Ryhti voittaa kotiyleisön edessä!
Julkaistu: 07.10.2019 00.00

KuRy- Kraft 5-4 (1-3, 2-0, 2-1)

Kurikan Ryhti nappasi kauden avausvoittonsa kotona Närpiön Kraftia vastaan. Helpolla pisteet eivät Kurikkaan jääneet, mutta kovan taistelun jälkeen voittolukemat 5-4 komeilivat tulostaululla.

Ensimmäisessä erässä peli ei ollut täysin uomissaan, mutta hyökkäyksiä painettiin kovasti vastustajan päätyyn. Kesken meidän painostuksen ja ylivoiman, pääsi kaveri kuin varkain nappaamaan kiekon maalimme takaa ja laittamaan sen ohi asiasta täysin tietämättömän maalivahtimme Anssi "Mänssi" Männistön. Tästä kuitenkin vain pari minuuttia, jälleen ylivoimalla, heti aloituksen jälkeen Iiro Pakka (Baryshev, Laurila) laukoi kiekon etukulmasta sisään ja lukemat tasoihin. Erän lopussa otimme peräti kolme rangaistusta, joista kaveri rokotti armotta. Ensin kahden miehen ylivoimalla 1-2 ja tästä vain alle minuutti yhden miehen ylivoimalla 1-3. Shokkiloppu erään. Tauolle samoista lukemista.

Heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla Vilho "Myhi" Yli-Hannukselan ja Eero Laurilan upeasta esityöstä Pakka vapautetaan yksin läpi. Iiro pisti ranteet lukkoon ja äärimmäisen päättäväisellä otteella laukoi kiekon kilven puolelta sisään. 2-3. Erinomainen alku erään. Seuraavaa maalia jouduimme odottamaan erän loppupuolelle saakka: Toni Sippola ottaa hyökkäysalueella aloitusvoiton Oscar Rzekanowskille, joka nousee maalin kulmalle. Kraftin pelaajien ja maalivahdin luullessa, että hän laukoo, syöttääkin puolalainen kiekkotaituri kiekon maalin edessä odottavalle minulle. Kiekko tyhjään maaliin ja peli tasoihin 3-3.

Kolmannessa erässä olimme jo reilun potkun kaveria edellä ja se luonnollisesti tuottikin tulosta. Närpiö joutui rikkomaan useasti ja ottikin erässä jopa neljä kakkosta, sehän meille passaa. Ensin ajassa 47.00 Tommi Huhtasen ja Joni Muikun syötystä Tino Karppinen napauttaa todella tiukalla rannarilla kiekon yläpörssiin. Tästä 7 minuutin kuluttua kaverille on tulossa jälleen rangaistus, mutta tällä kertaa sitä ei saada ikinä täytäntöön, sillä siirretyn rangaistuksen aikana Ryhti myllytti pitkän pätkän vastustajan alueella, joka päättyi Myhi Yli-Hannukselan suoraan syötöstä jättilämäriin, joka löysi tiensä verkon perukoille. Syöttäjät Pakka ja Muikku. Ottelun lopussa kaveri löysi jostain lisää virtaa tekemiseensä ja saikin tehtyä pelistä vielä äärimmäisen jännittävän. Puoli minuuttia ennen loppua vastustaja kavensi ylivoimalla tilanteeksi 5-4, jonka jälkeen Ryhtileirissä oli havaittavissa pientä paniikkinappulan hakkaamasta. Kraft sai kun saikin vielä yhden erittäin hyvän maalipaikan, mutta maalivahti Mänssi Männistö pelasti tilanteen, koko ottelun ja hienon kiekkotapahtuman erinomaisella torjunnallaan. Summerin soidessa komeilivat mieluisat lukemat 5-4 Kurikan jäähallin tulostaululla.

Parhaina palkittiin 2+1 tehot tehnyt Iiro Pakka sekä täysin ansaitusti myös maalivahti Männistö. Jalustalle voisi nostaa useammankin pelaajan, mutta sanottakoon, että kokonaisuus oli tänään ehdottoman positiivinen ja siitä on hyvä rakentaa taas eteenpäin.

Kiitos reilusti yli 200- päiselle yleisölle. Sieltähän löytyi ottelun edetessä jopa rytmikästä kannustusta, jatketaan samaan suuntaan!

Ensi viikonloppuna pelataan taas, kun lauantaina matkaamme Alavudelle kohtaamaan sarjakärki APV:n. Kiekko jäähän 16.00.