Ryhti hakee jälleen kolme pistettä Alavudelta!
Julkaistu: 21.10.2019 00.00

APV - KuRy 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)

Sunnuntaina 20.10. Kurikan Ryhti liikahti toisen kerran kahdeksan päivän sisään Alavudelle kohtaamaan Peli-Veikot. Viikko sitten lauantaina Ryhti oli samaisessa taistossa parempi lukemin 1-7. Tällä kertaa peli ja lukemat olivat huomattavasti tasaisemmat.

Ottelun alku valitettavasti vähän lykkääntyi, kun toinen tuomari ei ikinä saapunut paikalle. Hänen tilalleen tuli kuitenkin nuori Milla Maijala, joka vihelsi ottelun lähes virheettömästi. Ensimmäinen naistuomari Rautaliigassa ja hieno alku.

Peliin! Läpi ottelun homma oli meidän hallussamme mistä kertovat jo torjunnatkin, 40-28. Ensimmäisessä erässä maalinteosta vastasi kuitenkin kotijoukkue, joka napautti kiekon kaksi kertaa reppuun. Toinen maali oli ylivoimamaali ja toinen vaihtovirheen sekä kiekonmenetyksen yhdistelmä. 2-0.

Toiseen erään muutettiin hommaa sen verran, että ei tehdä tyhmiä virheitä. Vähemmän yllättäen se lajissa kuin lajissa toimii. Ensin ylivoimalla ajassa 27:51 Arttu Rantalan ja Deniss Martjusovsin esityöstä Joni Muikku syötetään vapaaksi keskelle ja hän ampuu kiekon patjan yli arkkuun. 1-2. Erän puolivälin jälkeen Raimo "Raipe" Laitila lähettää pystykiekon Oscar Rzekanowskille, joka napauttaa kaksykkösestä kiekon etukulmaan, 2-2. Paikkoja olisi ollut useampaankin lisämaaliin, mutta jätettiin jännitystä vielä kolmanteenkin erään. Tasalukemista makkaralle.

Kolmannessa erässä sama meno jatkui, kun Ryhti tehtaili paikkoja toisen perään ilman tulosta. Vasta ajassa 57:00 Iiro Pakan ja Allu Baryshevin esityöstä työnteon sankari Janne "ST" Salo-Tuisku pääsee keskeltä kaverin puolustusaluetta ampumaan kiekon kauhean maskin takaa aivan ylämummeliin, 2-3. Ansaittu maali ja täysin oikealle miehelle. Ottelun loppu hoidettiin enemmän kuin mallikkaasti ja kolme pistettä lastattiin Kurikkaan suuntaavaan bussiin.

Kolmannessa erässä sattui myös valitettava tapaturma, kun APV:n pelaajan taklaus meni ohi kohteesta, jonka seurauksena hän lensi hyvin vaarallisesti päin laitaa. Kaveri vietiin paareilla isoista ovista pois ja lanssi haki hänet parempaan hoitoon. Toivokaamme, että tilanteesta selvitään kuitenkin vähillä vammoilla.

Meidän parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Oscar Rzekanowski, joka uurasti kiekollisena ja kiekottomana täyden kympin arvoisesti. Bonuksena vielä tehty tasoitusmaali.

Lisämaininta jälleen Ryhdin fanikatsomoon, joka oli saapunut Alavudelle kannattamaan omiaan runsaslukuisena. Kiitos jälleen kerran.

Ensi viikonloppuna pelataan vihdoin kotona, kun lauantaina Kurikan Jäähalliin saapuu IKK Kruunupyystä. Ottelutapahtuma nytkähtää liikkeelle 1630 alkaen, tervetuloa!