Ryhti voittaa 517 katsojan edessä kotiottelussa KoMun.
Julkaistu: 08.02.2020 00.00

Miten tätä suurta spektaakkelia lähtisi purkamaan.. Yritän parhaani. Perjantaina 7.2. koettiin Kurikan Jäähallissa sellainen kiekkoilta, ettei paremmasta väliä! Ottelu oli kaikille ilmainen, sillä 32 yritystä olivat lähteneet sponsoroimaan tapahtumaa kukin omalla panostuksellaan. Panostus oli riippuvainen siitä, miten paljon paikalle saapuu kannattajia. Tuloista 20% ohjattiin hyväntekeväisyysjärjestö Middlehill and Gravebrooks Ry:lle, joka siirtää varat Kurikan Ryhdin jääkiekkojunioreille, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa Kurikassa. Kokonaispotti, jonka saimme kerättyä annettavaksi eteenpäin on yli 2.000 euroa! Tällä summalla saa tehtyä todella paljon hyvää Kurikkalaiselle kiekkoyhteisölle ja junioreille.

Itse ottelussa kotijoukkue esitti suurelle yleisölle parastaan! Joukkue toteutti nöyrästi pelitapaa ja se toimi. Ensimmäistä maalia saimme odottaa erän lopulle, kun alivoimalla ajassa 16.48 Iiro Pakka syöttää kiekon Joni Muikulle, joka laukoo kiekon aivan etuyläseen ja Ryhdin johtoon. Upea laukaus. Erän viimeisillä sekunneilla Ryhti saa hyökkäysalueen aloituksen. Tuomas Hautaniemi voittaa aloituksen Petteri Hangalle, joka niittaa kiekon tolppaa hipoen maaliin. Erää jäi jäljelle 2 sekuntia. Tauolle 2-0 johdossa.

Toisessa erässä Ryhti jatkaa painostusta ja saa erän puolivälin jälkeen palkinnon, kun tällä kertaa ylivoimalla Joni Muikku vapauttaa hienolla syötöllä Eero Laurilan nokikkain maalivahdin kanssa. Eero heittää vettä korvasta ja nostaa rystyltä Ryhdin jo 3-0 johtoon. Toinen syöttäjä Allu Baryshev. Tästä vain tovi eteenpäin ja itse herra Baryshev pääsee Jani Lehtosen upean esityön jälkeen laukomaan kiekon viivasta kauhean maskin takaa häkkiin. Allu palkittiin pelissä myös meidän parhaana pelaajanamme. Toinen syöttäjä maaliin Iiro Pakka. Toiselle breikille johdossa 4-0.

Kolmatta erää varjostivat meille vihelletyt rangaistukset, mutta silti erän alkuun Baryshevin ja Lehtosen esityöstä Pakka pääsee naulaamaan suoraan syötöstä lukemiksi jo 5-0 ajassa 40.52. Tästä aikalasi liikahtaa vain pari minuuttia, kun Oscar Rzekanowski syöttää kiekon viivaan, josta nuori kolossi Raipe Laitila laukoo kiekon maalille. Maalin edessä päivystänyt Harri Huhtanen pääsee ohjaamaan kiekon yläpönttöön. 6-0. Ottelun tässä vaiheessa jo suurimmalti osin ratkettua pääsee kaveri tekemään kaksi byyriä, mutta silti Baryshevin ja Vilho Yli-Hannukselan syötöstä Iiro Pakka pääsee iskemään viimeisen naulan arkkuun ja loppulukemiksi 7-2.

Erinomainen esitys koko joukkueelta. Ansaitut kolme pistettä. Nostetaan esiin myös Ryhdin maalilta Kurikan Carey Price, Anssi Ojanperä, joka piti joukkuetta läpi ottelun pystyssä.

Kiitos jokaiselle paikalle saapuneelle katsojalle. Tunne kentällä oli uskomaton. Aivan uskomaton. Toivottavasti saamme nauttia samanlaisesta tunnelmasta vielä pitkälle kuluvaa kevättä!

Laakereilla ei kauaa ehditä levätä, kun ensi viikonloppuna pelataan jälleen lauantaina kotona MIFfiä vastaan. Ottelutapahtuma alkaa kello 1630. Olette jälleen kaikki tervetulleita!

Ps. Voitolla Ryhti varmisti paikan playoffeissa, vaikka runkosarjaa on osaltamme vielä kolme ottelua jäljellä!