Ryhti ei kesyttänyt Naarasleijonia.
Julkaistu: 13.01.2020 00.00

Helsingin Naarasleijonat - Kurikan Ryhti

3 - 0 (25-18, 26-24, 25-19)

Ryhdin lentopallonaisten jatkosarja etenee vauhdilla, ja sunnuntaina reissattiin jälleen. Tällä kertaa pelipaikkana Töölön kisahalli ja vastassa Helsingin naarasleijonat. Naarasleijonien alkuvuosi on alkanut valoisasti, kun viime sunnuntaina Ryhdin hävitessä Pieksämäellä, avasi helsinkiläiset jo pistetilinsä voittamalla Turun Urheiluliiton. Ryhti pääsisi kuitenkin puhtaalla voitolla pois lohkon hänniltä, ja tämä otettiinkin selkeäksi tavoitteeksi. Turhaan ei isolle kirkolle asti lähdetä.

Ensimmäinen erä aloitettiin jännittyneinä, ja vastustajista jälleen mitään tietämättöminä. Helsinkiläiset opettelivat Ryhdin heikot kohdat nopeasti, ja tasaisen alun jälkeen pelkät jujut riittivät kerryttämään leijonien pistetiliä. Ryhdin puolustus oli parempaa kuin viime viikonloppuna, mutta keskikenttään jääville jujuille ja takanurkkien pistoille ei näyttänyt kukaan voivan mitään. Ensimmäinen erä leijonille pistein 25-18.

Toiseen erään Ryhti kunnostautui. Puolustus päätettiin saada toimimaan ja peli-iloa lisätä kurikkalaisten kasvoille. Suunnitelmat toteutuivat ja Ryhti vei toisen erän alkua selkeästi. Sara Rantamäki ja Meri Törmä paasasivat vuorotellen palloa Töölön parkettiin, ja leijonat menivät hiljaisiksi. Hetkeksi. Ryhti johti ottelua parhaimmillaan tilanteessa 14-5, ja erävoitosta alettiin olla varmoja. Muutama oma virhe ja vastustajan onnistuminen käänsi kuitenkin vielä koko pelin ylösalaisin, ja ryhdin äänenkäyttö ja iloisuus kentällä lopahti jälleen. Kaikenlaista kokeiltiin, mutta Terhi Kolehmaisen johdolla helsinkiläiset ottivat kiinni ja menivät ohi. Erä leijonille jatkopisteillä 26-24.

Kiukku koitettiin kääntää voitoksi vielä kolmannessa erässä. Kahden erän tappioista ei kuitenkaan aivan päästy yli, ja viimeisessä erässäkään otteet eivät valitettavasti parantuneet. Paikoittain peli oli täysin Ryhdin nimissä, mutta puolustuksessa oltiin helsinkiläisten osaamista jäljessä. Pallojen alle ei ehditty, ja välillä ajateltiin ettei ehditä, joten jätettiin homma kesken. Passari Maria Fors yritti näyttää mallia viimeiseen asti pelaamisessa ja äänenkäytössä, mutta puolustuksen heikkoja hetkiä ei vain saatu loppumaan. Leijonahakkuri Emma Eira keräsi tehot ja koko lauman oli hyvä olla. Niimpä kolmaskin erä jäi helsinkiin pistein 25-19 ja koko homma 3-0.

Kauas on pitkä matka, ainakin häviämään. Ryhti ei päässyt tasolleen tänään, mutta jälleen täytyy todeta että onneksi kotipeli kyseistä joukkuetta vastaan on vielä edessä. Nyt harjoitellaan puolustus takaisin kuntoon ja kohdistetaan katseet ensi sunnuntaihin, jolloin Kurikan Seurankuntakeskukselle saapuu Turun Urheiluliitto, ja pilliin vihelletään 17.00.