Ryhti taipui Virkiällä välierissä.
Julkaistu: 10.03.2020 00.00

Virkiä - KuRy 6-3 (1-1, 3-2, 2-0)

Perjantaina 6.3. Kurikan Ryhti pakkasi eväskorin sekä vesipullon reppuun ja matkasi Lapualle playoffien välieräsarjan avausotteluun Virkiää vastaan. Tulevan viikonlopun agenda oli simppeli: Kahdella voitolla finaaliin.

Runkosarjan voittaja Virkiä pisti heti alusta saakka parastaan ja me vuorostamme odotimme kärsivällisesti iskunpaikkaa. Parin minuutin myllytyksen jälkeen tällainen aukeaakin, kun Iiro Pakka pääsee vapauttamaan syötöllään Jani Lehtosen yksin läpi, joka kisuttelee helposti vastustajan maalivahdin kaffille ja laittaa mustan puikoista sisään. Erän aikana kotijoukkue saa myös palkintonsa maalin muodossa, joten koppiin tasalukemissa 1-1.

Toisessa erässä syystä tai toisesta meille vihellettiin (liian) monta kakkosta, joista näinkin taitava joukkue rokottaa armotta. Ensin erän alkuun yksi yv-maali, jonka jälkeen vielä yksi tasakentällisin. 3-1. Tämän jälkeen kuitenkin Lehtonen ja Pakka pelaavat loistopaikan Joni Muikulle, joka naulaa suoraan syötöstä pelin 3-2. Erän loppupuolella kotijoukkue Virkiä pääsee kuitenkin kokeilemaan 5-3 vastaan yv:tä. Tässä ei nokka tuhise kuin 18 sekuntia, kun valotaululta verkkokalvoille heijastuvat lukemat 4-2. Vielä ennen summeria vierasjoukkue Ryhti luo kuitenkin uskoa tulevaan, kun Pakan ja Jarkko Anttilan syötöstä jälleen "Muisu" Muikku naulaa one-timerin uuniin. Tauolle takaa-ajosta 4-3.

Kolmannessa erässä kaverille tarjotaan jälleen ylivoima, jonka he käyttävät hyväkseen. 5-3. Ottelun lopun kotijoukkue Virkiä pelaa erittäin fiksusti, eikä anna meille armopaloja. Viimeisellä minuutilla he naulaavat loppulukemat 6-3 tyhjään maaliin.

Parempi voitti. Ilman meidän suuria jäähymääriä ottelusta olisi tullut tasaisempi, mutta näin valitettavasti tällä kertaa. Ei selitellä. Voitolla Virkiä siirtyy ottelusarjassa 1-0 johtoon.

Suuri kiitos Lapualle saapuneille Ryhtifaneille, jotka jaksoivat kannattaa omiaan läpi ottelun. Kiitos.

Virkiä jatkaa finaaleihin, kun se eilen voitti meidät jatkoajalla 2-1.

Upea taistelu, upea joukkue. Sanattomaksi vetää. Maalissa Anssi Ojanperä oli jälleen kerran ylivertaisen mykistävän hyvä, pysäyttäen kokonaisuudessaan jopa 55 torjuntaa, antaen meille mahdollisuuden taistella voitosta ja luoden ottelusta ja koko tapahtumasta huippujännittävän.

Hallissa oli aivan huikeat 504 katsojaa ja ennen ottelua jono peliin oli ollut hallin parkkipaikan puoleenväliin. Ei sillä, että me ihmisiä tahtoisimme jonotuttaa tai saisimme siitä jotain tyydytystä, mutta aika mahtava homma Kurikkalaiselle jääkiekolle, että ihmiset löytävät tiensä Kurikan jäähalliin. Tunnelma koko ottelun ajan oli aivan fantastinen. Kiitos jokaiselle Ryhtifanille. Kiitos. Kiitos. Kiitos.

Ensi viikon lauantaina pelataan pronssiottelu Maalahdessa.