Ryhdistä ei ollut pysäyttämään Virkiää.
Julkaistu: 05.11.2019 00.00

Virkiä - KuRy 5-4 (2-3, 1-0, 2-1)

Lauantaina 2.11. Lapuan Virkiä isännöi Kurikan Ryhtiä Rautaliigan runkosarjan ottelussa. Ennakkoasetelmissa sarjakärki Virkiä oli niskan päällä ja Ryhti haastajana. Roolit pysyivätkin läpi ottelun samana. Virkiän luistelukoneisto teki armotonta työtä koko ajan, joka johti vaikeuksiin vieraiden lähtöihin ja pelinrakenteluun. Tästä kertovat mm. torjunnat, jotka kirjattiin 16-38.

Kotijoukkue tarjoili kylmää vettä heti pelin alkuun, kun vain 33 sekunnin jälkeen taululla "komeilivat" lukemat 1-0. Tämä ei luonnollisestikaan lannistanut sinnikästä Ryhtiä, vaan Joni Muikun ja Deniss Martjusovsin syöttöjen ansiosta Oscar Rzekanowski pääsi laukomaan kiekon pönttöön viidennellä peliminuutilla. Erän puolivälin jälkeen sama kenttä tehtaili myös Ryhdin johtomaalin, kun Myhi Yli-Hannukselan ja varsinkin Oscar Rzekanowskin upeasta esityöstä tällä kertaa Deniss Martjusovs pääsi laukomaan kiekon maalin edestä ylätolpan alle. 1-2. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi vuorostaan tasoittamaan, mutta vielä ajassa 19.08 Ryhdin kapteeni Juuso "Teini" Teini pääsi maalineduskahan jälkeen lakaisemaan mustan rysään ylivoimalla. Syöttäjiksi maaliin merkattiin taas Rzekanowski ja Muikku. Vessatauolle meidän 3-2 johdossa.

Toisessa erässä jaettiin neljä kaksiminuuttista, josta kaikki tottakai kurikkalaisille. Jäähyt hoidettiin toki mallikkaasti pois, mutta silti kaveri sai erän aikana tehtailtua tasoitusmaalin. 3-3.

Kolmannessa ja viimeisessä erässä kaveri piti edelleen jalkaa kaasulla, joka johtikin heidän johtomaaliin ylivoimalla erän alussa. 4-3. Erän puolissä myös meille siunattiin ylivoimamahdollisuus, mutta valitettavasti kiekonmenetyksen seurauksena Virkiä pääsi ampumaan itsensä kahden maalin etumatkalle. Tästä ei aikalasi ehtinyt vanhentua kuin minuutin, kun Myhi Yli-Hannuksela avasi oman alueen kulmasta Iiro Pakan läpi vastustajan siniviivalle ja Iiro taituroi laatan ohi vastustajan maalivahdin. 5-4. Ottelun lopussa tehtiin mitä voitiin, mutta kotijoukkue Virkiä piti meidät pois vaarallisimmilta paikoilta ja ansaitsivat kolme pistettään.

Varsin miehekäs esitys näinkin vahvaa joukkuetta vastaan. Nousemme siis rinta ylhäällä bussiin ja laskeudumme Kurikan kiitoradalle. Etiäppäin.

Tuleva viikko vedetään happea, sillä nyt on meidän vuoro olla huililla. Seuraava ottelu on kotiareenalla lauantaina 16.11. kun vastaan asettuu KoMu Ht. Ottelutapahtuma nitkahtaa liikkeelle tutusti 1630. Tervetuloa.