Jymy otti Ryhdiltä luulot pois hienosta taistelusta huolimatta.
Julkaistu: 07.10.2019 00.00

Kurikan Ryhti – Nurmon Jymy /JRK

0 – 3 (18-25, 22-25, 15-25)

Lentopallonaisten kausi sai alkunsa myös kotikentällä sunnuntaina, kun syksyn toisessa pelissä vastaan asettui Nurmon liiganaisten farmijoukkue. Kovatempoinen Jymy oli aloittanut kauden näyttävästi voittamalla Vaasan Kiiston. Myös Ryhdillä oli takanaan kauden aloituspelistä hieno voitto. Tänään kotijoukkueella pelaajia kokoonpanossa oli kahdeksan, kun taas Nurmon nuorisoa paikalla miltei tuplasti enemmän. Onneksi Monnarin katsomo täyttyi kurikkalaisista, joten siitä saatiin lisää puhtia Ryhdille.

Ensimmäinen erä alkoi lupaavasti kun Ryhdin keskari Sanna Puska takoi pallon vieraiden kenttään. Hymyä riitti kuitenkin vain hetkeksi, sillä peräti neljä seuraavaa palloa putosivat kotijoukkueen lattiaan, ja kovaa putosivatkin. Heti ottelun alussa Ryhdin ongelmaksi koituivat vieraiden syötöt, joissa yksinkertaisesti oli voimaa niin paljon, että vaikka alla oltiinkin, kimposi pallo jonnekin aivan muualle kuin passarille. Omissa hyökkäyksissä ei vikaa ollut, mutta niitä saatiin aikaiseksi liian vähän. Etenkin Ryhdin Milla Kalliokoski näytti vastustajille että kyllä sitä täältäkin puolelta pesee, mutta alun etumatkan kirimiseen se ei kuitenkaan riittänyt. Niinpä ensimmäinen erä Jymylle selkeästi 25-18.

Toiseen erään lähdettiin virheistä oppineina. Nurmon kovat syötöt saatiin ylös, ja Ryhdin Jenniina Keljo näytti hyökkäyksillään parastaan. Myös torjuntapeli oli tehokasta ja sai nurmolaiset hätääntymään. Ryhdin Jonna Rinta-Keturi pelasi keskikenttää taitavasti ja sai vieraiden monet hyökkäykset kiinni. Erän puoleenväliin saakka Ryhti meni taidokkaasti edellä, mutta sen jälkeen puolustus notkahti jälleen. Maihin mentiin ja pallot pelattiin loppuun asti taistellen, mutta vastustaja teki tämän kaiken vielä hippasen paremmin ja kuroi etumatkan kiinni. Tiukka ja hieno erä Jymylle 25-22.

Kolmannen erän aloitti Ryhdin keskitorjuja Riikka Huhtanen, joka sijoitti pallot jälleen kerran niin fiksusti, ettei vastustaja pysynyt menossa mukana ollenkaan. Parin pallon jälkeen Jymy kuitenkin sisuuntui, ja lattoi entistä enemmän volyymia suorituksiin. Kotijoukkue ei pystynyt näin kovaan menoon enää vastaamaan, ja vaikka palloa haettiin niin kentältä kuin kentän ulkopuoleltakin, teki vastustaja Ryhdin onnistumisista mahdotonta. Kolmas erä vieraille 25-15 ja koko ottelu selkeästi 3-0.

Paremmat voittivat tänään, ja niinhän sen pitää mennäkin. Loppulukemista huolimatta hieno taistelu Ryhdiltä, eikä luovuttamista nähty missään vaiheessa. Kuuma tuli varmasti vastustajillekin, eikä pisteet Kurikasta tulleet ilmaiseksi. Eli huoli pois ja katseet ensi viikkoon, jolloin jatketaan Vaasassa. Nälkä kasvaa syödessä, (ja hävitessä).