Pudotuspelit alkoivat viisieräisellä trillerillä!
Julkaistu: 18.02.2020 00.00

Kurikan Ryhti – Nurmon Jymy /JRK

2 – 3 (25-23, 14-25, 25-23, 19-25, 8-15)

Lentopallokausi etenee, ja pudotuspelit alkoivat Ryhdin naisten osalta sunnuntaina Monnarilla. Neljännesvälieriin vastustajaksi valikoitui jatkosarjasta oman lohkonsa ykkönen; Nurmon Jymy. Kyseinen Jymyn tiimi on liigajoukkueen kehityspelaajia täynnä, ja Ryhdille tuttu jo alkusarjasta, jossa Jymy pariinkin otteeseen todisti olevansa hiukan kovempi. Nyt edessä kuitenkin ratkaisupelit, eikä syksyn häviöillä tai voitoilla ole mitään merkitystä. Ryhti ja Jymy ottelevat vastakkain kahteen otteeseen, ja jos tämän jälkeen voitot olevat tasan, pelataan ns. kultainen erä, jolla paremmuus selvitetään. Nyt oli vuorossa siis neljännesvälieräparin ensimmäinen ottelu.

Ryhti lähti ensimmäiseen erään äänekkäästi, vaikka pelaajia päivän kokoonpanoon riitti vain seitsemän. Kurikkalaisten itsevarma alku laittoi Jymyn pelin haparoimaan heti ensimmäisestä pallosta alkaen. Omat kompastuskivet olivat Ryhdilläkin, mutta loppuun asti pelaaminen kantoi pisteitä kotiin. Joka pallo pelattiin yhdessä, ja jokainen huolehti oman tonttinsa. Liekeissä Ryhdiltä oli ensimmäisestä erästä alkaen huimasti kaudella kehittynyt Jonna Rinta-Keturi, jonka ässäsyöttöjen siivittämänä Ryhti vei ekan erän 25-23.

En tiedä pitikö Nurmo peliä läpihuutojuttuna, mutta ensimmäisen erän häviö näytti ottavan koville. Toisessa erässä Ryhti yritti lannistaa vastustajaansa entistä kovemmin. Jymyläiset saivat kuitenkin homman pyörimään, ja etenkin vastustajien laitahyökkäykset olivat kovaa katseltavaa. Nurmon joukkueesta huimilla tehoilla pelannut Henni Rinta-Keturi teki toisessa erässä mitä tykkäsi, eikä Hennin taitavien hyökkäysten alle kovasta yrityksestä huolimatta ehditty. Toinen erä Nurmolle 25-14.

1-1 tilanteessa kolmanteen erään. Voitontahtoa ei pudotuspeleissä varmasti puutu keneltäkään, mutta Ryhdillä sitä vaikutti olevan enemmän. Palloa runnottiin miltei väkisin vastustajan kenttään Ryhdin keskitorjujien toimesta. Pitkien pallorallien jälkeen kapteeni Rantamäki oli monesti se, joka oivalsi sen ainoan paikan mihin pallo saattaisi jäädä. No sinnehän se jäi Jymyn kenttään. Erä Kurikkaan 25-23.

Neljännessä erässä homma kääntyi taas. Nyt tarvittiin jo kovaa kuntoa, eikä pelkkä tahtominen riittänyt. Jymy teki paljon vaihtoja ja pelaajat pääsivät välillä huilaamaan, mutta Ryhdin ainut keino oli aikalisät. Kumpikin joukkue varmasti jaksoi, mutta kotijoukkueen hyökkäysvoima ei pysynyt samalla tasolla kuin vastustajien. Taitavaa peliä passarin paikalla pelannut Jenniina ”Kepa” Keljo, ja yleispelaajan roolissa mahtavat näytöt antanut Eveliina Salo pitivät Ryhdin pään pinnalla loppuun saakka. Lopulta jouduttiin kuitenkin taipumaan. Neljäs erä Jymylle 25-19 ja jatkoerä 15-8. Tiukkaakin tiukempi ottelu siis päättyi vieraiden nimiin erin 3-2.

Oivoi. Taas oli lähellä. Neljännesvälierien voitto olisi ollut kova juttu, mutta onneksi heti tulevana viikonloppuna jatketaan saman vastustajan kanssa Nurmossa. Ryhdillä mahdollisesti jäi jotain hampaankoloon ja nyt on aika periä velkoja. Vielä on mahdollisuudet vaikka ja mihin!