Nurmolaiset tekivät hukkareissun Kurikkaan.
Julkaistu: 18.11.2019 00.00

Kurikan Ryhti - Nurmon Jymy/TR

3 - 0 (25-22, 25-19, 25-17)

Ryhdin lentopallonaiset jatkoivat ylemmän kakkossarjan kovatasoista syksyä sunnuntaina kotikentällään Monnarilla. Vastaan asteli Nurmon Jymy, joka kohdattiin jo aiemmin vieraissa syksyn ensimmäisessä ottelussa. Tällöin Ryhti vei ottelun 3-1, ja tämän myötä tänäänkin tavoitteeksi asetettiin selkeä voitto ja oman paikan säilyttäminen lohkon keskikastissa.

Ryhdin Sanna Puska aloitti ensimmäisen erän upealla ässäsyötöllä, ja näin Ryhti pääsi näyttämään kovuutensa heti alussa. Tämän jälkeen pitkät taistelupallot veivät erää eteenpäin, ja pistetilanne eteni tasaisena. Kotijoukkueen onneksi jymyläiset tekivät omia syöttövirheitä yllättävänkin paljon, ja tämä piti vierasjoukkuetta altavastaajana läpi erän. Ryhdiltä myös Riikka Huhtanen ja Jenniina ”Kepa” Keljo tykittivät tyylikästä ässäsyöttöä kenttään, mutta tähänkin Nurmo vastasi ainoastaan omilla virheillään. Jymy selkeästi hätääntyi erän puolessa välissä, ja laittoi liikaa voimaa hyökkäyksiinsä, näinpä nekin menivät takarajan yli ja Ryhti keräsi pisteet pois kuleksimasta. Lopussa Jymy otti vielä komean loppukirin jujujen avuilla, jotka Ryhdin hyvästä nostopelistä huolimatta upposivat takanurkkiin. Kotijoukkueen etumatkaa ei kuitenkaan kurottu kiinni, joten tiukka erä päättyi Ryhdille pistein 25-22.

Toisen erän alussa Ryhdin nostopeli oli hetkittäin hukkateillä, ja näin Nurmo pääsi erässä johto-asemaan. Vieraiden omat helpot virheet kuitenkin jatkuivat, ja siitä maksettiin Nurmossa karvaasti, kun Ryhti otti vieraat nopeasti kiinni ja painoi ohi. Meri Törmän fiksut jujut löysivät kerta toisensa jälkeen paikkansa, ja jopa Merin nosto etukentältä päätyi suoraan vastustajan kenttään. Vaikka välillä Ryhdinkin kentällä näkyi räpiköintiä ja äänenkäyttö oli pakoittain liian vähäistä, pelasti kotijoukkue itsensä pulasta hienoilla hyökkäyksillä ja kovaakin kovemmalla toruntapelillä. Kun mikään muu ei vieraita enää auttanut, alkoi Nurmo jopa protestoida tuomarin päätöksiä, mutta eipä sitä menestystä tästäkään toiminnasta herunut. Niimpä Ryhti vei toisenkin erän varmoin ottein 25-19.

Vielä kolmanteenkin erään jaksoi Jymy lähteä vahvasti tykittämällä Ryhdin takakenttää. Passari Maria Fors sai kuitenkin passit kohdilleen haastavimmistakin nostoista, joten kotijoukkueen tehokas hyökkäysvoima säilyi läpi viimeisenkin erän, Maria yllätti myös vastustajat tyylikkäillä jujuillaan ja usealla ässäsyötöllä. Ryhdin hyökkäykset jatkuivat varmoina, ja keskarina kolmannessa erässä toiminut Aada Säntti näytti varmaa osaamista etukentällä. Libero Eveliina Salon johdolla puollustuskin saatiin erän edetessä paremmaksi, ja näin nurmoolaisten viimeisimmätkin hymyn rippeet olivat historiaa. Viimeinen erä kotijoukkueelle 25-17.

Aivan sitä parasta Ryhtiä ei nähty tänään, mutta tämä riitti hienoon lopputulokseen. Etenkin syötöt näyttävät olevan Ryhdillä nyt viimeisen päälle iskussa. Tärkeintä tänään oli voitto, ja paikan säilyttäminen lohkon neljäntenä, joka takaa mahdollisuudet kevättä ajatellen mihin tahansa. Edetään kuitenkin peli kerrallaan, ja viikon päästä jatketaan Nurmossa. Sinne otetaan mukaan hippasen enemmän ääntä ja asennetta, ja toivottavasti muutama kannustajakin!