Kiisto haki täydet pisteet Kurikasta.
Julkaistu: 03.12.2019 00.00

Kurikan Ryhti – Vaasan Kiisto 1

0 – 3 (17-25, 20-25, 24-26)

Naisten lentopallokautta jatkettiin sunnuntaina Monnarilla. Luvassa oli kova kamppailu Vaasan Kiiston kanssa, joka oli ennen ottelua Ryhtiä ainoastaan pisteen edellä. Tämän ottelun voittaja pääsisi siis lohkon top kolmoseen, ja saisi lähes varmasti paikan kevääksi ylempään jatkosarjaan. Valitettavasti joukkueen kokenut passari Maria Fors joutui jäämään pelikentiltä sivuun, joten ottelussa passarin pestin ja paljon vastuuta kontolleen otti Jenniina Keljo. Vaasa on aina ollut Ryhdille kova pala, mutta kurikkalaiset olivat enemmän kuin valmiita haasteisiin.

Ottelu alkoi pitkillä palloralleilla. Montaa pistettä ei ehtinyt kumpikaan joukkue vielä itselleen ansaita, kun kovaa kuntoa jo kysyttiin. Ryhdin kovasta tasosta vastasivat niin kapteeni Rantamäki hyökkäyksillään, kuin myös libero Salo tehokkailla hauillaan. Heikko paikka Ryhdillä ekassa erässä oli torjunta, jota ei juurikaan saatu aikaan. Kiiston passari pyöritti peliä taitavasti ja nopeatempoisesti, siitä sai Ryhti kärsiä. Erän lopussa Kiiston tehot vain yltyivät, ja tiukka erä kääntyi lopussa selvästi Kiiston nimiin pistein 25-17.

Myös toinen erä eteni tiukasti. Vaikka Kiiston hyökkäyksissä näytti olevan voimaa entistä enemmän, piti Ryhdin libero Eveliina Salon Ryhdin pelissä kiinni upealla puolustuspelillä, jota muutkin ahkerasti tahdittivat. Myös keskari Jonna Rinta-Keturi toi keskihyökkäyksiin puhtia, ja sai torjuntapeliin uutta voimaa. Hienoista Ryhdin suorituksista huolimatta Kiisto kiristi vauhtiaan ja pääsi erän lopussa karkuun jujujen avulla, joita putoili muutama liikaa Ryhdin keskikenttään. Kiisto vei toisenkin erän pistein 25-20.

Kolmanteen erään suututettu Ryhti lähti aivan uudella asenteella; kentältä löytyi ääntä ja jokainen piti huolen siitä, että kaikki pallot pelataan loppuun. Kiiston puolustus ei pärjännyt Meri Törmän koville viistohyökkäyksille, ja näillä Ryhdin etumatka pääsi kasvamaan. Kapteeni Rantamäki nosti Ryhdin johtamaan erää jopa 18-10 heittämällä kostoksi jujuja Kiiston puolelle. Näin erävoitti näytti kurikkalaisten kohdalla jo todennäköiseltä. Passari Jenniina ”Kepa” Keljo hoiti hommansa mahtavasti, ja muut paikkasivat kun tilanne sitä vaati. Kiisto ei kuitenkaan lopulta tarvinnut kuin muutaman tappolyönnin, jonka jälkeen vaasalaiset lähtivät hurjaan kiinniottoon; siinä myös onnistuen. Ryhti ei luovuttanut; Milla Kalliokoski taisteli Ryhdin vielä jatkopisteille tilanteessa 24-24. Viimeisen pallon ja täten koko ottelun Kiistolle toi kuitenkin Alisa Mansikka-Aho, kukapa muukaan.

Taas joutuu toteamaan, että se oli NÄIN lähellä. Erävoitto ainakin. Ryhti pelasi niin periksiantamattomasti, että voiton olisi kurikan naisille suonut. Vaasa on kuitenkin edelleen askeleen edellä, ehkä parikin. Joten ensi kerralla tavoitteena päästä vielä vähän lähemmäs, se tietäisi jo voittoa. Viikon kuluttua saadaan jatkaa kotikentällä Monnarilla, kun vastaan saapuu lohkon ykkönen; Kuortaneen Urheiluopisto. Ottelu pelataan pari tuntia myöhemmin kuin yleensä, klo 19. Toivottavasti mahdollisimman moni Ryhdin kannattaja pääsee silti paikalle, jokaista tarvitaan.