateet turmelivat pelikentän yön aikana ja perjantain pelit siirrettiin pelattavaksi Karhu halliin. Siellä vastaan asettui ensiksi Jyväskyläläisen futsalseuran Fs Feeniks. Peli oli tasaista vääntöä ja onnistuimme trillerimäisen pelin jälkeen voittamaan 1-0. Perjantain jälkimmäinen peli pelattiin Piikkiön Palloseuran PiPS07 joukkuetta vastaan. Jälleen saatiin aikaiseksi erittäin jännittävä peli poikien ottaessa voiton 2-1. Näin KuRy varmisti paikkansa neljän parhaan joukossa lauantaipäivänpeleihin.

Lauantaina jännitystä oli ilmassa enemmän kuin tarpeeksi kohdatessamme toisen lohkon voittajan Espoolaisen EBK:n. He olivat majoittautuneena vastapäiseen koululuokkaan ja heidän onnistuneet pelinsä eivät olleet meiltä jääneet huomaamatta. EBK:lla oli muutama nopea ja ketterä hyökkääjä ja he onnistuivat siirtymään 1-0 johtoon. KuRyn hyökkäykset tuottivat kuitenkin tulosta ja saimme tasoitettua pelin 1-1 tilanteeseen. Noihin lukemiin peli myös päättyi. Seurasi rangaistuslaukauskilpailu, johon molemmilta joukkueilta valttiin kolme laukojaa. Kurikan maalissa hienosti pelannut Arttu Laitila antoi mahdollisuuden Kristian Latva-Nikkolalle. Neljän ensimmäisen laukojan jälkeen tilanne oli 1-1, vuorossa oli EBK:n viimeinen laukoja ja hän ampui ohi maalin. KuRyltä viimeisenä laukojaksi asettui Pyry Välimäki, joka sijoitti pallon maalivahdin jalkojen välistä maaliin ja vei KuRy:n Pori Cup 2020 finaaliin.

Finaalissa KuRy ei enää pystynyt laittamaan kampoihin turnauksen parasta joukkuetta FC Jazz/Karhu Futis Yj2 vastaan. Yhdistelmäjoukkue otti vakuuttavasti 5-1 voiton ja toi heille kolmannen peräkkäisen turnausvoiton. KuRy voitti hopeaa ja turnauksen kolmanneksi tuli EBK.

Joukkueenjohtaja kiittää poikia, sponsoreita, valmentajaa Toni Suomua ja mukana olleita vanhempia mukavasta reissusta.

JK

Seuran uusimmat